۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۳
کد خبر: ۵۵۶۹۵۷
عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم:

معادلات کاربردی مشکل امروز اسلام و انقلاب است

عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: معادلات کاربردی، نسبیت عام و خاص و هماهنگی این دو نسبیت و مسأله علم و دین از مهمترین اهداف و فعالیت‌های این مرکز است.
حجت الاسلام جمالی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام مصطفی جمالی، نماینده فرهنگستان علوم اسلامی قم در «نشست هم‌اندیشی علم دینی» در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی شامگاه چهارشنبه 9 اسفند اظهار داشت: مسأله امروز ما در علم، مسأله معادلات کاربردی است.

وی با بیان اینکه علم، معادله تغییر است و وقتی ما می توانیم معادله تغییر را داشته باشیم که پدیده های اجتماعی و طبیعی و نسبت ها و تناسبات و مولفه های و اجزای تشکیل دهنده این پدیده را بشناسیم، بیان داشت: اگر این نسبت ها شناخته شوند می توان معادله تغییر را ارائه داد .

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هر علمی یک معادله تغییر و تناسبات و نسبیت خاص است، خاطرنشان کرد: از این رو کسانی که مدعی علم دینی هستند باید خروجی نظریه آنان این موضوع باشد که معادله تغییر من درباره علم در ذهن چه عواملی هستند و در گام بعد تناسباتی است که برای این موضوع تعریف می شود.  

حجت الاسلام جمالی با اشاره به این مطلب که همه علوم نسبیت های خاص هستند، ابراز کرد: اگر قرار است همه علوم هماهنگ بشوند باید به یک نسبیت دست پیدا کرد.

وی با بیان اینکه مهمترین مسأله فرهنگستان اسلامی قم نسبیت عام است، بیان داشت: از طرفی توجه به ساحت های روش در عقلانیت نظری و تجربی و استنباطی و راهکارهای ارتقا و هماهنگی آنان مدنظر است که این هماهنگی براساس یک روش و نسبیت عام صورت بگیرد که همان فلسفه شدن است.

نماینده فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به این مطلب که که عمیق ترین ساحت های تولید علم، تولید روش است، اظهار کرد: مسأله دیگر این موضوع است که نسبت اینها با دین چگونه است.

عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فرهنگستان علوم اسلامی قم بر اساس تجربه و اندیشه مرحوم «سید منیرالدین حسینی الهاشمی» تاسیس شده است.

حجت الاسلام جمالی ادامه داد: وی در ستاد انقلاب فرهنگی، شورای اقتصاد و خبرگان قانون اساسی فعال بود و مجامع علمی در طول ایام تعطیلی دانشگاه‌ها در کشور برگزار می‌کرد و 16 هفته مطالعه اقتصادی با تعاریف اقتصادی حوزه و دانشگاه برگزار کرده بود، از این رو این شیوه محور تأسیس فرهنگستان شد.

وی ادامه داد: نخستین مسأله‌ای که مرحوم الهاشمی به آن متوجه شد، این بود که مشکل امروز اسلام و انقلاب معادلات کاربردی است، دومین مسأله این بود که همه موضوعات در نسبتی با هم هستند.

عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: بر همین اساس سازمان فرهنگستان به این ترتیب ایجاد شده است که 5 گروه را شامل می‌شود، گروه نخست، گروه فلسفه است که مسأله فلسفه شدن را دنبال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: گروه دوم، گروه روش عام است که مسأله آن نسبیت عام است، بر همین اساس سه گروه روشی در «فقه حکومتی»، «فلسفه و روش علوم» و «الگوی اداره» که روش همان معادلاتی است، مسأله اول مؤسس فقید فرهنگستان می‌باشد./934/پ202/ب1

ارسال نظرات