۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۵
کد خبر: ۵۶۸۰۲۶
استاد حوزه علمیه:

تخصص در قرآن مستلزم توجه به همه تفاسیر شیعه و اهل سنت است

استاد حوزه علمیه قم گفت: برای فعالیت قرآنی تخصصی باید همه تفاسیر اعم از کتب اهل سنت و شیعه مورد مطالعه قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین عندلیب زاده

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، آیت الله محمد عندلیب زاده استاد حوزه علمیه قم ظهر امروز در سالن اجتماعات مدرسه علمیه آیت الله آخوند(ره) همدان با اشاره به آداب تفسیر قرآن و روایات اظهار داشت: ما نمی گوییم که روایات مجعوله نداریم اما هر روایتی که ما نفهمیدیم روایت مجعوله نیست و شرط ضدیت با قرآن در روایات مجعوله بیان شده است.

وی اظهار داشت: زبان قرآن زبان سمبلیک و اشاره است و برخی گفته اند که وحی در عالم رؤیا به پیامبر عرضه شده است و تفسیر برخی آیات با نگاه به ظاهر میسر نیست.

استاد حوزه علمیه ابراز داشت: در آیات الاحکام استفاده از لفظ در بیش از یک معنا، درست نیست و مواردی که در برخی تفاسیر وارد شده و در برخی تفاسیر موجود نیست و برای رجوع به تفاسیر روایی؛ کتاب نور الثقلین کفایت می کند.

وی خاطرنشان کرد: برای فعالیت قرآنی تخصصی باید همه تفاسیر اعم از کتب اهل سنت و شیعه مورد مطالعه قرار گیرد و از جهت اعتبار، تفسیر جناب فخر رازی مورد اعتماد است  و همچنین روح البیان و روح المعانی.

آیت الله عندلیب زاده خاطرنشان کرد: تفسیر کشاف زمخشری تفسیری ادبی است و با خواندن تفسیر مجمع البیان از خواندن آن بی نیاز خواهیم بود.

وی با اشاره به مساله تحدی در قرآن ابراز داشت: در زمینه تحدی در قرآن باید زبان ها یکی باشد و مخاطب تحدی خود انسان است و داور آن نیز انسان بی تعصب و بدون موضع گیری مغرضانه است.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: بهترین دلیل بر موثر بودن تحدی این است که خیلی از افراد می خواستند در این زمینه چیزی بنویسند اما می بینیم که هر روز پرده ای از اعجاز قرآن منکشف می شود./979/پ203/ب1

ارسال نظرات