خودسازی راه مواجهه صحیح با امتحانات الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن امروز که در حوزه علمیه صدر بازار برگزار شد، گفت: باید دائماً مشغول خودسازی باشیم.
وی در ادامه تفسیر سوره اسرا، آیه شصت و یکم که می فرماید«وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلائِکَةِ اسْجُدُوا لآدَمَ فَسَجَدُوا إِلا إِبْلِیسَ قَالَ أَأَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِینًا» را تلاوت کرد و افزود: این آیه که بارها و بارها در قرآن تکرار شده است علت سجده نکردن ابلیس را بیان می کند؛ ابلیس خطاب به خداوند عرضه می دارد کسی که او را بر من کرامت دادی اگر مهلت داشته باشم به جز عده ای قلیل همه را گمراه خواهم کرد.
آیت الله مهدوی ابراز کرد: دلیل سجده کردن به حضرت آدم(ع) با توجه این که سجده فقط باید برای خداوند باشد را مفسران این گونه تفسیر کرده اند، اولین دلیل این است که سجده کردن به هر چیزی وقتی با فرمان خداوند انجام گیرد بلااشکال است و این سجده کردن استثنا است و دومین دلیل این است که سجده آمده در این آیه به معنای سجده اصطلاحی نیست بلکه منظور تعظیم کردن است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در حرم های شریفه بوسیدن جایز است ولی سجده کردن جایز نیست حتی اگر برای خداوند باشد، چرا که سجده کردن انسان را معرض تهمت قرار می دهد و از طرف دیگر ممکن است افرادی با تبعیت کورکورانه از انسان با نیت سجده برای امام معصوم(ع) سجده کنند.
امام جمعه موقت اصفهان تشریح کرد: ملائکه از ذات مختار ابلیس با خبر نبودند و نمی دانستند ابلیس می تواند معصیت کند به همین سبب بعد از فرمان سجده به حضرت آدم(ع) ملائکه از سجده نکردن ابلیس متعجب شدند.
استاد اخلاق حوزه علمیه اضافه کرد: شیطان با وجود شناخت خداوند و روز قیامت نشان می دهد شیطان کافر نبوده است و مشکل اصلی شیطان تکبر ورزیدن او بود که جنس خودش را بهتر از جنس حضرت آدم(ع) می دانست.
وی در پایان گفت: ما باید دائماً به خودسازی مشغول باشیم تا در مواجهه با امتحانات الهی سربلند بیرون بیاییم؛ درخواست عدم امتحان از خداوند غلط است و یاری خواستن از خداوند بدون حرکت کردن در راستای رسیدن به هدف نیز صحیح نیست، بلکه باید حرکت کنیم و برای رسیدن به هدف نیز از خداوند استعانت بجوییم./867/پ۲۰۳/ب۱