۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۱
کد خبر: ۶۴۰۴۹۲
خطر شیوع کرونا در ایران

هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید

هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید
ویروس کرونا بعد از اینکه در چین و برخی کشور‌های دیگر هزاران نفر را مبتلا کرد، روز گذشته وارد ایران شد و ۲ نفر را به کام مرگ کشاند.
به گزارش خبرگزاري رسا، ویروس کرونا در چند هفته اخیر به تیتر اخبار رسانه‌های بین‌المللی تبدیل شده و افراد زیادی را نه‌تنها در چین بلکه در دیگر کشور‌ها و ایران درگیر کرده، به طوری که تاکنون جان هزاران نفر را در مقر اصلی‌اش یعنی ووهان چین گرفته است. مقامات چین از مردم کشور خود درخواست کرده‌اند به شهر ووهان که محل انتشار این ویروس مسری و خطرناک است، سفر نکنند. امروز ابتلای دو نفر به ویروس کرونا در ایران تایید و دقایقی قبل اعلام شد که هر دوی آنها به دلیل کهولت سن و نقص سیستم ایمنی در قم جان باختند.

چین بیشترین آمار ناشی از کرونا را دارد 

براساس این گزارش، به جز کشور چین که بیشترین آمار مرگ‌ومیر ناشی از کرونا را گزارش کرده، این بیماری در کشور‌هایی نظیر تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا هم مشاهده شده است. به طور کلی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت از ماه دسامبر وجود ویروس کرونا در چین را گزارش کرده و به تدریج همه گیر شده و تلفات آن در کشور چین به ۲۰۰۴ نفر رسیده است .
 
فرودگاه و ایستگاه‌های قطار شهر ووهان چین به روی مسافران خروجی بسته است و شبکه‌های مترو، اتوبوس‌رانی، وسایل حمل و نقل بین شهری راه دور از ساعت ۱۰ صبح ۲۳ ژانویه یعنی روز گذشته به وقت محلی بسته خواهد بود و به آن‌ها توصیه شده است که از ورود به محل‌های پرجمعیت بپرهیزند و تجمع‌های عمومی خود را به حداقل برسانند.خطر شیوع کرونا در ایران / هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید

اقدامات پیشگیرانه سلاح مبارزه با ویروس کرونا 

تدروس قبریسوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه اقدامات خیلی جدی می‌تواند از ورود و خروج بیماری کرونا به هر کشور جلوگیری کند، اظهار داشت: نه‌تنها اقداماتی نظیر شستن دست‌ها و زدن ماسک می‌تواند از ورود و شیوع کرونا پیشگیری کند، جلوگیری از ورود و خروج افراد نیز می‌تواند انتشار این ویروس را به حداقل برساند.
 
کروناویروس جزء خانواده بزرگ ویروس‌های قابل سرایت است که از ویروس سرماخوردگی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود؛ سارس در سال ۲۰۰۲ در کشور چین باعث مبتلا شدن بیش از ۸ هزار نفر و ۷۷۴ قربانی در جهان شد. تحقیقات نشان می‌دهد که کد‌های ژنتیکی این کروناویروس نزدیکی زیادی به ویروس سارس دارد.

علائم ویروس کرونا جدید چیست؟

در عادی‌ترین حالت این ویروس، باعث موارد سرماخوردگی می‌شود، اما در برخی موارد باعث بروز سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می‌شود. همچنین در علائم ابتلای این ویروس می‌توان به تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس اشاره کرد.
 
خطر شیوع کرونا در ایران / هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید

راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری

دست‌ها را با آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بگیرید، از تماس نزدیک با کسانی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند پرهیز کنید، پروتئینی نظیر گوشت و تخم مرغ را قبل از خوردن کاملاً بپزید، از تماس بدون محافظت با حیوانات وحشی یا دام‌های زنده خودداری کنید.
 
خطر شیوع کرونا در ایران / هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید

ویروس چقدر خطرناک است؟

براساس این گزارش و به گفته مسئولان و مقامات کشور چین ویروس کرونا در دوره قبل از بروز نشانه‌های بیماری می‌تواند از فردی به فرد دیگر به صورت مسری منتقل شود.
 
این ویروس تا ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰ توانست ۳۰۰۰ نفر را مبتلا کند که ۸۱ نفر از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند. همچنین به نظر می‌رسد دوره درمان عفونت ناشی از این ویروس طولانی باشد و به این دلیل پیش‌بینی می‌شود بیماران بیشتری جان خود را از دست بدهند.
 
خطر شیوع کرونا در ایران / هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید

نسل تازه ویروس کرونا و سرایت آن بین انسان‌ها چقدراست

این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود، اما این سوال بین افراد پیش می‌آید که چه میزان این ویروس قدرت سرایت دارد؟ ویروس سارس از انسان‌ها به یکدیگر انتقال داده می‌شود، اما ویروس مرس به سختی از انسان به انسان منتقل می‌شود و تنها راه انتقال این ویروس عفونت ریه با سرفه و عطسه است.

خطر شیوع کرونا در ایران / هر آنچه باید در مورد ویروس تازه وارد بدانید

آیا این ویروس جهش پیدا می‌کند؟

اطلاعات بسیار اندک در زمینه این اپیدمی مشهود است، اما متخصصان بر این باورند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس روزانه بالاتر از موارد ثبت شده است. همچنین ویروس‌ها تمام مدت در حال تغییر و جهش هستند اما این در حالیست که تغییر صورت می‌دهند و ناشناخته هستند. به طور کلی این ویروس برای انتقال آسان‌تر، پیش بینی می‌شود تکامل پیدا کند و موجب بیماری جبران ناپذیری شود.

این ویروس چطور متوقف می‌شود؟

البته لازم به ذکر است واکسنی برای رفع  یا از بین بردن این ویروس در حال حاضر وجود ندارد؛ بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار به مدت ۱۲ تا ۱۴ روز در قرنطینه است، همچنین باید از مراوده دوستان، آشنایان و افرادی که با بیمار در ارتباط بوده‌اند نیز پرهیز کرد.
 
هیچ قربانی در بین کودکان زیر ۹ سال دیده نشده است و میزان مرگ و میر در بین افراد سنین ۱۰ تا ۳۹ سال، ۰.۲ درصد گزارش شده است.
 
میزان ابتلای افراد به کرونا از سنین ۶۰ تا ۶۹ سال، به ۳.۶ درصد افزایش یافته، درحالی که در بین گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال، ۸ درصد و افراد ۸۰ سال به بالا، ۱۴.۸ درصد گزارش شده است.
 
افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های مزمن تنفسی، بالاترین آمار مرگ ناشی کرونا را داشته‌اند. از طرف دیگر میزان مرگ‌ومیر در بین مردان با نرخ ۲.۸ درصدو زنان با نرخ ۱.۷ درصد بوده است./1360/
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۸
وزیر بهداشت کجاست؟ روحانی کجاست؟ استاندار قم کجاست؟ نماینده کجاست؟ این شیوه اطلاع رسانی فاجعه است. تمام دنیا دارند در مورد ایران صحبت میکنند. مردم نگرانند. پزشکان بیشتر نگرانند.
2
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۸
کامکار دقیقا وسط شهر هست بهتر بود بیمارستانی در حاشیه شهر انتخاب میشد
2
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۸
مهار و کنترل این بیماری به شدت واگیر نیاز به یک همدلی، هم دلی و همکاری همگانی توسط همه مردم و اداره بهداشت هر ناحیه دارد... امیدوارم افراد در گیر بوسیله ایزولاسیون کامل از بقیه مردم جدا شده و توسط اداره بهداشت و درمان شهرستان مربوطه قرنطینه شده و تحت درمان فوری قرار گیرند... همه مردم نیاز به آموزش همگانی و طولانی مدت از رسانه های جمعی نظیر تلویزیون برای آشنایی با بیماری و چگونگی برخورد با بیماری دارند و هر فرد باید به طور کامل علاوه بر رعایت دقیق بهداشت فردی؛ باید برنامه خود مراقبت شدید از محیط پیرامون را اجرا نمایید... مهرداد رادمهر --- فرزند کوچک ایران بانو
1
1
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۹
این بیماری را با انفلوانزا مقایسه نکنید. اگر شهری یک میلیون نفر جمعیت داشته باشد و مراقبتها در حد معمول و مثل انفلوانزا باشد چه اتفاقی میافتد؟ اولا همه مردم مبتلا میشوند ثانیا حداقل بیست هزار نفر در کمتر از شش ماه میمیرند. ثالثا بسیار بیشتری دچار عوارض دایمی قلبی و ریوی خواهند شد.
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱
لعنت به اونی که باعث و بانی ایجاد این ویروس کشنده شده و میلیونها بچه و بیگناه رو به کام مرگ کشونده کدوم سوپ خفاشو هر حیوون دیگه اگه این طور باشه پس چرا تو اروپا تو ژاپن که انواع گوشت کوسه و خرچنگ و صدف صرف میشه خبر از این ویروسا نبود کار آمریکاس که اقتصاد چین رو تو این یه ماه فلج کرده همین الانشم چین مدتها طول میکشه تا دوباره جون بگیره
تو این دنیایی که دوروزه ببین این آدمیزاد چه طور افتاده به جون هم
واقعا که شاید زمین جهنم یه دنیای دیگس.
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱
خدا هموطنامو به خدا میسپارم
خدایا بچه هامون و سلامت نکهدار
خدایا هیچ پدر و مادری رو با بچشون امتحان نکن
1
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱
بایستی سریعا بررسی شود این افراد در دو هفته اخیر با چه کسانی در ارتباط بوده اند تا بتوان باتوجه به منشا ورود ویروس کرونا به کشور از بروز همه گیری ان هرچه سریعتر پیشگیری شود
2
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۲
باید تحقیق کرد این ویروس چگونه به قم وارد شده و این افراد چگونه آلوده شده اند
2
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲
در خاطره‌ای نقل شده است که آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری، آقا میرزا علی آقا شیرازی و سید محمد سنگلجی در سامرا در پشت بام در محضر آیت‌الله میرزا محمد تقی شیرازی درس می خواندند، و این زمان، مقارن با موقعی بود که بیماری «وبا» اهالی سامرا را مبتلا کرده و عده ای از شیعیان بر اثر این بیماری فوت کرده بودند. در این میان، آیت‌‌الله سید محمد فشارکی در حالی که ناراحت و پریشان بود، به نزد عالمان مذکور آمد و بین ایشان و آیت‌الله میرزای شیرازی دوم صحبت از بیماری وبا و عوارض مرگبار آن شد. سید محمد فشارکی از آن جمع پرسید: آیا مرا مجتهد می دانید؟ جواب دادند: بلی؛ افزود: آیا مرا عادل می دانید؟ پاسخ مثبت داده شد، پس ‌آیت‌الله فشارکی گفت:

«من به تمامی شیعیان سامرا از زن و مرد، حکم می کنم از امروز تا مدت ده روز همه مشغول خواندن «زیارت عاشورا» شوند و ثواب آن را به روح نرجس خاتون والده ماجده حضرت حجه بن الحسن ـ علیها السلام ـ هدیه نمایند تا آن حضرت در پیشگاه خداوند شفاعت کند که خداوند، شیعیان این سامان را از بیماری مهلک وبا نجات دهد و من ضامن می‌شوم که هر کس این عمل را انجام دهد، مبتلی به عارضه وبا نگردد».

این حکم که صادر گردید، اهل مجلس آن را به تمام شیعیان ابلاغ کردند. و مردمی که در شرایط آشفته‌ای به سر می بردند و تلفات ناشی از بیماری وبا، آنان را در هاله‌ای از بیم و نگرانی فرو برده بود، زیارت عاشور را خواندند. از فردای آن روز هیچ کس از شیعیان به دلیل بیماری وبا، تلف نگردید و بنا به نقلی برخی از سنی ها از آشنایان شیعه خود پرسیدند: سبب این که دیگر کسی از شما بر اثر مرض وبا نمی میرد چیست؟ جواب داده بودند: زیارت عاشورا می‌خوانیم ... آن‌ها نیز به خواندن آن مشغول شدند و بلا از ایشان هم برطرف شد.
2
1
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۱
وقتی ویروس ابن زیاد در کوفه پیچید مردم به داخل خانه هایشان رفتند و قایم شدند .
و سفیر امام حسین علیه السلام یکه و تنها ماند.
اما اینک با ویروس دیگری به نام کرونا به جان ملت ایران و مرکز نشر اسلام شهر مقدس قم حمله ور شده؛
لکن دولت شیطان و دشمن هر که هست بداند که نه تنها به خانه نمیرویم بلکه امشب و فردا با صدای بلند خطاب به عزیز فاطمه رهبر معظم انقلاب اعلام میکنیم:
«ما ترکناک یابن الحسین علیه السلام».
2
0
محمد مهدی اسلامی (نام مستعار)
Iran, Islamic Republic of
۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۸
هیچ فکر کرده اید ه اید که چرا کرونا به عربستان سعودی وارد نشده است ؟.میدانید چرا ؟ چون که آل سعود به ارباب شیر میدهد کرونا هم می ترسد که ّ به آنجا قدم بگذارد .پس هر کشوری که از فرمان ارباب غربی اطاعت کند هیچ ویروسی و میکروبی جرات نمیکند به آن کشور وارد شود!! اگر شیر سالم بنوشید مدام . نگردد مریض از شما هیچکدام . خض.صا کرونا که از چین بود . عبورش سریع تر ز ماشین بود . گذر میکند از همه مرز ها . ز خوفش کنند مردمان لرزها . ولیکن نبینی که آل سعود . نکرده ز مرزش کرونا ورود . دلیلش همان است که دادند شیر . به ارباب ز پستان بموقع نه دیر . هر آن کس که تسلیم ارباب شود . کرونا ز تر سش چو آهو دود .
0
0