نگاه انسان باید در محدوده واجبات و مستحبات باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه سخنرانی شب گذشته که در مسجد حضرت صاحب الزمان(عج) واقع در جنب میدان امام اصفهان برگزار شد، گفت: خواندن آیه نوزدهم سوره غافر سبب محافظت چشم انسان از نگاه های حرام و لغو می شود.
وی در ابتدا افزود: در بین اعضای انسان چشم اقل اطاعت و شکر را دارد چرا که خطای چشم از بقیه اعضا بدن بیشتر است؛ خطای چشم فقط نگاه حرام نیست یکی از خطاهای چشم نگاه لغو است؛ سکوت انسان باید توأم با تفکر باشد و حرف زدن انسان باید علمی باشد و نگاهش نیز باید عبرت باشد، پس اگر نگاه کرد ولی از آن نگاه درسی برای خودش نگرفت، نگاهش لغو است.
آیت الله مهدوی خاطرنشان کرد: باید از نگاهمان دائماً بهره ببریم؛ نگاه به امام معصوم(ع)، نگاه به عالِم، نگاه به والدین، نگاه به برادر دینی و نگاه به صحنه دریا با مراعات حدودی که در روایات معصومین(ع) آمده است، عبادت محسوب می شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که نگاه انسان باید در مسیر تقرب به خداوند به کار گرفته شود، اظهار کرد: عموم نگاه های انسان باید در مسیر انجام مستحبات و واجبات قرار گیرد و این نگاه است که سبب تقرب انسان به خداوند می شود.
امام جمعه موقت اصفهان اضافه کرد: حضرت یحیی(ع) در روایتی می فرمایند، مرگ برای من محبوب تر است از این که بخواهم نگاهم را به غیر واجب بیندازم؛ در آیه سی ام سوره نور حکمت کنترل چشم را تزکیه روح معرفی می کند و آیه نوزدهم سوره غافر می فرماید، خداوند خیانت چشم ها را می داند یعنی خداوند از حرکات بی سر و صدای چشمان مطلع است؛ برخی چشمانشان را کنترل می کنند ولی این کنترل چشم را بدون نیت خوف از خداوند انجام می دهند و طبق آیه نوزدهم سوره غافر همین مسأله نیز از سوی خداوند مورد توجه است.
استاد اخلاق حوزه علمیه تشریح کرد: برخی برای کسب آبرو و جلب مرید که لذتش از نگاه کردن به نامحرم بالاتر است، از نگاه حرام صرف نظر می کنند؛ نگاه های خیانت آمیز همواره نیت ناپاک دارد گرچه برخی نگاه خیانت آمیز می کنند ولی به گونه ای دیگر وانمود می کند که هیچ نیت ناپاکی ندارم.
وی در پایان توضیح داد: یکی از راهکارهای خوبی که برای کنترل چشم وجود دارد، خواندن آیه نوزدهم سوره غافر به صورت دائمی است؛ این آیه سبب مراقبت انسان از چشمانش و همچنین مراقبت از قلبش برای جلوگیری از ورود نیت های ناپاک است./867/پ203/ب1