۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۲
کد خبر: ۶۶۵۴۱۳
مشاور امور خانواده مطرح کرد؛

نقش آموزه‌های حرکت عظیم اربعین در تربیت خانواده

نقش آموزه‌های حرکت عظیم اربعین در تربیت خانواده
خوزستان - شریف نیا احساس تعلق و وابستگی متقابل افراد را از درسهای حرکت اربعین خواند و گفت: اگر این تعلق خاطر در افراد شکل گیرد، به یقین ایثار، گذشت و وفاداری محقق می شود.
فریده شریف نیا، استاد دانشگاه، روانشناس و مشاور مذهبی در امور خانواده، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، به نحوه تعاملات بین فردی در خانواده پرداخت و با بیان این که عدم استفاده از زبان گفتاری مناسب عامل ایجاد تنش در خانواده است، گفت: زمانی که همجواری اتفاق می‌افتد، اگر زوجین زبان گفتاری مناسبی نداشته باشند و احساسات، عواطف و نیازهایشان را به درستی بیان نکنند، تنش و سوءتفاهماتی میان آن‌ها ایجاد می‌شود.

این روانشناس و مشاور مذهبی در امور خانواده در رابطه با تعارضات ناشی از برآورده نشدن نیاز‌ها پس از ازدواج اظهار داشت: معمولا پس از ازدواج سبک‌های ارتباطی متعارض شکل می‌گیرد که این مسأله منجر به سردرگمی و در پی آن نارضایتی زوجین می‌شود.

این استاد دانشگاه در خصوص انتخاب مسؤولیت‌ها به صورت آگاهانه در زندگی گفت: مسئولیت پذیری می‌تواند نقش به سزایی در کاهش تنش‌ها در محیط خانه داشته باشد.

وی در خصوص نقش بانوان در ایجاد محیط سازگار و امن در خانه بیان داشت: اگر زن بتواند محیطی ایجاد کند که افراد در آن مقایسه نشوند، مورد قضاوت قرار نگیرند، تحقیر، توبیخ و یا نصیحت بیش از اندازه نشوند، در این صورت محیط خانه سازگار و امن خواهد بود.

شریف نیا افزود: اگر زن بتواند صادقانه و بدون اینکه خودمداری داشته باشد یا بخواهد حرفش را تحمیل کند محیطی ایجاد کند تا افراد بدانند بدون اینکه قضاوت شوند می‌توانند احساساتشان را بیان کنند، در این صورت می‌تواند کمک مؤثری در جهت امن کردن محیط خانه باشد تا هم افراد با یکدیگر به گفتگو بپردازند و هم به دنبال آن راه حل پیدا کنند.

این روانشناس و مشاور مذهبی در امور خانواده همچنین عدم توجه به زن خانه را از جمله عوامل ایجاد نارضایتی در فضای خانه عنوان کرد و اظهار داشت: باید به این نکته اهمیت داد که باید به زن خانه توجه کرد و به گونه‌ای رفتار شود که حس مفید بودن به او منتقل شود.

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه معنویت در خانواده و تأثیر آن در ایجاد روابط صمیمی بین فردی به مسأله الگوپذیری خانواده از حرکت اربعین پرداخت و گفت: در حرکت اربعین، افراد آزادانه و از روی علاقه مسیر خود را انتخاب می‌کنند؛ وقتی مادر در خانه با استفاده از امر و نهی فرزند خود را وادار به انجام کاری می‌کند، فرزند نسبت به آن مقاومت نشان می‌دهد که این مسأله منجر به تنش میان اعضای خانواده می‌شود.

وی احساس تعلق و وابستگی متقابل افراد را از درس‌های دیگر حرکت اربعین خواند و ابراز داشت: اگر این تعلق خاطر در افراد خانواده شکل گیرد، به یقین ایثار، گذشت و وفاداری در اعضای خانواده شکل می‌گیرد.

این روانشناس و مشاور مذهبی در امور خانواده با بیان این که مشارکت و سهیم شدن داوطلبانه در کار‌ها از دیگر درس‌های حرکت اربعین است، افزود: اگر این حس مشارکت در خانه صورت گیرد، نتیجه آن همدلی، صداقت، عشق و محبت و اعتماد خواهد بود که منجر به غنا بخشی به زندگی می‌شود.

شریف نیا یکی دیگر از درس‌های حرکت اربعین را برعهده گرفتن مسؤولیت‌ها به صورت آگاهانه و با شور و اشتیاق برشمرد و اظهار داشت: اگر این ویژگی در خانواده شکل گیرد، افزون بر ایجاد حس رضایت در فضای خانه شاهد کاهش تنش‌ها خواهیم بود؛ به عنوان نمونه مرد می‌داند که تأمین مایحتاج منزل بر عهده او است و از سوی دیگر زن می‌داند که باید محیطی امن و آرام در خانه ایجاد کند.

این استاد دانشگاه با بیان این که در اربعین نیاز‌های انسانی تأمین می‌شود، گفت: در این حرکت عظیم شاهدیم که افراد با ذوق و شوق به یکدیگر خدمت و به این خدمتگزاری افتخار می‌کنند؛ در حقیقت خودمداری کنار رفته و دیگران را به خود ترجیح می‌دهند.

وی ادامه داد: در حرکت اربعین آرامش و طمأنینه بودن در غالب افراد دیده می‌شود؛ گرچه شاید یکی از همسفران ابراز ناراحتی و کم حوصلگی کند، اما شاهدیم که دیگر همسفران او را به آرامش دعوت و با متانت با او برخورد می‌کنند.

این روانشناس و مشاور مذهبی در امور خانواده پر احساسی، خرسندی، دلسوزی، خوش مشربی، رضایت، پرتحرکی، سرحالی، مهرورزی و فروتنی را از دیگر زیبایی‌های حرکت اربعین که به مراتب در افراد دیده می‌شود دانست و ابراز داشت: این ویژگی‌ها از نیاز‌های اولیه انسان است که ما آن را در این حرکت می‌بینیم؛ بنابراین اگر این ویژگی‌ها را در خانه پیاده کنیم، شاهد خانواده‌ای پویا، با نشاط، گرم و موفق خواهیم بود.

وی در پایان به جنبه مادی حرکت اربعین که منجر به تندرستی در فرد می‌شود اشاره و خاطرنشان کرد: در این حرکت افزون بر جنبه‌های والای معنوی به جنبه‌های جسمانی نیز پرداخته می‌شود که افراد با پیمودن این حجم از مسافت به صورت پیاده به سلامتی و تندرستی خود کمک می‌کنند./۹۴۵۶/ت210/ب1
ارسال نظرات