۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۰
کد خبر: ۵۹۳۹۲۹

نشست مناهج اعتبارسنجی روایات برگزار می‌شود

نشست مناهج اعتبارسنجی روایات از سلسله نشست‌های السنه‌الشریفه به همت مؤسسه مجمع‌الفکرالاسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی مؤسسه مجمع‌الفکرالاسلامی، نشست مناهج اعتبارسنجی روایات از سلسله نشست‌های السنه‌الشریفه با ارائه حجت‌الاسلام شاه‌حسینی، استاد حوزه و دانشگاه و با حضور محققان و پژوهشگران امشب در مؤسسه مجمع‌الفکرالاسلامی واقع در خیابان ۱۵ خرداد قم برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام شاه‌حسینی در این نشست با اشاره به مطلبی از کتاب کافی با این مضمون که «کسی به حقیقت ایمان، حقیقتش تکامل پیدا نمی‌کند مگر این‌که قولش قول محمد (ص) و آل محمد (ص) باشد»، گفت: برای اعتبارسنجی روایات نیاز است پلی به بحث نقل و انتقال فرهنگ بزنیم.
 
وی افزود: فرهنگ نقل و انتقال میراث حدیثی شامل دو مقوله کتابت‌محوری و کتاب محوری است، که در بحث کتابت محوری پیامبر اکرم (ص) و امیرمؤمنان (ع) دستور به کتابت می‌دهند و خود امیرمؤمنان (ع) و امثال ابوذر، سلمان و حتی برخی اصحاب نیز خود کتابت کرده‌اند.
 
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که نقل و انتقال فرهنگ نیازمند کتابت‌محوری است، اظهار داشت: مکانیزم و سازوکار اعتبارسنجی ما تابع منهج نقل و انتقال است.
 
وی در ادامه به بحث کتاب‌محوری پرداخت و خاطرنشان کرد: نقل کتاب‌محور یا همان اعتبارسنجی کتاب‌محور نیز یکی از مباحث مهم در نقل و انتقال میراث حدیثی است و آنچه در بحث کتاب‌محوری مورد بررسی قرار می‌گرفت چندین مسأله بود اینکه مؤلف کتاب کیست، راوی از مؤلف کیست، کتاب نسخه‌های دیگری هم دارد یا خیر و شهرتی در نقل کتاب وجود دارد یا خیر.
 
حجت‌الاسلام شاه‌حسینی در بخش دیگری از ارائه خود با بیان این‌که برای اعتبارسنجی روایات ۲ منهج وجود دارد، گفت: این مناهج عبارت از منهج حجیت خبر موثوق‌الصدور (حجیت عقلائی) و حجیت خبر ثقه (حجیت تعبدی) است و بیشتر صاحبان تراث و راویان شیعی خبر موثوق‌الصدور یعنی خبری که وثوق به صدور آن از معصوم حاصل شود، را حجت دانسته‌اند.
 
وی در پایان با اشاره به این‌که تمرکز اعتبارسنجی روایات ما روی صاحبان تراث بوده است، بیان داشت: تجمیع قرائن و شواهد در روایات وثوق را اثبات می‌کند. /۱۰۱/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
ارسال نظرات