خدمت رسانی۸۰ موکب فرهنگی با حضور ۱۰۰۰ مبلغ در عراق
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجتالاسلام حمید احمدی، مسؤول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین در نشست تخصصی کارکردها اجتماعی و تربیتی پیاده روی زیارت اربعین که در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: برای مراسم و حماسه بزرگ پیاده روی اربعین حسینی کمیته های مختلفی تشکیل میشود و بعثه مقام معظم رهبری مسئول کمیته فرهنگی پیاده روی اربعین حسینی را بر عهده دارد و 20 نهاد در این کمیته عضویت دارند.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای وسیع فرهنگی برنامه ریزی شده و روحانیون به صورت افتخاری در پیاده روی اربعین نقش آفرینی خواهند کرد، افزود: حدود 1000 مبلغ روحانی از خراسان رضوی برای حضور در 80 موکب فرهنگی در عراق سازماندهی شده اند و در اماکنی خاص همچون مسجد کوفه، مسجد سهله روحانیونی مستقر شده اند و شبه کاروان هایی را تشکیل می دهند.
حجتالاسلام احمدی با بیان اینکه فعالیت های آموزشی یکی دیگر از شاخه های فعالیت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین است، ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده آموزش مبلغان روحانی، مدیران و مسئولان و زائران را در دستور کار خود قرار داده است.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین افزود: فعالیت های فرهنگی در فضای مجازی و انتشار محتوای فرهنگی از دیگر اقدامات کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین است.
حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی رئیس سابق پژوهشکده حج و زیارت نیز عنوان کرد: یکی از مهمترین نمادهای حضور شیعه در جهان پیاده روی اربعین است. شیعیان جهان به صورت خودجوش از بیش از 72 ملیت در دومین اجتماع بزرگ جهان اسلام حاضر می شوند.
وی با بیان اینکه در پیاده روی اربعین به غیر از مسئله مذهب اهداف اساسی دیگری نهفته شده است، ادامه داد: اگر زیارت امام جسین(ع) هدف باشد اهداف دیگری ناظر به امام حسین(ع) مانند ظلم ستیزی، مبارزه با فساد حاکمان و طاغوت در پیاده روی اربعین مورد توجه قرار می گیرد.
حجتالاسلام موسوی بیان کرد: در ایامی که همه رسانه های جهان به پیاده روی اربعین متوجه هستند فرصتی را در اختیار داریم تا حقیقت پیام سیدالشهدا(ع) را به همه جهان ارسال کنیم. ثبت پیاده روی اربعین در آثار فرهنگی یونسکو ظرفیتی را فراهم می کند تا پیاده روی اربعین کانونی باشد برای کسانی که در جهان به دنیال معنویت هستند.
وی پرداختن صرفا احساسی و هنری به پیاده روی اربعین به جای کار پژوهشی را یکی از کاستی های حوزه مطالعاتی پیاده روی اربعین عنوان کرد و گفت: نداشتن سابقه پژوهشی از پیاده روی اربعین و مجذوب شدن پژوهشگران به حوزه های ادبی حماسه اربعین را می توان از علل نبود کارهای پژوهشی در این حوزه دانست.
این پژوهشگر علوم دینی افزود: پرداختن به مشروعیت و پاسخ به شبهات توسل در پیاده روی اربعین، معرفی ظرفیت و ابعاد پیاده روی اربعین، آسیب شناسی حواشی شکل گرفته در حاشیه پیاده روی اربعین و آینده پژوهی اربعین از جمله عرصه های پژوهشی است که می تواند مورد توجه پژوهشگران قرار بگیرد. کلان پروژه ای می تواند توسط بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برای موضوعات مطرح شده تعریف شود و سپس در قالب پروژه های خرد موضوعات مورد مطالعه قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: نشست های تخصصی در حوزه پیاده روی اربعین به عنوان قدرت نرم شیعی به نتایجی باید منتهی شود که استمرار داشته باشد.
حجتالاسلام موسوی با بیان اینکه روش پژوهش مسئله محور بهترین روش مطالعه مسائل پیاده روی اربعین است، افزود: مسائل درون شیعی و درون اسلام را می توانیم احصا کنیم و مطالعه کنیم ظرفیت های اربعین چه راهکاری برای این مسائل می تواند داشته باشد. نباید انتظار داشت ظرفیت پیاده روی اربعین تمامی مسائل و مشکلات جامعه را حل کند./934/د103/ب1