عادت زبان به گفتار نیک توصیه بزرگان دین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی پورمحمدی، نماینده مردم آذربایجانشرقی امروز در سومین جلسه شرح و تفسیر رساله الحقوق امام سجاد(ع) که با موضوع «حق زبان انسان» برگزار شد، اظهار داشت: از دیدگاه حضرت تمام اعضای بدن باید در مسیر عبودیت و بندگی قرار گیرد.
وی ادامه داد: منزلت زبان از دیدگاه حضرت؛ عادت دادن لسان به گفتار نیک، ادب و اخلاق و همچنین پرهیز از یاوهگویی و کنترل آن است؛ در چنین شرایطی زبان انسان مفید به حال دنیا و آخرت فرد خواهد بود، حال باید ارزیابی کرد که چه میزان از گفتار ما در طول روز در مسیر الهی قرار دارد؟
نماینده خبرگان رهبری یادآور شد: حضرت می فرماید؛ «حق زبانت آن است که آن را از دشنام حفظ نمایی و به سخن خوب عادتش بدهی و مؤدبش داری و آن را نگاهداری مگر در جایی که نیاز به گفتن باشد و سخن گفتن برای دنیا و یا دین شما مفید باشد.» این تعابیر نشان از اهمیت گفتار در مسیر جلب رضایت الهی است.
امام جمعه مراغه تصریح کرد: امام سجاد(ع) در فرازی دیگر از رساله الحقوق اشاره می کند که «زبان را از پرگویی و یاوه سرائی کم فایده حفظ کنی، زبان گواه خرد و دلیل عقل است و آراستگی انسان به زیور عقل و خوشی زبان اوست.» در حقیقت شخصیت هر فرد پشت زبان و گفتارش پنهان است.
حجت الاسلام والمسلمین پورمحمدی افزود: اگر زبان در امور غیرالهی مورد قرار گیرد؛ سر انسان را به باد خواهد داد، بنابر این زبان مهمترين كليد دانش، فرهنگ، عقيده و اخلاق است که اصلاح آن سرچشمه همه اصلاحات اخلاقى و انحراف آن سبب انواع انحرافات است.
وی با بیان اینکه زبان ترجمان دل و نماینده عقل و کلید شخصیّت انسان و مهمترین دریچه روح است، گفت: آنچه بر صفحه روح انسان نقش مى بندد، قبل از هر چیز بر صفحه زبان و در لا به لاى گفته هاى او ظاهر مى شود. در حقیقت زبان مى تواند تابلویى براى کشف فصائل یا مفاسد اخلاقى درونى فرد مورد استفاده قرار گیرد./935/پ204/ب1