حوزه های علمیه؛ کانون تربیت علمای ربانی و سربازان ولی عصر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام جعفر طبرسی، معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه سفیران هدایت ساری با مهم ارزیابی کردن جایگاه در حوزه های علمیه، گفت: اخلاق اصل بسیار مهم در حوزه است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این که یک طلبه بدون توجه به مسائل اخلاقی نمی تواند مسیر رشد و کمال را طی کند، افزود: حوزه های علمیه در طول تاریخ نیز بر اصل مهم تقوا و تهذیب بنا نهاده شده است.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که روحانیت همواره خود به عنوان کسانی که پیشگام دعوت به اخلاق و معنویت در جامعه هستند باید در عمل به مسائل اخلاقی از دیگر افراد جامعه جلوتر باشد، خاطرنشان کرد: توجه به مسائل اخلاقی همواره باید جزء اولویت های نخست طلاب و روحانیان باشد.
حجت الاسلام طبرسی با بیان این که انتظار جامعه از حوزویان در توجه به مسائل اخلاقی بیشتر از دیگر اقشار جامعه است، تصریح کرد: طلاب باید به گونه ای رفتار کنند که الگوی اخلاقی جامعه باشند.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که حوزویان بیش از هر قشر دیگری مورد توجه جامعه هستند، افزود: کوچکترین خطایی از سوی طلاب و روحانیان می تواند موجب خدشه دار کردن نهاد مقدس روحانیت شود.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران با بیان این که طلاب باید بدانند لباسی که بر تن دارند آرم نبوت است و مردم علما و روحانیان را جانشین ائمه معصومین(ع) در دوران غیبت بر روی زمین می دانند، تصریح کرد: نباید به گونه ای رفتار شوند که خدای ناکرده مردم از دین و ارزش های اسلامی فاصله بگیرند.
حجت الاسلام طبرسی با تأکید بر این که انتظارها نسبت به پایبندی طلاب به ضوابط اخلاقی بسیار بیشتر از هر قشر دیگری است، خاطرنشان کرد: کوچکترین اشتباه و خطاهی از سوی طلاب در جامعه جلوه بسیاری بدی برای قشر روحانیت خواهد داشت و بستری را برای سوء استفاده دشمنان فراهم خواهد کرد.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که همه ما باید با آراسته شدن به اخلاق دینی هر گونه ضعف و یا کاستی اخلاقی را از خود دور کنیم، بیان داشت: هر چه در این مسیر اهتمام و دغدغه بیشتری داشته باشیم به حتم مسیر رشد و کمال را با سرعت بهترین طی خواهیم کرد.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران بر ضرور مطالعه دقیق سیره علمی و عملی علما و مراجع بزرگ دینی از سوی طلاب تأکید کرد و گفت: روش و منش علمای دین بر یک الگوی خاص رفتاری استوار بود که امروز باید مورد توجه طلاب و روحانیان حوزه قرار گیرد.
حجت الاسلام طبرسی از حوزه های علمیه به عنوان کانون تربیت عالمان ربانی و سربازان حضرت ولیعصر(عج) یاد کرد و افزود: امروز نیز حوزه های علمیه باید مهد پرورش طلابی در تراز انقلاب و نظام اسلامی باشند که یکی از مهم ترین الزامات آن توجه به مبانی اخلاقی در حوزه است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که حوزه های علمیه رسالت مهمی در پرورش شخصیت هایی مهذب و پاسداران مرزهای حقیقت و معنویت بر عهده دارند، تصریح کرد: امروز ارتقای سطح معنوی و اخلاقی طلاب یکی از مهم ترین برنامه ها و اولویت های مدیریت حوزه های علمیه است.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که تقویت سطح اخلاقی طلاب امروز جزء اولویت ها است، خاطرنشان کرد: هر چه در عرصه اخلاقی سرمایه گذاری صورت گیرد به طور حتم خروجی مدارس علمیه طلاب مهذب و توانمندی خواهند بود.
حجت الاسلام طبرسی با بیان این که امروز بیش از هر زمان دیگری جامعه اسلامی نیازمند طلاب مهذب و اخلاق محور است، تصریح کرد: رویکرد جامعه به ویژه مردم زمانی که با یک طلبه اخلاق مدار و با تقوا برخورد می کنند به طور حتم به مبانی دینی و ارزشی بیشتر خواهد شد.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که طلاب باید قدردان جایگاهی که امروز در آن قرار دارند با بدانند و شکرگذار باشند، گفت: هیچ جایگاهی بالاتر از این نیست که سرباز امام(عج) و ادامه دهنده راه و مسیر ائمه اطهار(ع) در تبلیغ دین در جامعه باشیم.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که به طور حتم یک طلبه در مسیری که در پیش دارد با مشکلات و سختی های بسیاری مواجه خواهد شد، افزود: اما آن کسی که دل در گرو خداوند متعال دهد هیچ گاه از این گرفتاری ها دل سرد و ناامید نخواهد شد و با قدرت مسیری را که در آن قرار دارد را تا رسیدن به مقصد نهایی ادامه خواهد داد.
حجت الاسلام طبرسی با تأکید براین که یک طلبه نباید زمان را به راحتی از دست دهد، گفت: اتلاف وقت در حوزه یک آسیب بسیار جدی پیش روی طلاب است و موجب عقب ماندگی های بسیاری در مسیر راه خواهد شد و بهتر است از فرصت ها به نحو مطلوب و در جهت علم آموزی و تقویت معنویت و اخلاق بهره گیریم.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که هر طلبه رسالت سنگینی در برابر جامعه خود بر عهده دارد، ادامه داد: علمای دین در گذشته تنها برای انجام رسالت تبلیغی خود کیلومترها با پای پیاده به روستاها و مناطق صعب العبور می رفتند تا مردم را احکام الهی آشنا کنند و این همان عمل به رسالت است.
معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که نباید فراموش کنیم که برای چه رسالتی به حوزه آمدیم، تصریح کرد: طلاب در کنار آموختن علم دین، باید بستری را برای انتقال این مفاهیم الهی به جامعه فراهم کنند چون جامعه نیازمند بهره گیری از چنین معارف نابی هستند.
حجت الاسلام طبرسی با بیان این که امروز دین و معارف الهی در مظلومیت هستند، گفت: نخستین رسال طلاب و روحانیان خارج کردن دین از مظلومیت و تبلیغ گسترده مفاهیم دینی در همه بخش های جامعه است.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که اخلاق و معنویت در جوامع در حال فراموشی است، تصریح کرد: طلاب باید تبلیغ صحیح دین راه صحیح زیستن را به جامعه نشان دهند و آنها را از گمراهی رهایی دهند./۹۵۰/پ۲۰۲/ب۲