طلاب یکی از مظلوم ترين اقشار جامعه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، يكشنبه شب در مسجد امام خميني(ره) در تفسير آيه 122 سوره توبه، گفت: آيات سوره توبه در رابطه با جنگ تبوك است، ‹‹وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا کَافَّةً›› خداوند در اين آيه گروهي را از حضور در جنگ منع مي كند مي فرمايد حضور همه مومنين در جنگ نياز نيست.
وي افزود: خداوند مي فرمايد، ‹‹فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ›› از هر گروهي تعدادي به جاي مبارزه با دشمن، ‹‹لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ›› به دنبال آموزش دين شناس باشند ‹‹وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ›› تا مسائل ديني را به آنهايي كه از جنگ بر مي گردند آموزش دهند.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: خداوند در اين آيه مي فرمايد مسأله دين شناسي و تبليغ دين به اندازه اي مهم است كه پيامبر حتي در زمان جنگ برخي را از شركت در جنگ منع تا مسائل ديني را آموزش ببينند و به ديگران آموزش دهند.
وي افزود: هرچند در اين آيه برخي از حضور در جنگ منع مي شوند تا مسائل ديني را آموزش ببيند، اما جامعه روحانيت در دفاع مقدس نسبت به درصد جمعيتي آنها در مقايسه با ديگر اقشار جامعه حتي در مقايسه با نيروهاي سپاه پاسداران بيشترين شهيد را تقديم اسلام و انقلاب اسلامي كردند.
دبير جامعه روحانيت كاشان ادامه داد: از حدود يكهزار نفر طلبه و روحاني شهرستان كاشان در دوران دفاع مقدس يك سوم آنها حدود 300 نفر طي مدت 8 سال دفاع مقدس به درجه شهادت نائل آمدند.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: روحانيان از صدر اسلام تا كنون هيچگاه زير سلطه حاكمان عادل و ظالم نبوده است، از اين رو حتي در زمان انقلاب اسلامي ايران كه حكومت ديني و ولي فقيه در آن حاكم است امام راحل اجازه نداد از بيت المال به حوزه پرداخت شود تا حوزه دولتي نباشند.
وي افزود: امروز دولت در حاليكه براي برخي از رشته هاي دانشجويي براي هر دانشجو يك دوره دانشجويي بيش از 300 ميليون تومان هزينه ميكند، اما دولت براي طلاب حوزه هاي علميه ريالي نيز هزينه نمي كند.
دبير جامعه روحانيت كاشان با اشاره به اينكه حوزه هاي علميه را مردم نگه داشتند و دولت ها در نگهداري هاي حوزه هاي علميه هيچ نقشي نداشتند، يادآور شد: هزينه طلاب حوزه هاي علميه از طريق پرداخت خمس و وجوهات شرعي است و اجازه داده نشده ريالي از بيت المال براي طلاب حوزه هاي علميه هزينه شود.
حجت الاسلام شاه فضل گفت: هرچند به طلاب حوزه هاي علميه ايران كمك نمي شود اما كمك هاي شاياني به طلاب وهابي در ديگر كشورها مي شود.
دبير جامعه روحانيت كاشان يادآور شد: با وجود اينكه در ايران حكومت به دست روحانيان است اما مظلوم ترين قشر طلاب حوزه هاي علميه هستند كه از سوي دولت هيچگونه حمايتي نمي شوند.
حجت الاسلام شاه فضل در ادامه با اشاره به پايين بودن آمار طلاب حوزه هاي علميه در كشور، عنوان كرد: در ايران حدود 130 تا 140 هزار طلبه در مدارس علميه مشغول به تحصيل هستند كه از اين تعداد نزديك به 100 تا 120 هزار طلبه در حوزه هاي علميه قم و تنها 20 تا 30 هزار طلبه در حوزه هاي علميه سراسر كشور مشغول به تحصيل هستند.
وي با اشاره به اينكه از هر دو هزار نفر جمعيت كشور يك نفر روحاني است، افزود: حدود دو هزار طلبه در بيش از 10 حوزه علميه شهرستان كاشان مشغول به تحصيل هستند.
دبير جامعه روحانيت كاشان با اشاره به اينكه در بسياري از شهرهاي كشور حتي يك روحاني نيز براي تبليغ حضور ندارد گفت: مردم اين مناطق كه اكثر روستايي هستند داراي دستگاه گيرنده ماهواره هستند و از ماهواره استفاده مي كنند.
حجت الاسلام شاه فضل وضعيت تدين در برخي از نقاط كشور را به شدت ضعيف خواند و با اشاره به اينكه دشمن در اين مناطق كه مبلغان ديني حضور ندارند به شدت در حال تبليغ بي ديني هستند، نياز شديد به حضور جوانان در حوزه هاي علميه و رفع كمبود روحاني و مبلغ ديني را ضروري دانست.
وي افزود: آيه 122 سوره توبه دليل محكمي بر اهميت كار طلبگي و تبليغ دين دارد به طوريكه برخي را از حضور در ميدان جنگ و مبارزه با دشمن منع كرده تا در ميدان درس دين حاضر باشند./1307/پ۲۰۳/ب۱