۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵
کد خبر: ۵۵۲۳۳۰
حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی:

انقلاب اسلامی ایران برخاسته از حوزه علمیه است

تولیت آستان قدس رضوی گفت: انقلاب اسلامی ایران برخاسته از حوزه است و حوزه نیز حامی انقلاب است و این دو از هم جدا نیستند.
حجت الاسلام رئیسی

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در همایش تجلیل از خادمان و مبلغان دهه آخر صفر در حرم مطهر رضوی اظهار داشت: روحانیت و طلاب اعم از خواهران و برادران سه مأموریت و وظیفه عمده دارند که نخستین وظیفه آن‌ها علم‌آموزی و علم‌افزایی است.

وی ادامه داد: طلاب باید در حوزه‌ها به تحصیل، تدریس، تحقیق، پژوهش، تدبیر در امور، خلاقیت و نوآوری در حوزه علم و دانش و تلاش برای علم اجتهاد و جهاد برای اجتهاد تمدن‌ساز بپردازند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان تأکید کرد: باید این نکته را مد نظر داشت که در گذشته و در زمان علمای بزرگی چون شیخ انصاری، فقه بر جامعه حکومت نمی‌کرد اما امروز بناست فقه بر جامعه حکومت کند و این نیازمند این امر است که طلاب و روحانیان با این مبانی آشنایی کامل داشته باشند.

وی افزود: طلاب در آینده هر مسئولیتی در هر عرصه‌ای که بخواهند کسب کنند، مقدمه‌ و نیاز آن مسئولیت توانمندی علمی است. دومین وظیفه طلاب و روحانیون، تبلیغ دین و رساندن پیام دین در حوزه عقاید و باورها، اخلاق و احکام به مردم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه تبلیغ رسالت و وظیفه اصلی طلاب است، گفت: خداوند در آیه تبلیغ پیامبر(ص) را به خشیت داشتن از خداوند فرمان می‌دهد. خشیت به این معناست که انسان از هیچ کس جز خداوند تأثیر نپذیرد.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر این‌که عالم اهل خشیت است و انسان‌های اهل ذکر به خشیت الهی دست می‌یابند، عنوان کرد: اکر یک عالم، فاضل و فرهیخته دینی از بیان سخن دین و امر به معروف و نهی از منکر بترسد، دین پیشرفتی نخواهد داشت اگر حضرت زینب(س) برای بیان و معرفی عاشورا می‌ترسیدند امروز پیام امام حسین(ع)‌ زنده و در دست ما نبود.

وی با اشاره به اینکه تبلیغ دین نیازمند زبانی گویا و قلمی توانمند است، ابراز کرد: قلم‌های فراوانی در عالم وجود دارند که همه آن‌ها مخاطب سوگند خداوند قرار ندارند بلکه آنچه می‌نویسند این موضوع را تعیین می‌کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: قلمی مورد سوگند خداوند است که توحیدی باشد و بتواند مردم را با خدا و عترت آشنا کرده و انسان را به سوی ارزش‌ها سوق دهد و قطعاً قلمی که آلوده به تهمت، استهزا و تمسخر، توهین، دروغ و در خدمت استکبار و نفاق باشد نمی‌تواند مورد سوگند خداوند قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه سومین وظیفه روحانیت و طلاب اجرای دین است و طلاب آنچه را که می‌آموزند به عنوان فقه و فرهنگ دینی باید در جامعه اجرایی کنند، گفت: تلاش بزرگان و علمای ما هم در جهت تبیین و هم اجرای دین بوده است و در واقع احکام موجود در اسلام برای اجرایی شدن است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به این‌که حضرت زینب(س) در همه این حوزه‌ و عرصه‌ها یک الگو و اسوه هستند، عنوان کرد: ایشان یک عالمه و مبلغه‌ بی‌نظیری هستند که در عرصه اجرایی نیز، نقاب را از چهره نفاق کنار زدند امروز ما انقلابمان را از عاشورا و عاشورا را از حضرت زینب(س) داریم.

وی با بیان این‌ که انقلاب اسلامی ایران برخاسته از حوزه است و حوزه نیز حامی انقلاب است و این دو از هم جدا نیستند گفت: آنچه امروز در رابطه با حوزه باید مورد توجه قرار بگیرد، خطر سکولار و تفکر سکولار در حوزه‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان این‌که حوزه نیز ممکن است مورد تهدید خطر سکولاریسم قرار گیرد، تصریح کرد: سکولار سه نوع الحادی، معنوی و اجتماعی دارد که خطری از سوی سکولار الحادی و معنوی حوزه را تهدید نمی‌کند بلکه حوزه با خطر سکولار اجتماعی روبه‌روست.

وی افزود: سکولار اجتماعی، نگاه و اندیشه‌ای است که عنوان می‌کند دین قدرت اداره جامعه و توانایی پاسخگویی به سوالات جامعه در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره را ندارد که این نگاه ممکن است از سوی طلبه‌ و روحانی که در دفاع از دین مقاله و کتاب‌ هم نوشته باشد نیز عنوان شود./934/د103/ب1

ارسال نظرات