۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۵۵۷۳۰۳
کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان:

اسلام برای تفریحات حلال ارزش قائل می شود

کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان با تأکید بر این که اسلام برای تفریحات و خوشگذرانی های حلال ارزش قائل می شود، گفت: متأسفانه برخی از مردم دیندار بنابر احتیاط افراطی برای پرهیز از لهو و لعب، خود را از بسیاری از لذت های حلال محروم می سازند.
زندگی ایده آل

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مسلم داوودی نژاد، کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان در ادامه سلسله جلسات زندگی ایده آل اسلامی با شمیم مشاوره آسمانی که با موضوع «تربیت فرزندان با رویکرد دینی» در مدرسه علمیه عالی نواب برگزار می شود، ابراز کرد: یکی از ابعاد تربیت جنسی این است که فرزند ما جنسیت خود را بپذیرد و قدردان آن باشد و در مرحله بعد نقش ها، آداب و احکام مربوط به جنس خود را آموزش ببیند و با آمادگی کامل وارد مراحل بعدی زندگی از جمله ازدواج شود.

وی در تبیین دیدگاه افراطی در تربیت جنسی گفت: طرفداران این دیدگاه معتقدند که انسان باید از انواع آزادی ها برخوردار باشد تا حرص او از بین برود که نمونه آن نظریات فروید است. آن ها در نظریات خود تنها مسائل جنسی را مد نظر ندارند بلکه آزادی نامحدود در همه حوزه ها را می خواهند و ارزش های دینی و اجتماعی را تا حدود زیادی رد می کنند.

کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان اظهار کرد: دیدگاه مسیحیت در حوزه مسائل جنسی تفریطی است و آن را مانع رشد معنوی می داند در حالی که اسلام و ائمه (علیهم السلام) نظریه اعتدال را مطرح می کنند.

حجت الاسلام داوودی نژاد با تأکید بر این که اسلام برای تفریحات و خوشگذرانی های حلال ارزش قائل می شود، افزود: متأسفانه برخی از مردم دیندار بنا بر احتیاط افراطی برای پرهیز از لهو و لعب، خود را از بسیاری از لذت های حلال محروم می سازند.

وی عنوان کرد: شخصی که صرفاً با توجیه به گناه نیفتادن ازدواج می کند قطعاً بعد از ازدواج هم به گناه خواهد افتاد در حالی که اصل در تربیت جنسی این است که امساک را به فرزندان خود آموزش دهیم.

کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان با بیان این که غریزه جنسی یک غریزه طبیعی و خدادادی است که در همه ابعاد زندگی تأثیر دارد و نباید با آن مقابله کرد، ابراز کرد: خودکنترلی نقش مهمی در تربیت جنسی دارد که در ادبیات دینی به آن تقوا می گوییم و روانشناسان آن را خودفرمانی عقلی نام نهاده اند. در واقع خودکنترلی از اشتهای مضاعف در زمینه های مختلف جلوگیری و با فراهم آوردن زمینه بهره گیری مشروع از نعمت های الهی به تکامل معنوی فرد کمک می کند.

حجت الاسلام داوودی نژاد اضافه کرد: آسیب های اجتماعی در زمینه تربیت جنسی فراوانند و اگر والدین نسبت به تربیت جنسی و آسیب های ناشی از بی توجهی به آن غافل باشند با آینده فرزندان خود بازی کرده اند.

وی بلوغ زودرس، کنجکاوی افراطی، زیاده خواهی و تنوع طلبی، اسراف، چشم و هم چشمی، گسترش روابط حرام و فرازناشویی، تنوع طلبی جنسی، افزایش طلاق، چشم چرانی، خودارضایی، هرزه نگاری، زنا، کودک خواهی، آزارگری جنسی، آزارخواهی جنسی، فاحشه گری، حیوان بازی، همجنس گرایی و تصویرسازی نامشروع در مجامعت را از جمله آسیب های ممکن ناشی از تربیت جنسی ناصحیح دانست.

کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان افزود: برخوردهای اشتباه والدین با فرزندان در سن ازدواج از جمله سخت گیری در ترتیب ازدواج دخترها و پسرها و طولانی شدن مدت تجرّد، آسیب های فراوانی برای آن ها ایجاد می کند.

حجت الاسلام داوودی نژاد تصریح کرد: وقتی کارشناسان دینی در زمینه تربیت جنسی کوتاهی می کنند، اجازه فعالیت روانشناسان ملحد و بی دین را داده اند و آن ها نیز به اسم کارگاه های تربیت جنسی بسیاری از افکار و عقاید متعارض با آموزه های دینی را به جامعه تزریق می کنند.

وی با تأکید بر این که مسئولیت اصلی تربیت جنسی بر عهده پدر و مادر و نه بر دوش کانون های فرهنگی مساجد، جامعه روحانیت و یا روانشناس ها می باشد، اظهار کرد: برنامه های ماهواره ای ابتذال در تفکر و اندیشه را مدنظر دارند و انحرافات جنسی را عادی جلوه می دهند و به عنوان روشنفکری القاء و تبلیغ می کنند و تلاش دارند ارزش های انسانی را تغییر دهند.

کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان در پایان گفت: راهکار مهم پیشگیری از نابهنجاری های جنسی، تربیت صحیح جنسی در دوره های مختلف سنی است و والدین باید در سه بُعد هدایت جنسی، تعدیل غریزه و کنترل رفتارها دانش کافی بدست آورند و مهارت ها و کنترل رفتارها را به فرزندانشان انتقال دهند.

گفتنی است، سلسله جلسات زندگی ایده آل اسلامی با شمیم مشاوره آسمانی با مشارکت مدیریت فرهنگی تربیتی و مرکز مشاوره معاونت فرهنگی اجتماعی حوزه علمیه خراسان و مدرسه علمیه نواب، روزهای سه شنبه هر هفته برگزار می شود./934/د103/ب1

ارسال نظرات