جزییات پذیرش آزمون دکتری دانشگاه باقرالعلوم از میان طلاب
به گزارش خبرگزاری رسا، احمد احسانی، مدیر امور دانشجویی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در گفتگو با روابط عمومی این دانشگاه اظهار داشت: با توجه به آیین نامه پذیرش دانشجو در دوره دکتری (ph.D )، پذیرش در دوره دکتری در دو مرحله انجام می گیرد؛ مرحله اول آزمون به صورت متمرکز است که توسط سازمان سنجش انجام می شود و مرحله دوم پذیرش که شامل مصاحبه علمی وبررسی سوابق آموزشی و پژوهشی داوطلبان است، توسط دانشگاههای پذیرنده دانشجو بر اساس معیارهای زیر صورت می گیرد:
الف) آزمون متمرکز (۵۰ امتیاز)
ب) سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ امتیاز)
ج) مصاحبه علمی (۳۰ امتیاز)
وی به شرایط پذیرش در دانشگاه باقرالعلوم(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: طلاب متقاضی که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا سطح سه حوزه علمیه باشند می توانند جهت تحصیل در این دانشگاه درآزمون دکتری سازمان سنجش که معمولا در آذر ماه هر سال ثبت نام انجام می گیرد شرکت نمایند.
احسانی با اشاره به مرحله دوم پذیرش در دوره دکتری دانشگاه باقرالعلوم(ع) یادآور شد: در راستای اجرای مرحله دوم پذیرش، ارزیابی تخصصی داوطلبان دکتری در کلیه رشته های دانشگاه باقرالعلوم(ع) از طریق مصاحبه علمی و بررسی سوابق آموزشی و پژوهشی انجام می گیرد. داوطلبان در صورت کسب حد نصاب لازم در آزمون و معرفی سازمان سنجش به دانشگاه می توانند در مرحله دوم پذیرش یعنی شرکت در مصاحبه و بررسی سوابق آموزشی و پژوهشی راه یابند.
وی افزود: در مصاحبه علمی، سوابق آموزشی و پژوهشی، مقالات چاپ شده در مجلات علمی معتبر داخلی و خارجی یا کنفراس ها و سمینارها و همایش های داخلی و خارجی، کتب چاپ شده ، کیفیت پایان نامه ، معدل دوره کارشناسی و ارشد؛ طول دوره تحصیلی، محل تحصیل، گواهی مدرک زبان انگلیسی مورد بررسی قرار می گیرد و طبق آیین نامه امتیاز بندی می گردد؛ همچنین شرایط و ضوابط پذیرش دانشگاه باقرالعلوم (ع) و نحوه محاسبه امتیازآموزشی و پژوهشی در قالب دفترچه راهنما در سایت دانشگاه به داوطلبان اطلاع رسانی می گردد.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، متقاضیان شرکت در مصاحبه علمی سال ۹۸ دانشگاه باقرالعلوم(ع) را ۲۷۰ نفر اعلام کرد که در هشت رشته «تاریخ اسلام، فلسفه اسلامی، فلسفه علوم اجتماعی، دانش اجتماعی مسلمین، فلسفه حقوق، فلسفه فیزیک، فرهنگ و ارتباطات و علوم سیاسی»به رقابت می پردارند. ظرفیت پذیرش در هر رشته طبق مصوبه وزارت علوم حداکثر، هفت نفر خواهد بود.
وی یادآور شد: داوطلبان بعد از شرکت در مصاحبه علمی و بررسی سوابق آموزشی و پژوهشی توسط دانشگاه، امتیارات آنان به تفکیک به سنجش ارسال می گردد، سازمان سنجش بعد از تعیین وضعیت صلاحیت عمومی و کنترل سایر شرایط و ضوابط و شرایطی که از سوی دانشگاه در زمان فراخوان پذیرش دانشجو اعلام شده است ، اسامی پذیرفته شدگان نهایی را استخراج و و در دهه اول شهریور اعلام می کند.
احسانی به پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در دانشگاه باقرالعلوم(ع) اشاره و تأکید کرد: متقاضیانی که دارای شرایط لازم می باشند، می توانند بدون شرکت در آزمون کتبی با توجه به ایین نامه استعدادهای درخشان درخواست مصاحبه کنند که در صورت کسب امتیازات لازم مازاد بر ظرفیت در هر رشته پذیرفته خواهند شد.