عزاداری حسینی احیاء کننده شعائر الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام فیضآبادی در مراسم سوگواری دومین روز محرمالحرام که در دفتر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی برگزار شد، بابیان اینکه برخی از اماکن از سوی شرع مقدس اسلام برای دعای مؤمن توصیهشده است، ابراز داشت: سرزمین کربلا در روایات از جایگاه ویژهای برای دعا کردن به ساحت اقدس الهی برخوردار است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آداب زیارت امام حسین (ع) اظهار داشت: در ذیل آداب زیارت امام حسین (ع) آمده است که اگر برخی از حدود و آداب و اذکار از سوی مؤمن در ذیل زیارت امام حسین (ع) اقامه شود دعای او مستجاب خواهد شد.
سخنران مراسم عزاداری دفتر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با تأکید بر اینکه سیره اهلبیت (ع) و قلم عالمان دین حافظ و صیانت کننده دین مبین اسلام بوده است، عنوان داشت: عزاداری امام حسین (ع) صیانت کننده حدود الهی و احیاء کننده ارزشها و شعائر دین مبین اسلام است؛ بر این مدار باید توجه داشت که اولین عزادار امام حسین (ع) امام سجاد (ع) بود که هویت عزاداری امام حسین (ع) را به امت اسلام تا پایان تاریخ بشری آموخت.
حجتالاسلام فیضآبادی با اشاره به اینکه یکی از افتخارات حوزه علمیه قم اعزام مبلغان علوم دین در ایام محرمالحرام است، گفت: تبلیغ دین فقط برمدار و الگوی مجالس عزای امام حسین (ع) استوار است.
استاد حوزه علمیه قم بابیان اینکه بهتر است دعای مؤمنان در ایام محرمالحرام بر محور فرج مولا امام زمان (عج) استوار باشد، ابراز داشت: در عصر حاضر امت اسلام همواره از دشمن زخم برداشته است؛ این در حالی است که ملتهای مظلوم یمن، بحرین، میانمار، فلسطین و عراق همواره ذیل بیرق ظلم نظام سلطه به شهادت میرسند.
سخنران مراسم عزاداری دفتر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی بابیان اینکه قیام عاشورا قیامی زنده و ماندگار است، اظهار داشت: از پيامبر اکرم (ص) نقلشده است که «إنَّ لِقَتلِ الحُسَينِ حَرارَةً في قُلوبِ المُؤمِنينَ لاتَبرُدُ أبَدا؛ شهادت حسين (ع) آتشى در دل مؤمنان درانداخته است كه هرگز سرد نخواهد شد.»
حجتالاسلام فیضآبادی با تأکید بر اینکه باید همه امت اسلام در ایام محرم احساس مسئولیت کنند، گفت: از امام رضا (ع) در بیان اهمیت و جایگاه احیاء شعائر و ارزشهای الهی نقل شه است که «رَحِمَ اللّهُ عَبدًا أحيا أمرَنا. فَقُلتُ لَهُ: فَكَيفَ يُحيي أمرَكُم؟ قالَ: يَتَعَلَّمُ عُلومَنا ويُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَو عَلِموا مَحاسِنَ كَلامِنا لاَتَّبَعونا؛ خدا بيامرزد بندهای را كه امر ما را زنده كند. گفتم: چگونه امر شمارا زنده كند فرمود دانشهای ما را فراگيرد و به مردم بياموزد، اگر مردم زيباييهاى سخنان ما را مىدانستند، از ما پيروى میکردند.»
استاد حوزه علمیه قم به روایات مرتبط با سالروز ورود امام حسین (ع) به کربلا اشاره کرد و گفت: ابی مخنف مینویسد «وقتیکه امام حسین (ع) وارد کربلا شد، دید مرکب تکان نمیخورد، هر کاری که کردند نمیرفت. مرکب دوم، سوم همینطور تا جایی که در روایات آمده شش مرکب عوض کرد، دید نمیروند.»
وی افزود: در ادامه روایت آمده است که «امام حسین (ع) پرسید اینجا کجا است؟ همه اینها دقیقاً حسابشده بود. یکی گفت شاط الفرات، گفت نه اسم دیگری هم دارد؟ قاضریه، گفت نه اسم دیگری هم دارد؟ یکی گفت به آن کربلا هم میگویند.»
سخنران مراسم عزاداری دفتر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با اشاره به اینکه در روایت آمده است که امام حسین (ع) به هنگام شنیدن نام کربلا نفس راحتی کشید، ابراز داشت: آمده است که امام حسین (ع) شروع کرد به گریستن و فرمودند «و الله ارض کرب و بلا» بله به خدا قسم همین است، این زمین، زمین کربلا است./837/پ۲۰۲/ج