سست شدن در انجام امور خير، فريب شيطان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل يكشنبه شب در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد امام خميني(ره) برگزار شد در تفسير آيه 90 سوره مباركه توبه كه مي فرمايد، ‹‹وَجَاءَ الْمُعَذِّرُونَ مِنَ الْأَعْرَابِ لِيُؤْذَنَ لَهُمْ وَقَعَدَ الَّذِينَ كَذَبُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ سَيُصِيبُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ›› گفت: واژه معذر براي افرادي است كه كارآنها بهانه آوردن و عذر خواهي براي عدم انجام وظيفه است.
وي افزود: زماني كه پيامبر فرمان جنگ تبوك را دارد اين افراد به بهانه هاي واهي به خدا و پيامبر دروغ مي گفتند تا از حضور در جنگ شانه خالي كنند و پيامبر اكرم(ص) نيز از روي رأفت و مصلحت مامور بود و به اين افراد اجازه داد تا در جنگ شركت نكنند اما آنها گرفتار عذاب دردناك خواهند شد.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: برخي براي شانه خالي كردن از انجام مأموريت هميشه به دنبال بهانه هستند و نه تنها خودشان از انجام وظيفه شانه خالي مي كنند بلكه مانع انجام وظيفه ديگران هم مي شوند و اين افراد در همه دوران ها و در همه جا حضور دارند.
وي افزود: امروز نيز اين افراد نه تنها در انتخابات و راهپيمايي شركت نمي كنند بلكه از چند روز قبل از آغاز راهپيمايي و انتخابات تلاش مي كنند تا مانع حضور ديگران شوند و آنهايي را كه هم شركت مي كنند مسخره ميكنند.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: از طرف ديگر افرادي كه قصد حضور و مشاركت در امري را دارند بايد مراقب باشند تحت تأثير اين افراد قرار نگيرند چرا كه انسان اگر در انجام كار خير سست شود فريب شيطان را خورده است و اين شيطان نيز هم مي توانند شيطان انس و هم شيطان جن باشند.
حجت الاسلام شاه فضل در تعريف شياطين انس ابراز کرد: برخي افراد اهل نماز و مسجد هستند اما ممنوع الخير هستند و مانع انجام امور خير مي شوند و برخي اين افراد تنها كار خير خود را قبول دارند و ديگران را به انجام امور خير تشويق نمي كند.
وي افزود: شيطان در مسير مستقيم نشسته است تا مانع انجام امور خير شود از اين رو اگر در انجام كار خيري شك و ترديدي به وجود آمد بايد در انجام آن عجله و اصرار داشت.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: در آيه 91 خداوند برخي افراد را استثنا كرده است و مي گويد اين افراد اگر در جنگ شركت نكردند اشكالي ندارد اين افراد، ‹‹لَيْسَ عَلَى الضُّعَفَاءِ›› كساني هستند كه به هر دليلي ضعيف هستند و توانايي جاني و مالي شركت در جنگ را ندارند مي توانند از ظرفيت زبان خود براي تشويق حضور ديگران در جنگ استفاده كنند از اين رو اگر انسان از ظرفيت زبان و قلم و جايگاه اجتماعي خود براي كمك به جامعه اسلامي فعاليت دارد اشكالي ندارد.
وي با اشاره به اينكه خداوند افرادي را كه از ظرفيت هاي خود براي انجام امور خيريه استفاده نمي كنند آنها را مواخذه مي كند، افزود: انسان در انجام جهاد و امور خيريه نبايد كوتاهي كند.
دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: خداوند در ادامه اين آيه يك قائده كلي مطرح كرده است، ‹‹مَا عَلَى الْمُحْسِنِينَ مِنْ سَبِيلٍ›› هيچ راهي براي مجازات و خرده گيري براي انسان محسن وجود ندارد، ‹‹وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ›› و خداوند آمرزنده است و افرادي كه توانايي ندارند خداوند آنها را مي بخشد.
حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: بين افرادي كه نيت حضور در جنگ و يا امور خيريه دارند اما به هر دليلي نتوانستند آن را انجام دهد با افرادي كه براي حضور در جنگ بهانه تراشي مي كنند تفاوت است.
وي افزود: گاهي اوقات انسان توانايي انجام كاري را دارد اما از روي آگاهي و عمد از انجام آن خودداري مي كند و اگر اين كار چندين بار تكرار شود خداوند نيز انجام امور خيريه را براي هميشه از سلب مي كند تا چنانچه قصد انجام آن را هم داشته باشد نتواند انجام دهد.
دبير جامعه روحانيت كاشان يادآور شد: انسانها بايد مراقب باشند اگر توانايي انجام كاري را دارند اگر كوتاهي كنند به مروز توفيق انجام آن از آنها سلب خواهد شد./1307/پ203/ب1