۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۹
کد خبر: ۶۳۵۵۱۲

مراسم بزرگداشت شهید نواب صفوی در حرم مطهر رضوی برگزار شد

مراسم بزرگداشت شهید نواب صفوی در حرم مطهر رضوی برگزار شد
مراسم بزرگداشت سالگرد شهید نواب صفوی با حضور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در جوار بارگاه ثامن الحجج(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم بزرگداشت شصت و چهارمین سالگرد شهید سید مجتبی نواب صفوی با حضور خیل عظیم زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی امشب در جوار بارگاه ثامن الحجج(ع) برگزار شد.

بنابراین گزارش شهید نواب صفوی در سحرگاه 27 دی ماه در سال 1334 توسط رژیم پهلوی اعدام شد، جرم این شهید انقلابی گری و انتشار فرهنگ ناب مقابله با ظلم و جور و فساد در عصر طاغوت بود و در کمتر شهری است که خیابانی با نام این شهید ثبت نشده باشد اما همه مردم با این شهید و فعالیت های ارزنده ایشان در راه مبارزه با جور و نشر فرهنگ اسلامی آگاهی ندارند در ادامه این گزارش به زندگی پربار این شهید اشاره شده است.

حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میرلوحی معروف به نواب صفوی، در سال ۱۳۰۳ در خانواده ای روحانی و اصیل، درمحله خانی آباد تهران قدم به عرصه وجود گذاشت و پس از درگذشت پدرش زیر نظر عمویش بزرگ شد، نواب نام خانوادگی مادرش بود که خودش آن را برگزید.

حجت الاسلام والمسلمین نواب صفوی در 7 سالگی وارد دبستان حکیم نظامی شد و سپس در مدرسه صنعتی آلمانی‌ها به تحصیل ادامه داد. او همزمان در یکی از مساجد خانی‌آباد نو به فراگیری دروس دینی نیز مشغول شد و پس از خروج رضاخان از کشور به فعالیتهای سیاسی روی آورد. سخنرانی وی علیه دولت قوام‌السلطنه در ۱۷ آذر ۱۳۲۱ در حالی که ۱۸ سال بیش نداشت اولین مبارزه وی علیه حکومت پهلوی محسوب می‌شد. در پی این سخنرانی و تهییج دانش‌آموزان دیگر مدارس و همراهی عده‌ای از مردم ناراضی، تظاهراتی در مقابل مجلس شورای ملی علیه قوام برگزار شد که با مداخله و تیراندازی پلیس، دو نفر کشته شدند. این حادثه اثر عمیقی در شخصیت مجتبی گذاشت و او را در راه مبارزه با حکومت پهلوی مصمم‌تر ساخت.

در سال 1322  شهید نواب صفوی  به استخدام شرکت نفت درآمد و پس از مدت کوتاهی به آبادان منتقل شد. مدتی بعد برخورد شدیدی از سوی یکی از متخصصین انگلیسی شرکت نفت با یکی از کارگران صورت گرفت که به دنبال آن، شهید نواب صفوی کارگران را به اعتراض و اجرای قصاص دعوت کرد.

با دخالت پلیس و نیروهای نظامی، اعتراضات سرکوب شد و شهید نواب صفوی نیز شبانه به وسیله قایق از آبادان به سوی بصره و سپس نجف روانه شد. پس از ورود به نجف اشرف، بدون کوچکترین درنگی به فراگیری دروس مقدمات پرداخت و در مدرسه «قوام» نجف اقامت گزید و از همان روزهای نخست، دوستی و رابطه نزدیکی با علامه امینی که در یکی از حجره‌های فوقانی مدرسه، کتابخانه‌ای تأسیس کرده و در حال تألیف اثر مشهور خود الغدیر بود، برقرار کرد. همچنین برای امرار معاش به ساخت و فروش عطر روی آورد. او در آنجا تحصیلات دینی خود را ادامه داد.

وی پس از چهار سال اقامت در نجف به دستور آیت ‏الله سیدابوالحسن اصفهانی برای مبارزه با کج‌روی‏‌ها و کج‌اندیشی‌ها به ایران آمد و «جمعیت فداییان اسلام» را تشکیل داد و در مساجد حضور یافته و محصولات ایرانی را به برای خرید به مردم معرفی می کردند.

ترور وابستگان استعماری مانند احمد کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزم‏آرا و حسین علاء از جمله فعالیت‏‌های سیاسی این جمعیت است.

شهید نواب صفوی همچنین با حکومت دکتر مصدق به خاطر عدم عمل به احکام اسلامی به مخالفت برخاست و به همین جهت در ایام نخست وزیری مصدّق، دستگیر و به زندان افتاد و تا سقوط حکومت مصدق در زندان بود.

سرانجام شهید نواب صفوی به همراه سه تن از همرزمانش به نام‏های خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سیدمحمد واحدی در بیدادگاه رژیم پهلوی محکوم و در صبحگاه ۲۷ دی ۱۳۳۴ شمسی تیرباران شد و به خیل شهدا پیوست و آرامگاه ایشان در وادی السلام قم می باشد. بدین ترتیب پرونده ده سال فعالیت سیاسی و اجتماعی جمعیت فداییان اسلام بسته شد و جنایت دیگری در پرونده سیاه خاندان پهلوی ثبت گردید.

گفتنی است، در این مراسم قاریان قرآن کریم به تلاوت آیاتی از قرآن برای روح این شهید و دیگر شهدای انقلاب پرداختند و حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد، رییس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی با بازخوانی زندگی شهید نواب صفوی، این شهید را جهادگر در عرصه های مختلف فرهنگی، سیاسی و نظامی دانست./864/پ310/ب1

امیر خاکراه
ارسال نظرات