۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶
کد خبر: ۵۸۳۹۲۶
حجت الاسلام همتیان مطرح کرد؛

آثار نگاه مثبت به زندگی و پیامدهای منفی بینی

حضرت یوسف(ع) در اوج عزت با بیان نعمت های الهی درس بندگی و شکرگزاری به ما داد.
همتیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جلسه درس اخلاق این هفته در مدرسه خاتم الاوصیا(عج) حامل و حاوی این پیام بود که انسان بسته به نوع و زاویه دید مثبت یا منفی به زندگی به دو زندگی و دو سرنوشت جداگانه خواهد رسید.

حجت الاسلام همتیان با بیان مصادیق متعدد از زندگی بزرگان بر این قضیه صحه گذاشت که چگونه یک نگاه شاکرانه به زندگی و خداوند می تواند زیبایی های آن را چندین برابر کند و در صورت عکس قضیه نیز چه آفات مستتری که آشکار خواهد شد.

وی در ابتدای با اشاره به فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی صادر شده از ناحیه امام سجادعلیه السلام که فرمود: اللهم انی اسئلک ایمانا تباشر به قلبی و یقینا صادقا حتی اعلم انه لن یصیبنی الا ما کتبت لی و رضنی من العیش بما قسمتنی... به بیان اهمیت رضایت مندی از داده های الهی در زندگی پرداخت و در این باره  آسیب های ناشی از نگاه منفی را مورد واکاوی و بررسی قرار داد .

وی در این خصوص ادامه داد: چنانچه این نگاه درمان نشود انسان به خدا بدبین شده و این موضوع نیز در رحم خود فرزندانی به نام افسردگی، بی مهری، عدم رغبت به عبادت، تشنج و اضطراب ها و غرق در روزمره گی را خواهد داشت.

وی دیگر آسیب ها را عنوان کرد و افزود: این جریان باعث آن می شود که انسان در لحظات سرنوشت ساز که ابدیت او رقم می خورد به خدا بدبین شده و با بغض نسبت به امام علی و اهلبیت علیهم السلام از دنیا برود.

حجت الاسلام همتیان همچنین با توجه به این دیدگاه شاکرانه گفت: ما باید هماره از خدا بخواهیم که توفیق دهد که در هر شرایط به داشته های مان بیندیشیم زیرا هر گونه مقایسه و منفی بینی  منشا حسد، کینه، حقد، دشمنی، غیبت و تهمت است.

استاد همتیان با بیان آیه20 سوره لقمان که خداوند میفرماید: و اسبغ علیکم نعمه ظاهره و باطنه؛ به بیان گوشه ها و زوایایی از سبب و دلایل شکرگزاری پرداخت.

وی جایگاه حضرت یوسف علیه السلام در مصر آن زمان را یادآور شد و تاکید کرد آنچه باعث شد ایشان به اوج برسد این بود که همیشه رو به درگاه الهی با همان نظر و اندیشه خاضعانه و شاکرانه می فرمود: رب قد آتیتنی من الملک و علمتنی من تاویل الاحادیث فاطر السماوات و الارض انت ولیی فی الدنیا و الآخره توفنی مسلما و الحقنی بالصالحین...  که این مورد درس بزرگی است.

استاد اخلاق حوزه ایمان به خدا و محبت اهل بیت علیهم السلام را نعمت حقیقی و بی بدیل معرفی کرد و با اشاره به داستان مراجعه فقیری به امام صادق بیانگر این مطلب شد که با وجود محبت به آل محمد و ایمان به خدای متعال فقری وجود ندارد.

پایان بخش مطلب استاد در این جلسه متمرکز بر بحث قدردانی از والدین بود که باعث باز شدن درهای رحمت الهی به زندگی انسان می شود.

جلسه با ذکر مصائب کاروانیان و همراهان امام حسین علیه السلام در سفر کربلا بعد از واقعه و سختی هایی که بر اهل بیت عصمت و طهارت گذشت به پایان رسید. /۹۲۴/پ۲۰۲/ج
 

ارسال نظرات