۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۵۵۷۰۹۵
پژوهشگر دینی:

با کلیتی به نام جبهه فکری انقلاب فاصله‌ داریم

نماینده موسسه اشراق گفت: در اشراق اولویت ما ساختن جبهه فکری و فرهنگی انقلاب قرار داده‌ شده است و در حال حاضر ویژگی اشراق فعالیت ستادی بوده و بسیاری پروژه‌ها در آنجا به بلوغ رسیده و مستقل شده است.
جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، امیر راقب، نماینده موسسه اشراق در «نشست هم‌اندیشی علم دینی» که در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی مشهد مقدس در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه با کلیتی به نام جبهه فکری انقلاب فاصله‌داریم اظهار داشت: آنچه در حال حاضر ضرورت دارد بیش از آنکه کارآمد یا ناکارآمد باشد، ساختن این جبهه است، کلیتی به‌عنوان جبهه فکری یا فرهنگی انقلاب، همچنان در حال ساخته‌شدن است، با ذیل به مناقشات اخیر پیرامون موضوع هم‌اندیشی علم دینی مشخص می‌شود با کلیتی به نام جبهه فکری انقلاب فاصله‌داریم، هنوز جبهه فکری انقلاب به آن بلوغ و کفایت لازم برای اینکه مسئله علم و علوم اسلامی را در نسبت به انقلاب اسلامی به عهده بگیرد نرسیده است.

وی ادامه داد: مؤسسه اشراق دقیقاً ناظر به همین مسئله طراحی و تأسیس‌شده است، مؤسسه اشراق اولویت و هدف خود را از ابتدا ساخته‌شدن جبهه فکری انقلاب می‌دانست تا امروز علیرغم همه تطورات در جهت‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها این اولویت و مسئله کماکان پیش روی موسسه بوده است و تدارک و تمهید چنین جبهه‌ای را بر عهده داشته است.

راقب گفت: تأکید اشراق به‌عنوان موسسه‌ای مستقل برای تمهید چنین جبهه‌ای، تمایزات ویژه‌ای با دیگر مؤسسات ایجاد می‌کند و اینکه اشراق ماهیت ستادی داشته و دارد، طبعاً در برنامه‌ریزی بیش از آنکه اجرای یک پروژه را بر عهده بگیرد، پشتیبانی پروژه‌ها و تدارک چنین جبهه‌ای را بر عهده خواهد داشت.

وی تأکید کرد: اشراق در پی این است که فعالیت‌های فکری و فرهنگی در جبهه انقلاب را پشتیبانی و تمهید و سازمان‌دهی کند تا بتوانیم با وضوح بیشتری از جبهه فکری انقلاب صحبت کنیم. طبیعتاً این ویژگی خاص مؤسسه خصلتی به مؤسسه اشراق داده است و آن اینکه تغییر و تحولات مدیریتی در آن قابل‌توجه بوده و محل رفت‌وآمد گروه‌ها و گروه‌های مختلف فکری و فرهنگی و رسانه‌ای بوده است.

راقب با اشاره به اینکه ویژگی آنچه در مؤسسه انجام می‌شود مختص به نام اشراق نیست، ادامه داد: بسیاری فعالیت‌ها تبدیل به فعالیت‌های مستقل و خوش‌نام شده است مثل جایزه ققنوس که جایزه صاحب نامی در میدان فرهنگ و هنر کشور است، سایت سیما فکر به‌عنوان ویدئو رسانه منحصر در علوم انسانی در کشور که در این موسسه طراحی‌شده است و چند سالی است که موفق شده است به‌خوبی با اساتید دانشگاه در گرایش‌های مختلف ارتباط بگیرد.

وی ادامه داد: در اشراق اولویت ما ساختن جبهه فکری و فرهنگی انقلاب قرار داده‌شده است و در حال حاضر ویژگی اشراق فعالیت ستادی بوده و بسیاری پروژه‌ها در آنجا به بلوغ رسیده و مستقل شده است، درعین‌حال ساختن جبهه الزاماتی دارد، انتخاب میدان، مخاطب، تعیین مرزهای جبهه و ... لذا اشراق دست به انتخاب‌هایی زده است و در جبهه فکری انقلاب از حضور اساتید و علماء و فضلا هستیم و بدنه جبهه انقلاب دانشجویی و جوان و خوش‌فکر و مدعی در بحث‌های نظری و علوم انسانی و علوم اجتماعی انتقادی است.

راقب گفت: اشراق بر بدنه جبهه انقلاب دانشجویی و جوان و خوش‌فکر تمرکز کرده است و ارتباطاتی با دانشجویان و دانشگاهیان و اهالی حوزه و دانشگاه و کسانی که در علوم اجتماعی انتقادی برقرار کرده است، بنابراین در مسئله علم دینی برای مؤسسه اشراق بیشتر از اینکه کنجکاوی علمی باشد، یک مسئله استراتژیک بوده است.

نماینده موسسه اشراق افزود: بدنه اشراق، مسئله علوم اجتماعی انتقادی را درصحنه اصلی در دانشگاه‌ها و در گفتگو با اساتید پیگیری کرده است و علم دینی را یک جنبه استراتژیک برای ساخته‌شدن جبهه فکری انقلاب میدانیم و نه لزوماً یک دغدغه محض نظری بین اساتید، بلکه علم دینی یک جنبه هویت‌بخش و شبکه ساز و جنبه ساخته‌شدن و تدارک شدن داشته است.

راقب با تأکید بر این مهم که اقدامات دوره اخیر با همین اولویت‌ها تبیین شده است اظهار داشت: تمرکز را بر آموزش قرار داده‌ایم البته با پیوست مداخله هدفمند در بدنه انقلاب، مثلاً مؤسسه مهر شیراز با تمرکز بر نخبگان، مطاع اصفهان با تمرکز بر طلاب و ... البته در بخش آموزش‌های تخصصی، مسائل حوزه رسانه و فرهنگ در جبهه انقلاب را مثل مسئله فضای مجازی، سینما، حوزه رسانه‌های عمومی و شبکه‌های اجتماعی و ... را پیگیری کرده‌ایم، آموزش با اولویت مسائل راهبردی را مدنظر قرار داده‌ایم./934/د۱۰۳/ب۱

ارسال نظرات