۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶
کد خبر: ۶۴۷۸۲۷

صنوفی که در سایت وزارت بهداشت ثبت نام نکنند امکان فعالیت ندارند

صنوفی که در سایت وزارت بهداشت ثبت نام نکنند امکان فعالیت ندارند
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزئیات ثبت نام و فعالیت اصناف مختلف کشور در گام دوم طرح فاصله گذاری اجتماعی را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاري رسا، مهندس محسن فرهادی در گفتگوی ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران با بیان اینکه گام دوم طرح فاصله‌‌گذاری اجتماعی در شهرستان‌‌ها و از 30 فروردین در تهران آغاز به کار می‌‌کند، اظهار کرد: تمام مالکین و متصدیان صنفی باید به سایت salamat.gov.ir مراجعه و آدرس و مشخصات کلی واحد صنفی خود را وارد کنند و به ما تعهد بدهند که در واحد صنفی خود مقررات بهداشتی را رعایت خواهند کرد.

وی افزود: صنوفی که اطلاعات خود را در سایت وزارت بهداشت وارد نکنند امکان فعالیت‌‌شان وجود نخواهد داشت. فاصله‌گذاری اجتماعی به‌معنای ساده یعنی واحد صنفی که در حال ارائه خدمت است هم باید متضمن سلامت خود و مشتریان باشد و هم به فعالیت اقتصادی بپردازد.

فرهادی ادامه داد: بازرسان اماکن و نیروی انتظامی و اتاق اصناف ایران و دفاتر خدمات سلامت در بخش خصوصی و کارشناسان بهداشت محیط و حرفه‌‌ای در این برنامه ناظر اصناف هستند اما نظارت از خود فرد شروع می‌‌شود و این بازرسین نمی‌‌توانند 24ساعته بر این اصناف نظارت داشته باشند.

وی با بیان اینکه کارفرمایانی که در سایت salamat.gov.ir ثبت‌‌نام می‌‌کنند تعهداتی را می‌‌پذیرند، گفت: یکی از این تعهدات رعایت پروتکل‌‌هاست و تمام کارگران باید فرم اظهارنامه‌‌ای را پر و به کارفرما ارائه کنند و اگر کارفرما قصوری داشت مطابق با قوانین کشور با او برخورد قانونی و قضایی انجام می‌‌شود.

احتمال آلودگی آب با ویروس کرونا

وی در خصوص احتمال آلودگی آب‌‌ها با ویروس کرونا خاطرنشان کرد: مقالات علمی جدید، وجود ویروس کرونا در آب شرب و تصفیه و فاضلاب را محتمل می‌‌دانند و امکان وجود ویروس کرونا در پساب‌‌ فاضلاب و آب هست؛ برای همین در راهنماها میزان کلر آزاد باقی‌مانده در آب شرب را از 0.5 به 0.8 افزایش داده‌‌ایم و در این میزان کلر ویروس اگر فعال هم باشد غیرفعال می‌‌شود. در پروتکل‌‌های ما مباحث آب سالم، تصفیه آب و دفع بهداشتی فاضلاب تدوین شده است.

فرهادی با بیان اینکه راه انتقال ویروس کرونا تنفسی است، اضافه کرد: این ویروس به‌روی سطوح می‌‌نشیند و دستگیره‌‌ها، شیرهای آب و روشویی و متعلقات توالت آلوده می‌‌شوند و از طرف دیگر ویروس از طریق ادرار و مدفوع فرد مبتلا نیز دفع می‌‌شود بنابراین می‌‌تواند محیط انتقال ویروس باشد و برای ضدعفونی کردن آن باید از آب ژاول (وایتکس) و سیستم تهویه مناسب استفاده شود.

وی با یادآوری اینکه مشکل عمده در توسعه ویروس کرونا عدم رعایت مسائل بهداشت فردی است، با ارائه مثالی از نانوایی‌‌ها متذکر شد: در پروتکل نانوایی‌‌ها یکی از بندها این است که دریافت هرگونه وجه نقد ممنوع است و نانوا می‌‌تواند با اپلیکیشن‌‌های بانکی یا دستگاه کارتخوان وجه را دریافت کند. قانون دیگر گذاشتن میز برای جلوگیری از ورود افراد به واحد نانوایی و تشویق و ترغیب مردم برای رعایت فاصله در صف نان است؛ همچنین فردی که نان را تحویل مردم می‌‌دهد باید ماسک و دستکش داشته باشد که هیچ یک از این‌‌ها هزینه‌‌ای در بر ندارد و رعایت خود مردم را می‌‌طلبد.

وی اضافه کرد: برای گندزدایی از ضدعفونی‌‌کننده‌‌های الکلی برای نانوایی باید استفاده شود و در غیر این‌‌صورت از آب ژاول با نسبت یک به 99 می‌‌توانند استفاده کنند.

فروش الکترونیکی محصولات خانگی ممنوع!

فرهادی با اشاره به تعاملات وزارت بهداشت و بخش الکترونیک وزارت صمت بیان کرد: ضوابط بهداشتی را اعلام کرده‌‌ایم و وزارت صنعت متعهد شده است به ادارات اعلام کند که تمام کسانی که بخواهند در فضای مجازی کار کنند باید همان واحدهای صنفی باشند که در شرایط عادی نیز فعالیت می‌‌کردند و پروانه کسب داشته‌‌اند و عرضه خانگی و زیرزمینی ممنوع است و فروش حضوری و الکترونیکی محصولات آن‌‌ها ممنوع است.

لزوم رعایت پروتکل‌‌های دفن بهداشتی

وی درباره نحوه تدفین متوفیان کرونا اظهار کرد: غسال و تمام کسانی که در رابطه با غسل و کفن و دفن متوفی هستند و حتی افرادی که در صف نماز میت می‌‌ایستند باید پروتکل‌‌های بهداشتی را رعایت کنند.

بازگشایی سرویس‌‌های بهداشتی سطح شهر!

وی درباره تمهیدات وزارت بهداشت برای مبلمان شهری اظهار کرد: سرویس‌‌های بهداشتی سطح شهر قرار است با تمهیدات سختگیرانه بهداشتی بازگشایی شوند.

مخالف اجرای طرح ترافیک هستیم!

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اعلام اینکه "با اجرای طرح ترافیک در تهران مخالف هستیم"، خاطرنشان کرد: اگر طرح ترافیک اجرا شود شاغلین مجبور به استفاده از حمل‌ونقل عمومی هستند و ما به تاکسی‌‌ها پروتکل ابلاغ کرده‌‌ایم که فقط دو نفر مسافر می‌‌توانند سوار کنند؛ در اتوبوس‌‌ها ابلاغ شده که با 50 درصد ظرفیت و با فاصله یک‌متری مسافرگیری شود و در مترو باید نصف ظرفیت واگن استفاده شود و ایستادن در واگن ممنوع خواهد بود. اجرای این مسئله سخت خواهد بود و پیشنهاد ما این است که اجرای طرح ترافیک به تعویق بیفتد.

وی با اشاره به راهنمای بازگشت شاغلین به کار متذکر شد: در این راهنما اعلام شده است که افراد شاغل باید در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند؛ اگر مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا باشند فاصله یک تا دو متری خود را رعایت کنند تا خطر انتقال ویروس را کاهش دهند؛ همچنین در این راهنما اعلام شده که افراد مبتلا و مشکوک چه اقداماتی انجام دهند و اگر تست مجدد آنها منفی شد با مراجعه به پزشک و طب کار می‌‌توانند مجوز ادامه فعالیت خود را کسب کنند.

لزوم منع فعالیت زباله‌‌گردان

فرهادی با اظهار اینکه "از ابتدای شیوع ویروس کرونا درخواست جلوگیری از فعالیت زباله‌‌گردان را داشته‌‌ایم"، گفت: زباله‌‌گردان عموماً افرادی هستند که ریسک بالای بیماری را دارند و اعلام کرده‌‌ایم که زباله‌‌گردی باید ممنوع شود؛ تمام زباله‌‌های سطح کشور را باید عفونی تلقی کنیم. مردم نیز باید پسماندهای خانگی را به‌طرز مناسبی بسته‌بندی کنند؛ حتماً در کیسه زباله را گره بزنند و آن را در سطل زباله قرار دهند.

وی افزود: بازیافت و جداسازی دستی زباله‌‌ها نیز ممنوع است و برای بازیافت باید از تکنولوژی‌‌های جدید استفاده شود.

فرهادی با اشاره به ماده 17 قانون نظام صنفی بیان کرد: افراد در هر صنفی، موظف به رعایت الزامات بهداشتی هستند و الزامات بهداشتی در عصر کرونا پروتکل‌‌هایی است که در سایت بارگذاری شده است و خرید ماسک و دستکش و مواد گندزدا به‌عهده مسئول و متصدی صنفی هر واحد است و این افراد می‌‌توانند مشکلات خود را با اتاق اصناف در میان بگذارند.

بازگشایی مراکز مذهبی در ماه رمضان؟

فرهادی درباره بازگشایی مراکز مذهبی در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: اگر اماکن مذهبی در این ماه بسته باشند باید در تعامل با سازمان حج و زیارت راهنماهای موجود را تغییر دهیم و بازگشایی این اماکن تابع دستورات ستاد ملی مبارزه با کروناست.

فعالیت تالارها و رستوران‌‌ها به‌شکل بیرون‌‌بر

وی درباره فعالیت رستوران‌‌ها متذکر شد: مراکز عرضه مواد غذایی فقط بیرون‌‌بر خواهند شد و تالارهای پذیرایی از ما درخواست کردند که در صورت وجود امکانات غذای بیرون‌‌بر تهیه کنند و ما نیز با این پیشنهاد موافقت کردیم. این مراکز باید محدوده فعالیت خود را ضدعفونی کنند و از الکل 70 درصد و در صورت نبود آن از آب ژاول استفاده کنند./1360/

منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳
آقای دولت! فشار اقتصادی روی مردم زیاد است، می‌دانم که نمی‌فهمید اما این حقوقی که برای کارگرها بستید، بی انصافی محض است.
0
0
دانشجوی ارشد از آبادان
Iran, Islamic Republic of
۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴
با وجود تورم بالای 40 درصد سال گذشته و تورم سال پیش رو که قطعاً کمتر از سال پیش نخواهد بود، ما عملاً با این میزان افزایش، نه تنها هیچ مبلغی به دستمزد کارگران اضافه نکرده‌ایم، بلکه مقدار قابل توجهی نیز از آن کاسته‌ایم.
0
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۸
باتشکرازدولت محترم
0
0