همایش ملی تصوف شاخصه ها و نقدها به کار خود پایان داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اولین همایش ملی «تصوف؛ شاخصه ها و نقدها» عصر امروز با تقدیر از افراد برگزیده به کار خود پایان داد.
در این مراسم که از صبح امروز با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رییس دفتر تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی رییس همایش آغاز شد، جمع زیادی از پژوهشگران، اساتید، مدیران و طلاب حوزه های علمیه حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی در این همایش اظهار داشت: اخیرا در شبکه های مجازی حساسیت ها و موضع گیری های زیادی نسبت به این همایش صورت گرفت که موجب سوء ظن و بد بینی برخی دیگر از علما شد، در حالی که آنچه برای دست اندرکاران این همایش مهم است، علمی بودن و تمرکز آن با تصوف محض است.
وی با تأکید بر این که این همایش به عرفان نظری و عملی کاری ندارد، خاطرنشان ساخت: بحث اصلی این همایش مسأله نقد تصوف و شاخه های انحرافی آن است و این که برخی آن را با عرفان اسلامی و عرفان شیعی گره زده و در صدد نقد همایش برآمدند و این نشان می دهد که درک صحیحی نسبت به این همایش نداشتند.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیز با بیان این که این همایش به دنبال جریان های امنیتی و غیر علمی نیست تأکید کرد که هدف ما علمی بوده و معتقدیم نقد درست صوفیه نیازمند شناخت درست مرزها و شعبه های آن است.
در ادامه میزهای تخصصی چهار گانه همایش آغاز به کار کرد که دو میز مجمموعا با هشت ارائه در نوبت صبح و دو میز مجموعا با 10 ارائه در نوبت عصر میزبان پژوهشگران برگزیده بود؛ مبانی شریعت گریزی صوفیه، ولنگاری متصوفه در حوزه علوم حدیث، ستایشگران ابلیس در تصوف، تصوف و سیاست در دوره قاجار از جمله میزهای تخصصی نوبت صبح بود.
نوبت عصر نیز که در سالن نشست های علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، مباحثی از جمله نقش پیر و ولی در اندیشه تصوف، سماع از منظر قرآن و اهل بیت(ع)، جنید بغدادی و رابطه او با امامان هم عصرش و تحلیل و بررسی فرقه ذهبیه از سوی صاحبان مقالات برتر ارائه شد.
یادآور می شود، فراخوان مقالات همایش ملی تصوف شاخصه ها و نقدها از سال گذشته اعلام شد که ارائه بیش از 320 چکیده مقاله و بیش از 220 مقاله در زمان مورد نظر نشان از توجه جدی و گسترده پژوهشگران نسبت به این همایش بود که از ارزیابی آنها حدود 60 مقاله پذیرفته شدند که در مجموع مقالات چاپ خواهد شد.
همچنین بخشی از این همایش ویژه برپایی نمایشگاهی با عنوان تصوف بود که در این نمایشگاه آثار مربوط به متصوفه، انحرافات آنان و نقش فرق صوفیه در انحراف مذاهب اسلامی به تصویر کشیده شده بود./1330/پ۲۰۳/ب۱