۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۷
کد خبر: ۵۴۰۷۷۶
آیت الله مهدوی:

اعتقادات صحیح نشانه حکمت فکری است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: حکمت یعنی عمل و فکری که پشتوانه دلیل دارد پس اعتقادات درست نشانه حکمت فکری است.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن صبح امروز که در حوزه علمیه صدر بازار برگزار شد، گفت: عمل انسان دین شناس به حکمت مطلق نزدیک تر است.

وی در ادامه تفسیر سوره اسراء، آیه سی و نهم که می فرماید«ذَلِکَ مِمَّا أَوْحَى إِلَیْکَ رَبُّکَ مِنَ الْحِکْمَةِ وَلا تَجْعَلْ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ فَتُلْقَى فِی جَهَنَّمَ مَلُومًا مَدْحُورًا» را تلاوت کرد و افزود: این آیه بیان می دارد، دستورات الهی در آیات قبلی برای شما تبیین شده از دستوراتی است که خداوند به شما وحی کرده است و از نوع حکمت آمیز است یعنی دستورات حکیمانه به شما داده شده است؛ این دستورات چون اموری مطابق با عقل است در همه ادیان الهی نیز بوده است.

آیت الله مهدوی با بیان این که شرک خلاف حکمت است، اذعان کرد: اثر صفت درونی حکمت در بیرون نمایان می شود؛ انسانی که صفت حلم دارد و زمانی که می خواهند آن صفت را تعریف کنند، اثر بیرونی اش را تبیین می کنند؛ اثر حکمت، عمل عاقلانه است و این می تواند در مواضع ریز و درشت رفتار انسان نمایان شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: عموم انسان ها برای کارهای دُرشت زندگیشان عاقلانه عمل می کنند چرا که می ترسند محتمل ضرر شوند ولی در کارهای کوچک دلیل و پشتوانه عاقلانه نداریم مثلاً انجام کارهای لغو نشانه بی حکمتی است.

امام جمعه موقت اصفهان اظهار کرد: دوازده تعریف راجع به حکمت از سوی بزرگان بیان شده است، حکمت یعنی عمل و فکری که پشتوانه دلیل دارد پس اعتقادات درست نشانه حکمت فکری است.

استاد اخلاق حوزه علمیه ابراز کرد: حکیم مطلق اهل بیت(ع) هستند و این مسأله در آیه پنجاه و چهارم سوره نساء بیان شده است، طلبه هم باید خودش را به حکمت مطلق نزدیک کند، دین راهکارهای زیادی را در همه زمینه ها بیان کرده است پس باید دین شناس باشیم تا بتوانیم به حکمت مطلق نزیک شویم.

وی گفت: در مسأله دست دادن و مسأله سلام کردن کوچک ترین چیزها بیان شده است حتی بیان شده که چگونه با افراد دست بدهید و چگونه پاسخ سلام را بدهید.

آیت الله مهدوی ادامه داد: بسیاری از کارهای ما حکیمانه نیست و در صورتی که باید حکیم باشیم؛ اهالی حکمت اهالی تفکر کردن هستند؛ حضرت زهرا(س) وقتی در حال رفتن به بهشت هستند، با گوشه چشمشان به یک سو نظر می اندازند و خطاب می رسد شما به چه دلیلی به این سو نظر انداختید، می فرمایند، می خواستم منزلتم معلوم شود و خطاب می رسد بفرمایید و شفاعت کنید.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پایان تبیین کرد: در حال حاضر نیز مراجع تقلید با گوشه چشم انداختن به یک نقطه دیگران را متنبه و متوجه خودشان می کنند ولی اگر افراد عادی باشند دائماً و بدون دلیل سرشان را تکان می دهند به همین سبب هر چه سرشان را تکان دهند، کسی به آن ها توجه نمی کند./867/پ202/ب1

ارسال نظرات