ضرورت برخورد حکیمانه برای ارشاد مردم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند ظهر امروز در دیدار اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند خطاب به دانشجویان، اظهار داشت: آن راهی که پیش روی شما قرار دارد، هدایت اشخاص و خیرخواهی برای تمام انسان ها است.
وی گفت: وقتی که می خواهید مردم را به راه خدا دعوت کنید باید ابتدا برخورد حکیمانه داشته باشید، حکیمانه به معنای حکمت است و حکمت نیز آن سخن و عملی می باشد که زیرساخت دارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه در حکمت نباید بر اساس احساسات حرف بزنیم بلکه باید بر اساس علم و عقل حرف زد، افزود: همانطور که قرآن می فرماید باید سخن و عمل شما از روی حکمت و اندیشه شما نیز اندیشه حکیمانه باشد تا بتوانید مردم را دعوت کنید.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی تصریح کرد: شما همواره عقلپسند، دلپسند و فطرتپسند و سخنی که زیرساخت دارد مردم را به مسیر درست هدایت کنید؛ شما وظیفه خود را انجام دهید و نگران اینکه می پذیرید یا نمی پذیرد، نباشید.
وی ادامه داد: اگر فردی سخنان شما را نپذیرفت نباید سخن سستی را به زبان بیاورید، باید دعوت به سخن حکیمانه کنید که این یک حجت است و برخاسته از فکر حکیمانه است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: ابتدا باید به حکمت دعوت کنید و اگر کسی نپذیرد باید موعظه کنید؛ موعظه زمانی است که طرف می داند اما نمی خواهد بداند لذا این جای موعظه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی اظهار کرد: موعظه یعنی اینکه نگذارید کسی خودش را به خواب بزند و از خواب غفلت بیرون بیایند.
وی با بیان اینکه بعد از دعوت به حکمت و موعظه کردن باید بحث لفظی از نوع احسن کرد، افزود: گاهی مواقع فردی با بحث لفظی می خواهد کارش را توجیه کند که قرآن در اینجا می فرماید شما با وی بحث کنید اما در یک چارچوب و جدال نوع احسن باشد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: جدال غیراحسن به این معنا است که فرد مقابل حرفی می زند اما شما هم می خواهید حرف خود را ثابت و تحمیل کنید که این درست نیست؛ شما به دنبال حق نیستید بلکه به دنبال حرف خود هستید که این موضوع جایز نیست.
حجت الاسلام والمسلمین عبادی عنوان کرد: بنابراین اگر وارد بحث و جدالی می شوید باید جدال و بحثی کنید که در این جدال خودنمایی، ریا و تحمیل نظر خود شما نباشد بلکه فرد مقابل را به آنچه که اعتراف دارد ملزم کنید.
وی بیان کرد: روی حرف خود فرد باید او را ملزم کنید اما هیچ وقت درصدد این نباشید که حرف خود را به وی تحمیل کنید لذا دعوت به حق و راه درست ابتدا حکیمانه سپس با انجام موعظه و بعد نیز با بحث و جدال احسن باشد./880/پ203/ب1