۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۹
کد خبر: ۵۲۸۶۸۴
آیت الله مهدوی:

دشمن از سیلی های متعددی که از ولایت فقیه خورده، برآشفته است

نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: دشمن چون از مقام ولایت فقیه سیلی خورده است برآشفته شده و قصد تخریب این جایگاه و ایجاد شک و شبهه در اذهان را دارد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در سخنرانی چهارشنبه شب که بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد الرسول واقع در خیابان پروین اعتصامی برگزار شد، گفت: مقام امامت به ظالمان نمی رسد.

وی در ابتدا با اشاره به آیه صد و بیست و چهارم سوره بقره که می فرماید«وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِنْ ذُرِّیَّتِی قَالَ لا یَنَالُ عَهْدِی الظَّالِمِینَ» افزود: زمانی که حضرت ابراهیم(ع) به ولایت چهارده معصوم(ع) اقرار قلبی کرد، خداوند ایشان را به عنوان امام منصوب کرد و حضرت ابراهیم(ع) بعد از این انتصاب از خداوند درخواست کردند که امامت در بین ذریه ایشان نیز جریان داشته باشند و خداوند فرمود که این عهد به ظالمان نمی رسد.

آیت الله مهدوی خاطرنشان کرد: بزرگان در تفاسیر خودشان این مسأله را بیان کرده اند که شأنیت حضرت ابراهیم(ع) در حدی است که از خداوند درخواست مقام امامت برای فرزندانی که در حال ظلم کردن بوده اند نکرده اند، بلکه ایشان از خداوند پرسیدند که آیا مقام امامت به فرزندانم که در گذشته گناه کرده اند می رسد و خداوند در جواب ایشان فرمود، امامت مخصوص افراد معصومی است که از ابتدای خلقتشان به گناه آلوده نشده باشند و هیچ ظلمی از آن ها سر نزده باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این آیه سند خوبی است تا بنمایاند افرادی که بعد از پیامبر(ص) ادعای جانشینی پیامبر(ص) را داشتند چون در گذشته بت پرست بودند نمی توانستند خلافت مسلمانان را در دست بگیرند.

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به آیه پنجاه و نهم سوره نساء که می فرماید«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الأمْرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِی شَیْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ کُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ ذَلِکَ خَیْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِیلا» اظهار کرد: دومین آیه ای تشریح کننده مقام امامت است، بیان می دارد اطاعت از خداوند و اطاعت از پیامبر(ص) و اطاعت از اولی الامر در اصل یک اطاعت است؛ برخی معتقد هستند که پیامبر گرامی اسلام و یا اهل بیت(ع) که منظور از اولی الامر ایشان هستند، عصمت مطلقه نداشته اند؛ مگر می شود خداوند بفرماید، اطاعت از من، اطاعت از رسول و اطاعت از اولی الامر در حقیقت یک اطاعت است.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: اگر پیامبر(ص) و یا ائمه(ع) معصوم نباشند، ممکن است برخلاف دستور خداوند نظری بدهند که در چنین حالتی انسان مردد می ماند که از خداوند اطاعت کند یا از پیامبر(ص) یا از ائمه(ع)؛ پس قطعاً بیان خداوند مبنی بر یکی دانستن اطاعت از خودش، اطاعت از پیامبر(ص) و اطاعت از ائمه(ع) تشریح کننده عصمت مطلقه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است.

وی خاطرنشان کرد: ابن ابی عُمیر نقل می کند از هشام ابن حکم شنیدم که گفت، آیا می دانی چرا ائمه(ع) معصوم هستند، گفتم خیر، هشام گفت، به دلیل این که همه گناهان ریشه در چهار چیز دارند، حرص، غضب، حسادت و شهوت و ریشه این چهار خصلت در وجود امامان معصوم(ع) نیست؛ حرص در وجود امام معصوم نیست چون که حریص بودن به دلیل نداشتن چیزی از اموال دنیا است که کلّ عالم هستی در اختیار امام معصوم است؛ امّا حسادت در وجود امام معصوم راهی ندارد چون ریشه حسادت به خاطر نداشتن یک کمال است و امام معصوم همه کمالات را بالفعل دارند، اهل بیت(ع) غضب در امور دنیوی ندارند و امام معصوم خواسته های نفسانی ندارند چون محبوبشان آخرت است.

آیت الله مهدوی توضیح داد: غضب در امور آخرتی در سه حالت ایجابی است؛ غضب برای جهاد، غضب برای امر به معروف و نهی از منکر و غضب در دفاع در برابر دشمن از غضب هایی است که نتیجه آخرتی دارند و لذا لازم است انسان مؤمن در این سه فرصت، برای خداوند غضبناک شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: برخی می گویند امامان معصوم(ع) توان گناه کردن ندارند و این یک ادعای باطل است؛ امامان معصوم(ع) در عین این که توانایی بر انجام گناه دارند عفت می ورزند چرا که رضایتشان در رضایت خداوند است.

امام جمعه موقت اصفهان در ادامه در پاسخ به شبهاتی که راجع به تقلید از مجتهد جامع الشرایط مطرح است، افزود: امروزه دشمن در تبعیت مردم از ولی فقیه شبهه وارد می کند، یکی از این شبهات که بسیار رایج شده است تأکید بر معصوم نبودن ولی فقیه است.

استاد اخلاق حوزه علمیه تشریح کرد: ولی فقیه معصوم نیست ولی یک متخصص دینی است و عقلاً بر غیر متخصص واجب است از متخصص تبعیت کند؛ در زندگی در زمینه های مختلف از افراد گوناگون در حرفه های متفاوت تبعیت می کنیم چرا که این افراد متخصص هستند و ما در آن زمینه هایی که آن ها متخصص هستند، متخصص نیستیم؛ دشمن به تبعیت ما در مواضعی همچون پزشکی، مکانیک ایراد نمی گیرد و شبهه وارد نمی کند ولی چون از ولی فقیه سیلی خورده است برآشفته شده و قصد تخریب جایگاه ایشان و ایجاد شک و شبهه در اذهان نسبت به ایشان دارد.

وی ادامه داد: با وجود این که پزشک معصوم نیست و ممکن است به خطا و اشتباه دچار شود، انسان با تحقیق راجع به تخصص یک پزشک جانش را به او می سپارد چرا که چاره ای جز این راه ندارد.

آیت الله مهدوی در پایان گفت: ولی فقیه افزون بر شرایطی که از سوی امام معصوم(ع) تعیین شده باید مؤید از جانب امام زمان(عج) نیز باشد؛ قاعده لطف اقتضاء می کند که حضرت ولی عصر(عج) در لحظات حساس و سرنوشت ساز زمانی که مصلحت باشد مؤید زمامدار امور مسلمانان باشند؛ البته این به معنای ارتباط مستقیم نیست بلکه لطف امام زمان(عج) می تواند به واسطه یک الهام به ولی فقیه انجام گیرد./867/پ۲۰۱/ب۱

ارسال نظرات