سقط جنین زنده به گور کردن فرزند به صورت مدرن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن صبح امروز که بعد از تدریس دروس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه صدر بازار برگزار شد، گفت: ترس بی اساس درک عقل انسان را کاهش می دهد.
وی در ادامه تفسیر سوره اسراء، آیه سی ام را که می فرماید«إِنَّ رَبَّکَ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشَاءُ وَیَقْدِرُ إِنَّهُ کَانَ بِعِبَادِهِ خَبِیرًا بَصِیرًا» را تلاوت کرد و افزود: این آیه همچون آیه بیست و نهم در مورد رزق است؛ در آیه سی ام می فرماید، فکر نکنید به اختیار خودتان مال و رزق را کسب کرده اید؛ انسانی که بداند خداوند رزقش را عطا می کند، راحت تر انفاق می کند.
آیت الله مهدوی با بیان این که خداوند فقرا را به ثروتمندان حواله داده است، اذعان کرد: اگر از کسی طلبکار باشیم و به فرد دیگری بدهکار باشیم، آن شخص طلبکار را به فردی که از او طلب داریم، ارجاع و حواله می دهیم تا پولی که از ما می خواهد را از فردی که به ما بدهی دارد، دریافت کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: عامل اصلی رسیدن خیر و شر به انسان، خداوند است؛ نباید فکر کنیم کسی به جز خداوند و به طور استقلالی می تواند خیری به ما برساند یا شری را از ما دفع کند؛ کمک کردن به دیگران با عنوان صدقه برای دفع ضرر، باید به اندازه بزرگی مصیبت باشد، اگر بخواهیم مصائب بزرگ از ما دفع شود باید صدقه های درشت پرداخت کنیم، در این زمینه نباید بُخل بورزیم.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: با انفاق کردن به املاق و درماندگی دچار نمی شویم؛ ربّ از شئون ربوبیت است یعنی آن جایی که خداوند در مرتبه تربیت کردن انسان برمی آید از این واژه بی نظیر استفاده کرده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه اظهار کرد: عبارت«لمن یشاء» به معنای دل بخواهی نیست بلکه منظور از این عبارت مصلحت سنجی است.
وی با توجه به آیه سی و یکم سوره اسراء که می فرماید«وَلا تَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِیَّاکُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْئًا کَبِیراً» خاطرنشان کرد: برخی از مردم جاهل برای این که از کم شدن رزقشان می ترسیدند آن ها را زنده به گور می کردند؛ در حال حاضر نیز قتل مدرن برای والدینی که سقط جنین می کنند همچون جاهلان اعرابی ادامه دارد؛ ترس تنگدستی غیر از وقوع تنگدستی است، خشیة اِملاق یعنی ترس از تنگدستی زمانی که هنوز فقر پدیدار نشده است.
آیت الله مهدوی با اشاره به آیه سی و پنجم سوره نساء که می فرماید«وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَیْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَکَمًا مِنْ أَهْلِهِ وَحَکَمًا مِنْ أَهْلِهَا إِنْ یُرِیدَا إِصْلاحًا یُوَفِّقِ اللَّهُ بَیْنَهُمَا إِنَّ اللَّهَ کَانَ عَلِیمًا خَبِیرًا» تبیین کرد: قرآن می فرماید، زمانی که بین زن و شوهر احتمال ایجاد اختلاف وجود داشت، به یک حَکَم مراجعه کنید و نگذارید به خاطر اختلاف زوجین کارد زندگی به استخوان برسد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: شخصی خدمت امام صادق(ع) رسید و بسیار ناراحت بود از این که خداوند دختری به او داده بود، امام خطاب به او فرمودند، سنگینی دخترت روی زمین است و رزقش در آسمان است و عمرش عمر تو را کوتاه نمی کند، آن شخص با شنیدن چنین سخنی از امام صادق(ع) آرام شد و رفت.
امام جمعه موقت اصفهان در پایان با بیان این که ترس بی اساس درک عقل انسان را کاهش می دهد، ابراز کرد: کم شدن درک عقل سبب می شود انسان فرزندش را بکشد؛ عقل انسان تحت غضب و شهوت نیز کاهش می یابد، حبّ دنیا نیز سبب کاهش عقل می شود به همین سبب کسی که عاشق دنیا است نمی تواند از حرام ها دل بکند./867/پ۲۰۲/ب۲