حسادت از عوامل مهم کینه توزی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق عصر شنبه که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: علنی کردن نعمت ها به صلاح شخص متنعم نیست.
وی در ابتدا افزود: کینه دل بسیار سخت برطرف می شود و مَثَل آن مَثَل آلودگی هایی است که آب به تنهایی نمی تواند آن ها را از روی اجسام پاک کند و باید حتماٌ از وسیله ای برای کَندن آن آلودگی به کار بُرده شود.
آیت الله مهدوی ابراز کرد: گاهی انسان به صورت یکطرفه به انسان دیگری کینه دارد که راه های کَندن آن را به طور مفصل مورد بحث قرار دادیم ولی گاهی کینه به صورت دو طرفه است که برای کَنده شدن آن باید به طرف مقابل محبت کنیم تا کینه ای که در دل طرف مقابل وجود دارد نیز برطرف شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به خطبه نود و یکم نهج البلاغه که امیرمؤمنان(ع) در رابطه با ملائکه می فرمایند، تحاسد ملائکه را به کینه نینداخت، اظهار کرد: یکی از مسائلی که سبب کینه توزی بین انسان ها می شود، حسادت است؛ انسان های تنگ نظر با دیدن نعمت دیگران آرزوی زوال آن نعمت را برای آن شخص متنعم می کنند ولی انسان هایی که وسعت نظر دارند از دیدن نعمت دیگران خوشحال می شوند و علاوه بر شکرگزاری از خداوند برای خودشان نیز درخواست آن نعمت را دارند.
امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: امیرمؤمنان(ع) قصد داشتند به یک فقیری یک مبلغ زیادی پرداخت کنند تا مشکل فقر او برطرف شود، یکی از افرادی که نزد ایشان بود به حضرت اعتراض کرد و عرضه داشت آن فقیر انتظار چنین مبلغی را نداشت و اگر کمتری هم به او می دادید راضی می شد، امیرمؤمنان(ع) خطاب به او فرمودند، من قصد انفاق دارم چرا تو ناراحتی.
وی در پایان گفت: در جامعه همواره انسان های تنگ نظر وجود دارند لذا نباید دائماً برخورداری از نعمت ها را به صورت علنی برای همه انسان ها بیان کنیم البته والدین به سبب علاقه شدیدی که به فرزندانشان دارند از متنعم بودن فرزندانشان خوشحال می شوند و از این قاعده مستثنی هستند ولی عده ای تنگ نظر هم هستند که با دیدن نعمت های انسان متنعم سبب بروز مشکلات برای آن شخص می شوند./867/پ۲۰۴/ب۱