مسجد مامن معرفی نقش زنان بر اساس سبک و الگوی اسلامی است
افتخار اصغری مدیر مدرسه علمیه خواهران امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این سوال که مسجد چگونه میتواند زنان را به حقوق اجتماعی خود در ذيل تعاليم و احكام اسلامی آگاه نمايد، گفت:یکی از مسائل ودغدغههای مهم جهانی، توجه به جایگاه زن در جوامع مختلف بوده كه همواره مورد تهدید و تعدی قرار گرفته است.
وی افزود: این درحالی است که قرآن کریم به عنوان محکم ترین منابع تعالیم والای اسلامی اکیداً حقوق زنان را در تمام سطوح زندگیشان آشكار ساخته است.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) اظهار کرد: آگاهی بانوان از آموزه های ناب و حقیقی اسلام در رابطه با خود آنها كمك بسياری به رشد و اعتلای علمی و فرهنگی بانوان در جامعه خواهد کرد بنابراين برای توانمند سازی زنان در قـدم اول وظیفه علمای کرام است که از طریق منابر مساجد مردم را آگاهی دینی بدهـند، به بيان حقوق زنان در جامعه پرداخته و موجبات توجه به جايگاه اجتماعی بانوان را فراهم سازند.
وی در پاسخ به این سوال که مسجد چگونه میتواند در فراگيری مهارتهای زندگی بانوان نقش آفرين و موثر باشد، گفت: مساجد میتوانند با آموزش مهارتهای لازم و آشنا نمودن زنان با اين مهارتها در كانونهای فرهنگی مساجدزمينه برخوردهای صحيح بانوان را در موقعيتهای متفاوت فراهم آورند به طوری كه در مواجهه با موانع و مشكلات پيش آمده با توجه به آموزشها، بهترين تصميم گرفته شود.
اصغری درباره اینکه چگونه میتوان الگوی كامل زن مسلمان را در مساجد معرفی كرد، تاکید کرد: در سیره حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب(س) زنان برای دفاع و احقاق حق در جامعه حضور داشته و فعالیت داشتهاند و در موارد متعددی مشاهده میشود که زنان برای بیعت و همچنین شرکت در مراسمات، حضور چشمگيری داشتهاند.
وی افزود: فعالیت زنان در دوران پیروزی انقلاب، شرکت در تظاهراتها، راهپیماییها، حتی کارهای گروهی و حزبی علیه طاغوت و همچنین فعالیت زنان در هشت سال دفاع مقدس در پشتیبانی و حضور فعالانه در جنگ و همچنین بعد از جنگ در مناصب مهم و کلیدی، خود نشان دهنده الگوی كامل زن مسلمان است.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بیان کرد: بر این اساس مساجد مامن و محلهایی بسیار ارزشمند برای نشان دادن نقش زنان در جامعه بر اساس سبک و الگوی اسلامی هستند این نقش را میتوان با توجه به معرفی سيره عملی بانوان بزرگ و شايسته دينی معرفی نموده و زمينه را برای الگو پذيری بانوان در جامعه فراهم ساخت.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان دختران و زنان جوان را جذب مساجد كرد، گفت: دختران و زنان جوان در هر مملکت و آیینی به عنوان تربيت كننده و آموزش دهنده نسل به حساب میآیند.
وی افزود: آینده و امنيت روانی افراد جامعه در گرو ارتقا جايگاه مادران و زنان در جامعه است، حال با توجه به اهميت حضور بانوان در مساجد و با وجود تبلیغات گسترده دشمنان اسلام و موانع موجود در مدیریت مساجد، لازم است راهکارهای جذب بانوان و هدایت آنان به مساجد شناسایی شود.
اصغری یادآور شد: از جمله راهكارهای جذب بانوان میتوان به برگزاری مراسم های فرهنگی ويژه بانوان، معرفی بانوان برجسته و فعال مسجدی، برگزاری مسابقات ويژه بانوان و... اشاره نمود كه برگزاری اين دست برنامه ها با همكاری مسئولين امور مساجد و فعالان عرصه تبليغ و ترويج آموزههای دينی است كه با تلاش و همت مضاعف، زمينه جذب و حضور حداكثری بانوان جوان را در مساجد فراهم میسازد.
وی یکی از دلایل ترويج خرافه گرايی در زنان را عدم حضور كارشناسان دينی در مساجد و در ميان بانوان دانست و گفت: مساجد بايد با جذب كارشناسان دينی و تشويق به حضور ايشان در مساجد و بيان آموزههای صحيح دينی از جانب ايشان از ترويج خرافه گرايی جلوگيری نمايند.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) در پاسخ به اینکه آيا موافق حضور زنان در حلقههای مديريتی مساجد هستيد، گفت: زنان در عرصههای مختلف جامعه و جايگاههای مديريتی گوناگون توانمندیهای خود را نشان دادهاند پس در حلقههای مديريتی مساجد نيز میتوان از حضور بانوان و ذهن خلاق آنها در عرصه فرهنگ، اخلاق و برپايی برنامههای آموزشی و تربيتی ناب بهرهمند گرديد.
اصغری درباره اینکه مسجد چگونه میتواند مردم را از مفهوم واقعی انتظار آگاه سازد و آنان را در عمل به فرمايشات حضرت مهدی(عج) ياری نمايد، تاکید کرد: مسجد از جمله مهمترین و فعالترین کانونهای ارتباطات است به همین دلیل در حوزه آموزش و ترويج آموزه های دینی مساجد بسيار موثر هستند و میتوانکارکردهایی نظیر ترویج و تقویت باورها، عقاید عمومی و فرهنگ را از مساجد انتظار داشت.
وی خاطرنشان کرد: مساجد با كار بر روی موضوعات مربوط به مهدويت و آموزش وظايف منتظران میتوانند كمك بسياری به ترويج فرهنگ انتظار در جامعه و تقويت اعتقاد مردم به ائمه معصومين(ع) نمايند.
دهه تکریم و غبارروبی از تاریخ (۲۰ شعبان) آغاز و مساجد استان تهران امسال با شعار «مسجد پایگاه همه کارهای نیک» در آستانه ماه مبارک رمضان به غبارروبی مساجد میپردازند./۹۶۹/پ203/ب1