اقامه واجبات، جامعه را در برابر آسیب ها واکسینه می کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی ماندگاری در سخنرانی شب گذشته که در هیئت فرهنگی مذهبی رضوان برگزار شد، گفت: صداقت داشتن در ایمان در گرو همراهی با صادقان است.
وی در ادامه بررسی مباحث شب های گذشته افزود: عاقبت بخیری در گرو صداقت داشتن در ایمان است؛ راه رسیدن به صداقت در ایمان همراه بودن با صادقان حقیقی یعنی اهل بیت(ع) است.
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری ادامه داد: بهترین تعیین کننده برای تأمین نیازهای روحی ما پروردگار است؛ لازمه صداقت داشتن در ابراز عقیده به عدل الهی، اجرا و اقامه واجبات و ترک محرمات توأم با رضایت درونی است؛ اگر بدانیم حرام الهی آتش جهنم است و خداوند حکیم است و برای دور نگه داشتن انسان از جهنم، او را از حرام بازداشته است به سراغ حرام نمی رویم.
رییس مؤسسه روایت سیره شهدا اذعان کرد: عقوبت الهی به طور قطع در خرد و کلان متوجه کسی می شود که در انجام تکالیفش کوتاهی می کند؛ همان گونه که در انجام تکالیف در قبال خودمان موظف هستیم، در قبال فرزندانمان و جامعه نیز موظف هستیم که اقامه واجب داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه اضافه کرد: هر کسی به هر واسطه شرعی که می تواند باید اقامه واجب کند؛ می توانیم به واسطه دادنِ پاداش های دنیوی به افراد، آن ها را به انجام معروف ترغیب و در ترک منکر تحریص کنیم؛ جلوگیری از گناه نیاز به اقدام عمومی دارد؛ باید با همت عمومی همان گونه که به واسطه واکسینه کردن فرزندان بسیاری از بیماری ها را ریشه کن کردیم، جامعه را در برابر گناه واکسینه کنیم.
وی با بیان این که عدالت به معنای مراعات تناسب است، اظهار کرد: هر کس به تناسب امکاناتی که دارد، باید به تکالیفش عمل کند؛ انجام دادن تکالیف در حد توان سبب می شود خداوند همه لوازم رسیدن به کمال را به انسان عطا می کند.
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری ادامه داد: انسانی که در انجام تکالیفش کوتاهی نمی کند نباید نگران برخورد خداوند با خودش باشد؛ نباید به نتیجه ای که خداوند برای امور مقرر فرموده اعتراض کنیم.
رییس مؤسسه روایت سیره شهدا خاطرنشان کرد: حضرت یوسف(ع) با تمام عظمتش بعد از این که از کید زلیخا فرار کرد در رفتن به زندان برای خداوند تکلیف تعیین کرد؛ فردی خدمت امام هادی(ع) رسید و عرضه داشت چرا با وجود این که حضرت یوسف(ع) گناهی نکرده بود به زندان دچار شد، امام هادی(ع) فرمودند حضرت یوسف(ع) خودش چنین درخواستی از خداوند داشت و خداوند درخواستش را اجابت کرد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: حضرت موسی(ع) از دست فرعون فرار کرد و به بیابان پناهنده شد و در دعایش برای خداوند تکلیف تعیین نکرد و خداوند در ازای دعای ایشان به واسطه حضرت شعیب(ع) همه نیازهای مادی ایشان را تأمین کرد./867/پ۲۰۲/ب۲