معجزه داروهای گیاهی، از شایعه تا واقعیت!
به گزارش خبرگزاري رسا، اخیراً عدهای با تبلیغ در فضای مجازی ادعا میکنند داروهایی ساختهاند که به هر دردی دواست، بهطوری که یک قرص یا شربت میتواند علاوه بر رفع سردرد، فشار خون را تنظیم کند یا از آلزایمر جلوگیری کند.
از این رو برای شناسایی هویت این داروها بهسراغ کارشناسان سازمان غذا و دارو رفتیم و پرسیدیم این اقلام معجزهاند یا ادعایی بیش نیستند.
نازنینفاطمه فضائلی دکتر داروساز و کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه تهران گفت: اقلام سلامتمحور شامل ترکیبات گیاهی، داروها، مکملها، مواد آرایشی و مواد غذایی هستند.
وی افزود: اگر این اقلام تولید داخل باشند باید آرم سازمان غذا و دارو و پروانه بهداشتی ساخت داشته باشند و اگر این اقلام تولید خارج از کشور باشند، باید برچسب اصالت کالا داشته باشند.
این کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو ادامه داد: اگر دارویی برچسب اصالت یا پروانه بهداشتی نداشت؛ قاچاق، تقلبی و غیر قابل مصرف است.
فضائلی اظهار کرد: احتمال آلودگی میکروبی این اقلام بسیار زیاد است و از آن جایی که مواد مؤثره آنها مشخص نیست میتواند عوارض بسیاری ایجاد کند.
بنابر گفتههای این کارشناس دارویی، هیچکدام از اقلامی که مجوزهای مربوطه از وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو را ندارند نباید توسط مردم مورد استفاده قرار گیرند. اما سؤال اینجاست؛ اگر مردم ناخواسته از این اقلام استفاده کردند، چه خطراتی آنها را تهدید میکند؟
کسری مؤمنیان بازرس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سؤال گفت: برای تولید هرگونه کالایی که مربوط به سلامت مردم است، باید مجوزهای لازم از وزارت بهداشت دریافت شود.
وی افزود: اگر تولید یک کالا بدون مجوز باشد، نظارتی بر تولید و عرضه کالاها وجود ندارد.
مؤمنیان ادامه داد: اگر کالایی بدون مجوز تولید و فروخته شود؛ در صورت بروز هرگونه عوارض خطرناک، امکان ردیابی و شناسایی عوامل آن وجود ندارد بنابراین استفاده از هرگونه اقلامی که مجوز ندارد، میتواند بهعنوان تهدیدی برای سلامتی افراد محسوب شود.
بازرس معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خاتمه عنوان کرد: هیچ دارویی وجود ندارد که برای تمامی بیماریها مناسب باشد بنابراین ادعای این افراد مبنی بر استفاده از پمادها یا شربتهایی که همه دردها را درمان میکند، صحت ندارد و میتواند سلامتی افراد را به خطر بیندازد./1360//101/خ
منبع: میزان