۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۴
کد خبر: ۵۳۵۹۰۲
نمایشگاه مطبوعات/ حجت الاسلام مصباحی مقدم مطرح کرد؛

ضعف نظارتی مجلس در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضعف مجلس در نظارت بر اجرای سیاست مقاومتی را ناشی از فقر کارشناس در امور اقتصادی و زیربنایی دانست و بر استفاده از ظرفیت کارشناسان خارج از مجلس در رفع این مشکل تأکید کرد.
 مهمانان غرفه خبرگزاری رسا در ]چهارمین روز از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها، با حضور در غرفه خبرگزاری رسا با مدیران و خبرنگاران این رسانه حوزوی دیدار و گفت و گو کرد.

وی با اشاره به ضعف نظارت مجلس شورای اسلامی بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: متأسفانه مجلس در این دوره نقش نظارتی قوی ندارد و ظاهرا ًکارشناسان قوی در بخش های زیربنایی و اقتصادی مجلس وجود ندارد.

وی افزود: نمی گوییم مجلس کاملاً فاقد کارشناس در این بخش است ولی تعداد کارشناسان در این موضوع کم است و این افراد نمی توانند یک حرکت جمعی در مجلس را برای نظارت بر مسائل زیربنایی و اقتصادی ساماندهی کنند و جا داشت از کارشناسان پخته و با تجربه در این قضیه استفاده می کردند و اگر هر کدام از نمایندگان یک مشاور در مسائل اقتصادی و زیربنایی داشتند، کمک بزرگی بود تا مطلع شوند که چه کاستی هایی در این بخش ها وجود دارد و چگونه قابل برطرف کردن است و در نتیجه نظارت خود را به خوبی انجام می دادند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار ما از بحث اقتصاد مقاومتی بالاست و این هم الهام گرفته از آن چیزی است که رهبر انقلاب برای ما معین کرده است و تصور می کنم نسبت به این انتظارات، قدم بزرگی برداشته نشده و کار جدی صورت نگرفته است.

حجت الاسلام مصباحی مقدم تأکید کرد: ما در کشور ظرفیت های بسیار بزرگی داریم، این ظرفیت اگر از خیلی نزدیک بخواهیم نگاه کنیم ظرفیت نقدی کشور است که گفته می شود بیش از  یک تریلیون و سیصد هزار میلیارد تومان است که باید بررسی کرد که از این ظرفیت نقدینگی عظیم چقدر در جهت تولید استفاده می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اگر فرض را بر این بگذاریم که 20 درصد این مبلغ به سمت تولید هدایت شود، باید 300 هزار میلیارد تومان به تولید داده می شد ولی گزارش معاون اول رییس جمهور می گوید 17 هزار میلیارد به این مسأله اختصاص یافته است.

وی با اشاره به رشد مصرف سرانه انرژی در کشور، اظهار کرد: ما از ظرفیت انرژی کشور بسیار می توانیم استفاده کنیم و این درحالی است که رشد مصرف انرژی سالانه بالای 8 درصد شده که آمار بسیار بالایی است در حالی که سیاست گذاری این بود که شدت انرژی را در طول یک برنامه به نصف کاهش دهیم و طی دو برنامه به یک سوم کاهش دهیم ولی متأسفانه هیچ چشم انداز مناسبی در این زمینه وجود ندارد بلکه ما شاهد افزونی مصرف انرژی هستیم./۸۷۲/۲۰۱/ح

ارسال نظرات