برای تحقق هدف بعثت تولید علم دینی نیاز است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد،حجتالاسلام والمسلمین محسن دعایی، رییس مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام در «نشست هماندیشی علم دینی» در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی شامگاه چهارشنبه ۹ اسفند، گفت: همزمان با این جلسات، موجی منفی نسبت به علم دینی در حال شکل گیری است و نشان از کم کاری نهادهایی مثل حوزههای علمیه در تولید دانشهای دینی دارد.
وی ادامه داد: اگر حوزویان که مسؤولیت اساسی آنها تولید علم دینی است در این چهار دهه از خروجی تحول علوم انسانی به سمت علوم الهی و اسلامی سوق پیدا می کردند، امروز برخی به خود اجازه نمی دادند که ساحت قدسی وحی را لگدمال کنند.
حجتالاسلام والمسلمین دعایی با تأکید بر این مطلب که علم دینی مسیر سعادت انسان است، تصریح کرد: زمانی که روش فقاهت جعفری ارتقا پیدا کند و خروجی های آن برای ما حجت پیدا شود و بتوان این فرآیند را طی کرد در واقع تحقق اسلامی سازی علوم انسانی محقق می شود.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم مسلمان زندگی کنیم باید براساس نگاه وحی ارتباطات انسان را درعرصه های مختلف براساس نقشه راه طراحی کرد، بیان داشت: در این مسیر جز رسیدن به نظریه هدف تمدنی هیچ هدف متعالی دیگری مد نظر نیست.
اسلام به هرم نیازهای بشریت تا انتهای خلقت پاسخ می دهد
حجتالاسلام والمسلمین دعایی با اشاره به این مطلب که اسلام به هرم نیازهای بشریت تا انتهای خلقت پاسخ می دهد، خاطرنشان کرد: به همین دلیل نظریه تمدن اسلامی را باید در فضای رقابت به عنوان نظریه برتر به اثبات و ثبوت رساند.
رییس مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام بیان داشت: از نظام فقاهت فعلی نیاز است که سازه های تمدن را خروجی برنامه ای بگیریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت های مؤسسه افزود: مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، ماموریت وجدانی خود را تولید علم دینی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی میداند، از نظر این مرکز، تا علم دینی محقق نشود، هدف خلقت و بعثت محقق نمیشود چرا که این علوم است که افعال انسانها را برای رسیدن به این اهداف مشخص میکند.
رییس مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام گفت: خروجی نظریات علمی از نظر ما بر اساس نگاه احتجاج دینی با دین ارتباط برقرار میکند و آنچه باید مورد بازبینی قرار بگیرد، «مبانی»، «روش تحقیق» و «سازههای تمدنی» است و الا ما در محیط اجتماعی تمدن غربی زندگی خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: این مؤسسه بر اساس این هدف، در گام دوم به تربیت محقق و مدرس پرداخته است و در گام سوم سعی کرده تا کارگاههای مهارتهای زندگی بر اساس نگاه دینی برگزار کند که تا کنون 27 بسته آموزشی بر اساس این نگاه تولید شده است./934/پ202/ب1