۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۵
کد خبر: ۵۵۷۰۹۴
نماینده مؤسسه سلام مطرح کرد؛

وضعیت شناسی و تجویز نسخه‌های متناسب از اهداف مؤسسه سلام

نماینده مؤسسه سلام گفت: ما ابتدا با گفتگوهای علمی با اساتید دانشگاه‌ها و برگزاری دوره‌های علمی با فضلا به دنبال رسیدن به وضعیت شناسی هستیم تا با رسیدن به توصیف مناسب نسخه‌های متناسب را تجویز کنیم.
حجت الاسلام اسحاقی

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا اسحاقی، نماینده مؤسسه سلام، در «نشست هم‌اندیشی علم دینی» که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس در حال برگزاری است، اظهار داشت: مهمترین مأموریت این مرکز، ایجاد شبکه نخبگانی طلاب جهان عرب که امتداد عملیاتی اندیشه‌های انقلاب اسلامی در کشورهای خود در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی است.

وی درباره روند شکل‌گیری این مؤسسه افزود: با توجه به دغدغه‌هایی که در پیگیری تحولات علم دینی در فضای متناظر جهان اسلام داشتیم به این جمع بندی رسیدیم که علی‌رغم کارهای مطلوبی که در ایران شده، ما جدی گرفته نشده‌ایم و چیزی ارائه نکرده‌ایم.

نماینده مؤسسه سلام گفت: به عنوان مثال ارتباط و اطلاع از دانشگاه جهان اسلام در مالزی یا مؤسسه بین المللی اندیشه اسلامی در مغرب اسلامی یا حتی دانشگاه محمد بن سعود بسیار بیشتر از مجامع علمی در ایران است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های اثرگذاری و تقویت ارتباط، ایجاد هیمنه علمی برای اندیشه‌هاست به طوری که بسیاری اذعان دارند، یکی از دلایل تفوق دانش‌های غربی در جهان وجود هیمنه برای صاحبان این علوم است و ما با صدور و انتقال اندیشه‌ها و یافته‌هایمان می‌توانیم هیمنه‌ای برای یافته‌هایمان ایجاد کنیم تا حرف‌ها بهتر شنیده شود.

اسحاقی ادامه داد: از سوی دیگر فضای علمی موجود در جامعه هدف، با فضای علمی و مسئله‌هایی که در فضای علمی ایران مطرح هست متفاوت است و مسائل در انجا هنوز به پیچیدگی فضای علمی ما نرسیده است.

نماینده مؤسسه سلام افزود: لذا به این نتیجه رسیدیم به دنبال مدیریت پژوهش و گردش اطلاعات باشیم و بیشتر به دنبال نهادینه کردن مسئله‌های‌ خود در جامعه هدف باشیم.

وی به تشریح روند فعالیت‌ها پرداخت و گفت: به نظر می‌رسد یکی از آسیب‌های موجود در برقراری ارتباط مناسب این است که به جای وضعیت شناسی و توصیف ابتدایی از فضای هدف، به دنبال تجویز هستیم، لذا ما ابتدا با گفتگوهای علمی با اساتید دانشگاه‌ها و برگزاری دوره‌های علمی با فضلا به دنبال رسیدن به وضعیت شناسی هستیم تا با رسیدن به توصیف مناسب نسخه‌های متناسب را تجویز کنیم.

اسحاقی در پایان اظهار داشت: از این جهت بود که در دو ساحت تولید اندیشه و تربیت نیروی انسانی شروع به وضعیت شناسی و برنامه‌های عملیاتی کرده‌ایم تا با انتخاب و گزینش در یافته‌های علمی موجود در ایران آنچه در گام اول قابل استفاده است و در جامعه هدف وجود دارد انتخاب و سپس بومی شود و سپس با ایجاد شبکه نخبگانی ارتباط واقعی ایجاد شود و افراد تبدیل به کنشگران علمی و اجتماعی شوند./934/د۱۰۳/ب۱

ارسال نظرات