۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۷
کد خبر: ۵۶۱۴۴۵
آیت الله مهدوی:

سخن گفتن بدون پشتوانه خلاف عقل است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: در رابطه با مطالبی که از کیفیت آن بی خبر هستیم و یا راجع به آن تردید داریم به طور قطعی و یقینی صحبت نکنیم.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر قرآن امروز که در مدرسه صدر بازار برگزار شد، گفت: طلبه نسبت به مردم عادی باید توجه بیشتری به استفاده از غذاها داشته باشد.

وی در ادامه تفسیر سوره کهف، آیه نوزدهم که می فرماید«وَکَذَلِکَ بَعَثْنَاهُمْ لِیَتَسَاءَلُوا بَیْنَهُمْ قَالَ قَائِلٌ مِنْهُمْ کَمْ لَبِثْتُمْ قَالُوا لَبِثْنَا یَوْمًا أَوْ بَعْضَ یَوْمٍ قَالُوا رَبُّکُمْ أَعْلَمُ بِمَا لَبِثْتُمْ فَابْعَثُوا أَحَدَکُمْ بِوَرِقِکُمْ هَذِهِ إِلَى الْمَدِینَةِ فَلْیَنْظُرْ أَیُّهَا أَزْکَى طَعَامًا فَلْیَأْتِکُمْ بِرِزْقٍ مِنْهُ وَلْیَتَلَطَّفْ وَلا یُشْعِرَنَّ بِکُمْ أَحَدًا» را تلاوت کرد و افزود: بعد از این که اصحاب کهف از خواب سیصد و نه ساله بیدار شدند با یکدیگر به در رابطه با مدت زمانی که در حالت خواب سپری کرده بودند مشغول صحبت شدند؛ یکی از آن ها از مدت زمان خوابشان پرسید و یکی دیگر پاسخ داد یک روز یا چند روز ولی شخص دیگری که نگرش توحیدی قوی تری نسبت به دیگران داشت خطاب به دوستانش گفت، خداوند نسبت به مدت زمانی که در خواب بوده ایم عالم تر است.

آیت الله مهدوی ابراز کرد: این آیه به ما می آموزد در رابطه با مطالبی که از کیفیت آن بی خبر هستیم و یا راجع به آن تردید داریم به طور قطعی و یقینی صحبت نکنیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: عده ای از انسان ها به خاطر موضع گیری دیگران در برابر سخنی که از روی تردید بیان کرده اند، موضع گیری متقابل می کنند و سخنی که از روی تردید گفته اند را به صورت یقینی و قطعی بیان می کنند که این رفتار خلاف عقل است.

امام جمعه موقت اصفهان اظهار کرد: واژه وَرِق در آیه شریفه اشاره به فلزاتی دارد که در گذشته برای با ارزش شدن مورد حکاکی تصاویر و اسامی مختلفی واقع می شده است؛ اصحاب کهف در بعد از این که از خواب بیدار شدند تصمیم گرفتند پول هایشان را جمع آوری کنند و از مکانی که غذاهای حلال تر و پاکیزه تر دارد غذا تهیه کنند.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که طلبه نسبت به مردم عادی باید توجه بیشتری به استفاده از غذاها داشته باشد، گفت: برخی از مردم به غذایی که می خوردند توجه ندارند ما باید از افراد متدین غذاهایمان را تهیه کنیم؛ ملا کاظم ساروقی انسان پاکی بوده است و منقول است وقتی در میهمانی ها از غذاهای ناپاک تناول می کرد حافظه اش کم می شده است.

وی در پایان افزود: واقعه اصحاب کهف برای انسان ها بسیار عجیب و باورنکردنی است و این آیه عدم تعجب خداوند را نیز برای این واقعه بیان کرده است، همچنین به دلیل به کار بُردن واژه کذالک در آیه می توان چنین نتیجه گرفت که این واقعه یک سنت الهی است که ممکن است برای انسان های دیگر نیز اتفاق بیفتد./867/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات