۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۸
کد خبر: ۵۵۴۶۰۵
آیت الله مهدوی:

ایستادگی در برابر دشمن سبب بهره مندی ملت از مواهب الهی می شود

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: در حال حاضر اگر روی مواضع انقلاب بایستیم و در برابر زیاده خواهی های دشمنان به وظیفه خودمان عمل کنیم، به طور قطع از مواهب الهی بهرمند خواهیم شد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن امروز که در مدرسه صدر بازار برگزار شد، گفت: خطبا برای بیشتر شدن اثر کلامشان در دل مخاطبان از تمثیل استفاده کنند.

وی در ادامه تفسیر سوره اسراء آیه هشتاد و نهم که می فرماید« وَلَقَدْ صَرَّفْنَا لِلنَّاسِ فِی هَذَا الْقُرْآنِ مِنْ کُلِّ مَثَلٍ فَأَبَى أَکْثَرُ النَّاسِ إِلا کُفُورًا» را تلاوت کرد و افزود: خداوند در قرآن از هر مثالی به طور متنوع برای مردم بیان کرده است ولی با وجود تمثیل های متنوع خداوند، بیشتر مردم  فقط راه کفران و انکار را پیش گرفتند.

آیت الله مهدوی توضیح داد: نکته تربیتی این آیه این است که در سخنرانی باید از مثال های متنوع استفاده کنیم که در این راه حجت الاسلام والمسلمین قرائتی پیشتاز بوده اند و در بیان تمثیل خیلی قوی هستند و یک مبلّغ دینی باید همین گونه باشد تا سخنانش اثر بیشتری در مخاطبان بگذارد؛ راه رسیدن به این که در سخنرانی از تمثیل استفاده و بهره بیشتری ببریم، تفکر کردن در امور و مطابقت دادن آن ها با اشیا است به طور مثال می توان به آبکش توجه کرد و آن را با عبارت قرآنی اَخسَرینَ اَعمالاً مطابقت داد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: گناه همانند بوی تعفنی است که فضای یک مکان را پُر کرده است، وقتی انسان در یک مکان مملو از بوی متفعن قرار می گیرد، در ابتدا نمی تواند در آن مکان دوام بیاورد اما به تدریج که از زمان توقفش در آن مکان می گذرد، به آن فضا عادت می کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطر نشان کرد: علت عدم تأثیر سخن یک روحانی می تواند دلایل مختلفی همچون نقص کلام او و یا اهل عمل نبودن خودش باشد اما وقتی از طرف گوینده اتمام حجت می شود نپذیرفتن سخنان او به دلیل لجبازی کردن های شنونده است.

امام جمعه موقت اصفهان در پایان با اشاره به آیه نودم سوره که می فرماید« وَقَالُوا لَنْ نُؤْمِنَ لَکَ حَتَّى تَفْجُرَ لَنَا مِنَ الأرْضِ یَنْبُوعًا» افزود: افرادی که اهل بهانه گیری بودند از پیامبر(ص) تقاضای معجزه آوردن داشتند؛ معجزه نباید به طور دائم اتفاق بیفتد و در جنگ ما با عراق هم خداوند دائماً به ما معجزه نشان نمی داد و در چندین واقعه یک معجزه اتفاق می افتد تا اختیار از افراد گرفته نشود؛ در حال حاضر اگر روی مواضع انقلاب بایستیم و در برابر زیاده خواهی های دشمنان به وظیفه خودمان عمل کنیم، به طور قطع از مواهب الهی بهرمند خواهیم شد./867/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات