۲۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۱
کد خبر: ۵۵۸۹۱۶
اسماعیلی:

معیارپنداری انسان را به دزدی اموال مردم وا می‌دارد

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شکاف در جامعه اسلامی نتیجه خودشیفتگی برخی افراد است، گفت: معیارپنداری انسان را به دزدی اموال مردم وا می‌دارد.
دکتر محسن اسماعیلی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محسن اسماعیلی نماینده مجلس خبرگان رهبری و عضو شورای نگهبان، شب گذشته در آخرین جلسه هفتگی تفسیر نهج البلاغه سال 96 که در موسسه شهدای هفتم تیر برگزار شد، گفت: امام علی(ع) در نهج البلاغه تنها اجتماع و وحدت را برای جامعه دینی کافی نمی‌دانند بلکه الفت داشتن افراد نسبت به یکدیگر را از لوازم مهم جامعه دینی معرفی می‌کنند.

وی افزود: مردم در دنیای امروز بیشتر به دنبال وحدت و اجتماع هستند در حالی که حضرت امیر می‌فرمایند: شما دینداران علاوه براینکه در کنار یکدیگر هستید نسبت به هم دلبستگی نیز داشته باشید؛ ثمره الفت داشتن پیوند اجزای مختلف پیکر جامعه اسلامی با یکدیگر است.

اسماعیلی کارکرد دین را ایجاد اجتماع و الفت بین مردم بیان داشت و ابراز کرد: دین نقطه قوت و خودشیفتگی بزرگ‌ترین مانع برای الفت یافتن مسلمانان با یکدیگر است امام علی(ع) می‌فرمایند: اگر کسی دچار خودشیفتگی شود خود را بالاتر از دیگران می‌پندارد برهمین اساس آنها را ترد و یا لعن کرده و از جامعه اسلامی جدا می‌شود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه انسان دیندار از بغی پرهیز می‌کند، اظهار داشت: اقتضای دینداری پرهیز از بغی است برهیمن اساس لازمه دیندار بودن یک جامعه پرهیز از بغی و خودشیفتگی است بنابراین اگر در جامعه‌ای اجتماع و الفت وجود نداشت نشان دهنده آن است که آن جامعه دینی نبوده و دچار بغی هستند.

وی با استناد به خطبه 57، گفت: حضرت در این خطبه می‌فرمایند: انسان‌های بی دین زمانی که با هم اختلاف پیدا می‌کنند اختلافشان بر سر دنیا و مادیات است اما انسان‌های متدین اگر با هم اختلاف پیدا کنند خطرناک‌تر است زیرا به اختلافشان رنگ دینی زده و خودخواهی و بغی خود را به نام دین مطرح می‌کنند؛ اگر انسان از خود مراقبت شدید نداشته باشد از خودشیفتگی به خود معیار پنداری می‌رسد و خود را ملاک دینداری قرار می‌دهد.

عضو شورای نگهبان خارجی گری را نتیجه خود معیار پنداری دانست و عنوان کرد: خوارج اهل عبادت بودند اما چون مراقبه نداشتند به بلای خود معیار پنداری مبتلا شدند برهیمن اساس امام علی(ع) را نیز از خود ندانسته و به جنگ با ایشان اقدام کردند.

اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه خوارج خود را معیار دینداری قلمداد می‌کردند، ابراز داشت: خوارج یک دسته افراد خاص نبودند بلکه یک سری افکار بود که در آن زمان در برخی افراد رسوخ کرده و نهادینه شده بود. حضرت علی(ع) فرمودند: جنایاتی که خوارج کرد کسی انجام نداد. آنان حضرت علی(ع) را تکفیر کرده و پیروان ایشان را به قتل می‌رساندند و آنان را کافر می‌دانستند با همین تفکر غلط جناب خباب و همسر باردارش را به بدترین شکل به قتل رساندند و جنین را از شکم مادر بیرون کشیدند همان جنایاتی که امروز داعش در امتداد خوارج به اسم اسلام در کشورهای اسلامی علیه مسلمانان انجام می‌دهد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خوارج به نام دین در جامعه اسلامی شکاف ایجاد کردند، تصریح کرد: امروز کسانی که به اسم دین در جامعه اسلامی شکاف ایجاد می‌کنند همان خوارجی هستند که در دوران امیر مومنان(ع) به این کار اقدام کردند. قتل بسیاری از علمای دینی در تاریخ اسلام براساس همین تفکر غلط دینداران افراطی صورت گرفته چرا که آنان خود را ملاک و معیار دینداری می‌پندارند.

وی افزود: حضرت می‌فرمایند: نهایت این خارجی گری دزدی اموال مردم و راه زنی سرگردنه است؛ بنابراین خودشیفتگی مایه نابودی انسان می‌شود و تنها راه نجات از این خصلت مراقبه است انسان به جای آنکه به دیگران شک کند لازم است مدام به رفتار و کردار خود شک داشته باشد تا دچار عجب و خودشیفتگی نشود./813//۲۰۲/خ

ارسال نظرات