سکولاریسم در جامعه اسلامی جایگاهی ندارد
![حجت الاسلام هادی صادقی](/Original/1396/07/02/IMG08474190.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه، ظهر امروز در همایش تبلیغ محرم در سالن اجتماعات درالشفاء برگزار شد با بیان اینکه دین اسلام آیینی بزرگ است و فرهنگ سکولاری در آن راه ندارد، گفت: در جامعه مسلمانان، مسائل دینی تنها در داخل خانه و مساجد محصور نشده بلکه در زندگی اجتماعی و اقتصادی بدان توجه میشود.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه فرهنگ اسلامی سکولاری نمیاندیشد، ابراز کرد: سکولاریزم جامعه مخصوص جامعه مسیحیت بود و زیرا که آنها دنیاگرایی و مادیگرایی را دنبال میکنند.
وی بر ضرورت توجه مبلغان به مسائل اجتماعی و اقتصادی تأکید کرد و گفت: روحانیان نمیتوانند در منبرها و نوشتار خویش تنها توجه به اخلاق اسلامی و قیامت داشته باشند و مسائل روز و مشکلات اقتصادی مردم را فراموش کنند.
وی با انتقاد از تحریف دین از سوی برخی منبریان اظهار کرد: برخی از سخنرانان بخشی از دیدگاه اسلام را بیان میکنند و به بخش دیگری از آن توجه ندارند که قطعاً تحریف آیین و آموزههای اسلامی است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی در بخش دیگری از سخنانش، قانونگریزی برخی از مردم و عدم حرمت برای قانون را از مهمترین آسیبهای اجتماعی کشور برشمرد و گفت: قانون جزو اولویتهای اصلی هر کشوری است و در جوامع اسلامی نیز از واجبات مهم تلقی میشود؛ زیرا که در اسلام برای اجرای قانون تأکید شده؛ اما فاصله زیادی برای رسیدن به جامعه مطلوب وجود دارد.
وی با بیان اینکه قانون خط کش و مسیر حرکت هر جامعهای را ترسیم میکند، ابراز کرد: اجرای قانون از خود کامگی و استبداد رأی افراد جلوگیری و زمینهها را برای زندگی عادلانه اجتماعی فراهم میکند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه ابراز کرد: امروز برخی مردم برای قانون حرمت و احترام قائل نیستد و زمانی که قانون گریزی در میان مردم افزایش یابد شاهد مشکلات جدی اجتماعی در کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه مبلغان باید پایبندی درونی مردم به قانون را ترویج و تقویت کند، گفت: گرایش درونی به قانون و وجدان اخلاقی باید در میان مردم افزایش یابد؛ زیرا که اگر ضمانتهای درونی به قانون وجود نداشته باشد، ضمانتهای اجرایی بیرونی همچون پلیس، ناظر بیرونی و قوه قضاییه برای اجرا قانون بیاثر خواهد شد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه بیان کرد: مبلغان در سخنان و منبرهای خویش به مسائل اجتماعی و اقتصادی توجه داشته باشند که هم اکنون در منبرها فاصله زیادی از این آرمان وجود دارد.
وی در ادامه کثرت و زیادی قانون را سبب قانون گریزی مردم دانست و گفت: فردی که میخواهد در داخل کشور سرمایهگذاری و کارگاه تولید کوچکی راهاندازی کند، باید برای گرفتن مجوزهای لازم 4 سال وقت صرف کند و 350 امضا از نهادهای مختلف بگیرید، بنابراین سرمایهگذار داخلی ثروت خویش را در بازار دلالی صرف میکند و این مسأله سبب آشفتگی بازار اقتصادی کشور میشود.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی بیان کرد: مسوؤلان دولتی مطرح کردهاند که کشور نیاز به جذب سرمایهگذار خارجی وجود دارد، در حالی باید سرمایه گذارن داخلی را تقویت و ساماندهی کنند و با وجود قانونهای دست و پا گیر سرمایه گذران به بازار تولید داخلی رو نخواهند آورد.
حجت الاسلام صادقی در پایان سخنانش ابراز کرد: معاونت فرهنگی قوه قضاییه سه کتاب با عنوانهای «قانون گرایی»، «صلح و سازش» و «صبر» برای مبلغان تدوین کرده است تا ره توشهای برای روحانیان در ترویج فرهنگ قانون مداری باشد./۹۹۸/پ۲۰۲/ق