۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۳
کد خبر: ۵۵۷۲۱۴
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی:

روحانیان باید در عمل به محورهای تبلیغی پیش‌قدم باشند

حجت‌الاسلام خادمی گفت: یکی از جاذبه‌ها و شاخصه‌های تبلیغی رسول خدا این بود که در همه دعوت‌ها و انذارها، شخصاً در عمل پیش‌قدم بود مثلاً اگر مسلمان‌ها را به جهاد دعوت می‌کرد خود در صف اول مجاهدین قرار می‌گرفت.
حجت الاسلام خادمی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، امروز در نشست با روحانیان مبلغ، با اشاره به سیره رسول گرامی اسلام در تبلیغ دین، اظهار کرد: شیوه تبلیغ حضرت رسول بر اساس عقل و حکمت و مواعظ نیکو بود البته «جدال بالتی هی أحسن» را که همان شیوه مناظره در اسلام است را نیز پیش می‌گرفت.

وی افزود: سیرهٔ پیامبر اسلام این بود که از بیداری و آگاهی مردم استفاده کند نه از تعبد و غفلت و سادگی آنان، قرآن می‌فرماید: «ادع الی سبیل ربک بالحکمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتی هی احسن» رسول اکرم در قدم اول خود را ساخت و سپس به دیگران پرداخت.

حجت‌الاسلام خادمی اضافه کرد: رسول گرامی اسلام اول ایمان به خدا را در افکار و عروق و اعصاب امت تزریق کرد و سپس آنان را به وحدت و اتحاد دعوت کرد.

عضو شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: یکی از جاذبه‌ها و شاخصه‌های رهبری رسول خدا این بود که در همه دعوت‌ها و انذارها، شخصاً در عمل پیش‌قدم بود مثلاً اگر مسلمان‌ها را به جهاد دعوت می‌کرد؛ خودش در صف اول مجاهدین قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: امام علی (ع) در نهج‌البلاغه می‌فرماید: هنگامی که آتش جنگ شعله‌ور می‌شد، پیامبر برای حفاظت اصحابش از زخم شمشیر و نیزه دشمن، خود و اقوامش را سپر بلای سایر رزمندگان قرار می‌داد.

حجت‌الاسلام خادمی اضافه کرد: سیرهٔ آن حضرت در تبلیغ، بر تحریک عقل‌ها و دعوت مردم به نهضت فکری استوار بود نه بر تحریک عواطف و خصلت‌های عوامانه و استفاده از بی‌خبری مردم؛ مانند ایمان مسیحی‌ها و سایر مذاهب رسمی و غیررسمی.

وی اضافه کرد: دعوتش بر پایه تعبد نبود و می‌خواست از بیداری و هوشیاری و عقلانیت مردم استفاده کند نه از ناآگاهی و ساده‌لوحی آن‌ها.

حجت‌الاسلام خادمی افزود: رسول گرامی اسلام در قدم بعدی انذار و دعوت را از عشیره خود شروع کرده و تصفیه درونی را در آنجا به عمل آورد و اقربای فاسد را طرد کرد. آنگاه به ارشاد مردم پرداخت؛ چون نزدیکان از تمام خصوصیات دعوت‌کننده اطلاع دارند و زود تسلیم نمی‌شوند؛ مگر آنکه حسد نورزند و به‌راستی به صداقت و ایمان دعوت‌کننده معتقد باشند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت: ازاین‌رو روحانیان مبلغ هم باید ابتدا موارد تبلیغی و احکام اسلامی را خود اجرا کرده و به خویشان و نزدیکان خود بیاموزند و آنگاه به هدایت مردم بپردازند تا تبلیغ آنها اثرگذار باشد./9314/پ203/ب1

ارسال نظرات