پذیرش تبلیغات دینی به صورت دستوری از سوی جوانان انتظار نادرستی است
حجت الا سلام حمید روحانی، رییس سابق مرکز اسناد انقلاب اسلامی در حاشیه نشست« ضرورت تبار شناسی تحولات تعلیم و تربیت در چارچوب رویکرد انقلابی امام خمینی(ره)» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، درباره احیای کارکردهای مساجد در امر تعلیم و تربیت گفت: در نخستین گام کسانی که می خواهند امر تزکیه و تعلیم را در جامعه گسترش بدهند خودشان باید مهذب باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما در امر تعلیم و تربیت این است که مربیان و مبلغان ما در این زمینه مجهز نشده اند، اظهار کرد: وقتی انسان به تعلیم و تهذیب خود نپرداخته باشد نمی تواند در این مسیر گامی هر چند اندک بردارد.
این مورخ و پزوهشگر انقلاب اسلامی داد: مساجد وقتی می توانند رسالت خودشان را در جهت تعلیم و تربیت و تهذیب و تزکیه انجام دهند که مربیان و مبلغان شایستگی داشته باشند و در امر تربیت خودشان کوشا باشند.
وی با اشاره به این مطلب که وقتی امام خمینی(ره) خودساخته است در واقع کلام و گفتار و رفتار ایشان سازنده می شود، تصریح کرد: در عین حال اگر فردی برای تربیت خودش کاری انجام نداده باشد و به خودسازی نرسیده باشد نمی تواند سازنده باشد.
راه های جذب جوانان به مسجد
حجت الاسلام روحانی درباره راه های جذب جوانان به مسجد گفت: برای این کار باید عملکردهای درست از سوی افرادی که در مسجد حضور دارند صورت بگیرد و کسانی که می خواهند در مسجد تبلیغ داشته باشند اعمال و رفتار آنها حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در این مسیر ائمه جماعات مساجد می توانند جوانان را با رفتار و اعمال پسندیده به مساجد جذب کنند و برای این کار تنها راه این است که نسبت به جوانان معرفت پیدا کنند و مشکلات آنها را بدانند و پای درد و دل آنان بنشینند و انتظار نداشته باشند که تبلیغات دینی ما به صورت دستوری از سوی جوانان پذیرفته شود که اگر مسؤول و مبلغ درد جوانان را به درستی درک کند و بشناسد می تواند کارآیی داشته باشد.
وی ادامه داد: درعین حال برخی با وجود مهذب بودن، روش و منش ارتباط با جوانان را نمی دانند و برخی دیگر توانمندی و کارآمدی یک مبلغ را ندارند و برخی به طور کلی نگاه جامعه شناسی و جوان شناسی نسبت به این قشر پیدا نکرده اند به همین دلیل در جذب جوانان به مساجد موفق نیستند.//934ت۳۰۳/ب۱