۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۵
کد خبر: ۶۴۸۶۴۳

دیجی کالا و تپسی در مسیر بورس

دیجی کالا و تپسی در مسیر بورس
مدیرعامل فرابورس ایران اعلام کرد به زودی نام دیجی‌کالا و تپسی پس از برطرف شدن موانع حضور به عنوان اولین استارت آپ‌هایی که توانسته‌اند شرایط حضور در بورس را به دست آورند روی تابلوی بورس قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل فرابورس ایران اعلام کرد به زودی نام دیجی‌کالا و تپسی پس از برطرف شدن موانع حضور به عنوان اولین استارت‌‌آپ‌هایی که توانسته‌اند شرایط حضور در بورس را به دست آورند روی تابلوی بورس قرار خواهد گرفت.

 

نخستین نشست فراصندوق ستارگان با صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه و خصوصی روز ۲۷ فروردین ۹۹ با حضور علیرضا دلیری، نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمیدرضا امیری‌نیا، مدیر فراصندوق ستارگان و امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران به صورت لایو در اینستاگرام و آپارات برگزار شد.

هدف از این نشست معرفی ظرفیت منابع فراصندوق ستارگان و دعوت از صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه برای همکاری با این فراصندوق عنوان شد.

در این جلسه مدیرعامل فرابورس ایران خبر از ورود دو استارتاپ تپسی و دیجی‌کالا به بورس داد. او در این‌باره توضیح داد: «بعد از جلسات متعددی که با مدیران استارتاپ‌های بزرگ تپسی و دیجی‌کالا برگزار کردیم، موانع ورود به بورس را تا جای ممکن برطرف کردیم و تنها چند مشکل باقی مانده است که آن‌ها نیز به زودی برطرف می‌شود.»

او با تاکید بر این موضوع که حضور تپسی و دیجی‌کالا روی تابلو بورس را در دستور کار بورس قرار داده‌اند اعلام کرد زمانی که این دو بتوانند مشکلات را حل کنند، شرایط برای ورود آن‌ها به بورس آماده است.

چندی پیش کافه‌بازار اعلام کرده که خود را برای ورود به بورس در سال ۹۹ آماده می‌کند و به نظر می‌رسید که کافه‌بازار از اولین استارتاپ‌هایی باشد که وارد بورس می‌شود. هامونی راجع‌به حضور این پلتفرم به بورس گفت: «ما یک جلسه با مدیران کافه‌بازار داشتیم؛ اما آن‌ها زیاد پیگیری نکردند. تپسی، دیجی‌کالا و کافه بازار هر سه همزمان برای ورود به بورس اعلام آمادگی کردند اما تپسی و دیجی‌کالا شرایط‌شان برای ورود مهیا‌تر بود. با کافه بازار هم در برخی از استانداردهای پذیرش مانند ساختارهای مالی به نتیجه نرسیدیم که امیدواریم با مذاکرات بیشتر این مسائل حل شود.»

دیجی کالا و تپسی در مسیر بورس

فعالیت فراصندوق ستارگان 

در این نشست که با هدف معرفی ظرفیت منابع فراصندوق ستارگان برگزار شده بود، امیری نیا اعلام کرد که فراصندوق ستارگان به عنوان یک صندوق خصوصی و مستقل آمادگی برای تامین مالی صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه را دارد. او در ادامه با اشاره به فعالیت این صندوق گفت: «فراصندوق ستارگان اسفندماه سال ۹۸ با دریافت مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار به طور رسمی فعالیت خود را شروع کرده است و قصد دارد تا منابع مالی را به صندوق‌های جسورانه ‌و صندوق‌های خصوصی تخصیص دهد ما صندوقی مستقل هستیم و به هیچ ارگانی وابستگی نداریم و تنها به دنبال فعالیت اقتصادی هستیم و نسبت به منابعی که دریافت می‌کنیم، مسئولیم.»

او اضافه کرد: «فراصندوق به‌علت رویکرد نوینی که داشت برای آن رگولاتوری مناسبی وجود نداشت اما ما به عنوان اولین متقاضی درخواست دادیم و اسفندماه مجوز فعالیت  فراصندوق را دریافت کردیم.»

او اعتقاد دارد که در ایران نسبت تامین مالی جسورانه به تامین تسهیلات کمتر است و هنوز برخی از صندوق‌ها تسهیلات ارائه می‌دهند که این بسیار ناراحت کننده است. امیری نیا در ادامه گفت: «حیات اقتصاد دانش‌بنیان وابسته به تامین مالی جسورانه است. این صندوق با حمایت بورس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌تواند در زنجیره تامین مالی حوزه دانش‌بنیان به شرکت‌های وی سی سرمایه تزریق کند.»

مدیرعامل فراصندوق ستارگان گفت که هدف این صندوق سرمایه‌گذاری در حوزه‌های های‌تک، فین‌تک، تجارت الکترونیکی، نانو و سلامت است، توضیح داد: «هدف ما فعال کردن کل اکوسیستم بود اما به خاطر شرایط اقتصادی کشور به سراغ نهادهای عمومی و دولتی مانند دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد برکت رفتیم.»

امیری نیا در ادامه با اشاره به تاکید بر این موضوع که باید حوزه سرمایه‌گذاری جسورانه را در ایران توسعه دهیم و این موضوع یک انتخاب نیست بلکه ضرورت است، اعلام کرد: «امروزه ۴۳ درصد اقتصاد آمریکا براساس تامین مالی جسورانه صورت می‌گیرد و ۵۷ درصد ارزش بازار آمریکا از VCها است، این ارقام جایگاه این حوزه را نشان می‌‌دهد. طبق بررسی‌ها ریسک‌پذیری در توسعه کارآفرینی ۱۴ شاخص دارد که مهم‌ترین‌شان میزان ریسک‌پذیری است که این شاخص در اکوسیستم آمریکا ۹۹ درصد است و متاسفانه در ایران این عدد ۱/۳۶ درصد است. این عدد در ایران نشان می‌دهد که اقتصاد کشور هنوز ریسک‌پذیر نیست، با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد مانند تحریم‌ها و تورم‌ها، ترس سرمایه‌گذاران طبیعی است اما باید تلاش خود را کنیم تا آن‌ها به سرمایه‌گذاری ترغیب شوند.»

او اضافه کرد: «فراصندوق در دنیای تامین مالی یک رویکرد قدیمی است اما در ایران هنوز بحث تازه‌ای است و جا نیفتاده است. هدف ما از ایجاد این صندوق این است که کنار صندوق‌های جسورانه باشیم تا به آن‌ها کمک کنیم که فعالیت خود را توسعه ببخشند. این صندوق‌ها باید ترغیب شوند تا سرمایه‌های خود را به پروژه‌های متوسط و بزرگ تزریق کنند، البته پروژه‌هایی که در آینده برای آن‌ها بازگشت سرمایه وجود دارد.»

دلیری نیز در این جلسه با تاکید بر این موضوع که باید فرهنگ‌سازی در مورد سرمایه‌گذاری جسورانه شکل بگیرد اعلام کرد که تاکنون در زمینه آموزش و فرهنگ‌سازی فعالیت‌هایی انجام شده اما لازم است در این حوزه مدل‌ها و روش‌هایی طراحی شود که ریسک را کاهش داده و جذابیت سرمایه‌گذاری را افزایش دهد.

او در ادامه اضافه کرد: «یکی از بحث‌هایی که ما در جلساتی که با ستاد فرمان امام و فرابورس در فراصندوق داشتیم، این بود که تصمیم گرفتیم تا سرمایه‌گذاری مستقیم انجام نشود بلکه هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی را ترغیب به سرمایه‌گذاری خطرپذیر کنیم. سرمایه‌گذاری حوزه خطرپذیر باید توسط بخش خصوصی انجام شود. ایجاد فراصندوق ستارگان هم با همین هدف بود تا منابع هلدینگ‌های اقتصادی مانند مجموعه دانشگاه آزاد، فرمان امام و آستان قدس و کمیته امداد به مجموعه وارد و به صورت غیرمستقیم در حوزه دانش‌بنیان و خطرپذیر تزریق شود.»

دلیری در پایان توضیح داد که صندوق‌ها می‌توانند به ۲ صورت با فراصندوق همکاری کنند اول پروژه‌‌هایی که خود آن‌ها مدنظر دارند یا پروژه‌هایی که به فراخور شرایط کشور ایجاد می‌کنند. او افزود: «مانند اینکه در حال حاضر کرونا مهم‌ترین بحران کشور و ما در فراصندوق بخشی را برای سرمایه‌‌گذاری روی پروژه‌های سلامت محور را درنظر گرفتیم.»

 

منبع: سایت کلیک

محمد محققی
ارسال نظرات