۲۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۲
کد خبر: ۵۷۸۳۵۲
دبير جامعه روحانيت كاشان:

عُجب و تكبر ريشه در غرور دارد

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: عُجب و تكبر از جمله صفاتي است كه مفهوم و ريشه مشترك خود برتر بيني و غرور دارد، انسان متكبر خود را بالاتر از ديگران مي داند در حاليكه انسان مبتلا به عُجب كاري به ديگران ندارد بلكه از خود راضي است.
حجت الاسلام شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل چهارشنبه شب در مراسم عزداري داري شب عاشوراي حسيني مسجد امام خميني(ره)، گفت: انسان وقتي همه صفات خوب را كه در خود ايجاد و همه رذائل را در خود نابود مي كند دچار عُجب مي شود.

وي به تفاوت هاي بين عجب و تكبر اشاره كرد و افزود: تكبر همان خودستايي و فخرفروشي وخود برتر بيني است كه در چنين حالتي انسان متكبر انتظار احترام از سوي ديگران به نوعي تقويت روحيه استكباري در انسان است و يك عادت زشت و مذمومي است كه اگر اين حالت در مقابل دستورات خدا باشد انسان را تا مرز كفر پيش خواهد برد.

به گفته وي ريشه اصلي لغزش و آلوده شدن به صفات ناپسند تکبر و غفلت از خداوند، خود فراموشی است که انسان را از رسيدن به اهداف والای انسانی دور مي كند.

حجت الاسلام شاه فضل با اشاره به اينكه عُجب و تكبر دو صفت رذيله و از گناهاني است كه تأكيد بسياري به دوري از آن شده شده است عنوان كرد: انسان مبتلا به عُجب به نفس خود دروغ مي گويد اما انسان متكبر به ديگران دروغ مي گويد، از اين رو كسي عُجب دارد خود را فريب داده است.

وي ادامه داد: عُجب و تكبر از جمله صفاتي است كه مفهوم و ريشه مشترك خود برتر بيني و غرور دارد، انسان متكبر خود را بالاتر از ديگران مي داند در حاليكه انسان مبتلا به عُجب كاري به ديگران ندارد بلكه از خود راضي است و به خودش مي بالد.  

به گفته وي كسيكه دچار عُجب شده در واقع خودخواه شده است و علاقه زيادي به خودش دارد و اگر توانمندي را در خود ببيند دچار خودپسندي مي شود و همين خود پسندي و حب نفس است كه ديگران را فاقد توانمندهايي كه دارد مي داند و خود را برتر ديگران مي داند.

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: امام سجاد مي فرمايد عُجب عبادت انسان را فاسد مي كند از اين رو نبايد بابت عبادت خود به خدا منت گذاشت، بلكه بايد شكر نعمت عبادتي كه انجام داده  را به جا آورده و خدا را بابت توفيق عبادت شكرگذار باشد.

به گفته وي انسان در انجام كار خير و دعا و عبادات نبايد تصور كند ظرف عبادات او پر شده است، بلكه بايد تصور كند هرچقدر هم كه كار خير و دعا و عبادت انجام داده است باز هم طرف عبادات و كارهاي خير او پر نشده و خالي است.

حجت الاسلام شاه فضل در ادامه به تفاوت هاي بين معامله و تعاون نيز اشاره كرد و اظهار داشت: معامله بده بستان و يا همان داد و ستد و معامله است، اما تعاون انجام كار يك طرفه است و در مقابل كاري كه انجام داده است هيچگونه چشمداشتي ندارد.

وي افزود: اگر انسان قصد انجام تعاون دارد نبايد براي انجام آن درخواست و چشمداشتي باشد، اما اگر قصد معامله و داد و ستدد دارد بايد تكليف خود را با خودش مشخص كند.  

دبير جامعه روحانيت كاشان يادآور شد: انسان خيركار خيري كه انجام داده است را بايد به سرعت فراموش كند چرا كه ممكن است هر لحظه كار خير با منت را نابود شود./۱۳۰۷/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات