فقر و ثروت از امتحانات الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام منتظرین در سخنرانی امشب که در محفل فاطمی واقع در خیابان حکیم شفائی برگزار شد، گفت: امتحانات الهی دلیلی برای تربیت کردن انسان ها است.
وی در ابتدا افزود: یکی از اموری که بشر امروز با آن مواجه شده درگیری های مادی است که نتیجه رفاه طلبی انسان ها است و این رفاه طلب بودن آرامش فکری و امنیت دلی انسان ها را با مشکل مواجه ساخته است.
حجت الاسلام منتظرین اذعان کرد: عموم انسان ها به دلیل این که از حقیقت و باطن زندگی دیگران بی اطلاع هستند، زندگی خودشان را سرتاسر پُر از مشکلات می بینند و ظاهر خوب زندگی دیگران را با باطن زندگی خودشان مقایسه می کنند.
استاد و پژوهشگر حوزه علمیه با بیان این که داشتن بینش صحیح نسبت به دنیا سبب آرامش فکری می شود، اظهار کرد: خداوند همه انسان ها را امتحان و آزمایش می کند و این امتحانات با سختی ها و رنج ها همراه است، پس غصه خوردن و از کوره در رفتن در هنگام مواجهه با سختی ها نمی تواند حلّال مشکلات باشد.
وی تبیین کرد: مشکلاتی که در زندگی به وجود می آید نباید موجب کوتاهی افراد از انجام وظیفه ای که برایشان تعیین شده است، بشود؛ سماجت ها و اعتراض ها در برابر تقدیرات الهی که گاهاً از آن ها بوی کُفر استشمام می شود، موجب استبعاد عن الله می شود و درک توأم بودن دنیا با سختی ها سبب لذت بُردن از وضعیت فعلی می شود.
حجت الاسلام منتظرین تشریح کرد: امتحانات الهی دلیلی برای تربیت کردن انسان ها است، پیامبر(ص) می فرمایند، انبیا الهی از همه انسان ها بیشتر مورد ابتلا و امتحانات الهی واقع می شوند و بعد از انبیا، اوصیا ابتلا بیشتری نسبت به عموم مردم دارند.
استاد و پژوهشگر حوزه علمیه با بیان این که امتحانات از سنت های دائمی و قطعی خداوند است، گفت: نزدیک شدن و قرب الهی سبب ورود امتحانات و سختی های بیشتری از سوی خداوند است، هر پله ای که انسان به سوی خداوند بالا می رود و در آن موفقیت کسب می کند، باید برای پله های بعدی بیش از پیش آماده امتحانات خداوند باشد.
وی در پایان گفت: فقر و ثروت هر دو از امتحانات الهی هستند و بزرگان دین و عرفان می گویند، امتحان ثروتمندی به مراتب از امتحان فقر سنگین تر و سخت تر است چرا که ثروت باید در جای خودش خرج شود و اگر خارج از جای خودش خرج شود، گرفتاری های اخروی برای انسان به وجود می آورد./۸۶۷/پ۲۰۴/ب۱