آستان قدس هیچ تعللی در کمک به مسؤولان برای رفع مشکلات مردم ندارد
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار اعضای فراکسیون محرومیتزدایی و گروههای جهادی مجلس شورای اسلامی که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی انجام شد، ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری اربعین سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، به روایت «اِعلَموا اَنَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکُم، فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ فَتُحَوَّلَ اِلی غَیرِکُم» از امام حسین(ع) اشاره و ابراز کرد: امام حسین(ع) در این روایت میفرمایند عرض حاجت مردم به شما، از نعمتهای الهی است، پس از این نعمت خسته نشوید که اگر چنین باشد خداوند زمینهی آن را از انسان میگیرد و به دیگری میدهد.
وی با اشاره به جایگاه دستگیری و گرهگشایی از مشکلات نیازمندان در مکتب اسلام، عنوان کرد: در نگاه اسلامی مراجعه و عرض نیاز مردم به انسان یک نعمت است و اینکه انسان، توانایی برای یاری و خدمت به مردم داشته باشد، یک «نعمت الهی» بهشمار میرود، اما در نگاه مادی این امر زحمت و مزاحمت دانسته میشود، لذا از مواجه با مردم فرار میکنند.
وی سفرهای استانی مسئولان و نمایندگان مجلس را اقدامی بسیار ارزشمند ارزیابی و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب از زمستان سال 69 سفرهای استانی خود را با همراهی مسئولان دولتی آغاز کردند، هدف ایشان از این سفرها آشنايي مسئولان با مسائل و مشكلات مناطق مختلف كشور بود، معظم له تلاش کردند این فرهنگ را در میان مدیران و تصمیم گیران کشور تزریق کنند که بروید از نزدیک مشکلات را ببینید تا بتوانید درست تصمیم گیری کنید.
مسئولان با سفرهای استانی از نزدیک مشکلات مردم را ببینند
حجت الاسلام والمسلمین مروی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی حاضر در جلسه گفت: سفرهای استانی را تعطیل نکنید تا در میان مسئولان کشور این فرهنگ شود که تصمیم سازان و تصمیم گیران باید شخصا به مناطق محروم بروند و درد مردم را از نزدیک ببینند و بفهمند.
وی محرومیت زدایی را نیاز امروز کشور دانست و به اعضای فراکسیون محرومیتزدایی و گروههای جهادی مجلس شورای اسلامی گفت: در محرومیتزدایی روی یک مسئله خاص تمرکز کنید، یک مشکل را کامل حل کنید و سپس به سراغ مشکلات بعدی بروید.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به آموزش از راه دور محصلان در دوران کرونا، عنوان کرد: امروز دانش آموزان مناطق محروم امکان تحصیل از طریق فضای مجازی را ندارند، محرومان جامعه از امکاناتی مانند کامپیوتر و اینترنت برخوردار نیستند لذا فرزندان آنها دچار عقب ماندگی تحصیلی میشوند، درمقابل آنهایی که متمکن بوده از تمامی امکانات برخوردار هستند، باید برای تحصیل مستضعفین در این شرایط فکری کرد، این مشکل توسط نمایندگان مجلس قابل حل است تا عدالت آموزشی در کشور برقرار شود.
وی با بیان اینکه حضور اعضای فراکسیون محرومیتزدایی و گروههای جهادی مجلس شورای اسلامی در کمیته امداد و بنیاد مستضعفان میتواند مثمر ثمر باشد، بیان کرد: این حضور علاوه بر اینکه موجب آشنایی نمایندگان با فعالیتها و خدمات این نهادها میشود، میتواند موجب رفع مشکلات و تنگناهای آنها برای امدادرسانی بهتر و بیشتر به نیازمندان و محرومان شود.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به تفاوت کار محرومیتزدایی در مجلس شورای اسلامی با نهادهای امدادرسان، عنوان کرد: از مجلس شورای اسلامی این توقع میرود که محرومیت زدایی در تراز مجلس داشته باشد، به این معنا که با طراحی و قانون گذاری گامهایی اثرگذار در رفع محرومیت مناطق محروم بردارد.
لزوم تشویق و حمایت مجلس از سرمایه گذاران مناطق محروم
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: مجلس میتواند موانع قانونی سر راه خدمت رسانی به نیازمندان و محرومیت زدایی را بردارد، همچنین با وضع قوانینی سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در مناطق محروم تشویق و حمایت کند.
وی با بیان اینکه مجلس باید با اتخاذ تدابیر و تصویب قوانینی موجب توزیع عادلانه امکانات و سرمایههای مادی و انسانی در کل کشور شود، ابراز کرد: متأسفانه اکنون بسیاری از نخبگان، سرمایههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در پایتخت متمرکز شده است، باید تدابیری اندیشیده و قوانینی وضع شود تا این سرمایه ها بطور عادلانه در کشور توزیع شوند.
عدالت در نظارت مجلس
تولیت آستان قدس رضوی عدالت در نظارت را یکی دیگر از مسئولیتهای نمایندگان مجلس دانست و عنوان کرد: مناطق برخوردار کشور از امکانات و دسترسی به رسانهها بهرهمند هستند، اگر اشکال، نابسمانی، تعطیلی قانون و یا توقف پروژهای را ببینند از طریق رسانهها و فضای مجازی و قدرتی که در این زمینه دارند به مسئولین تذکر میدهند، اما مناطق کم برخوردار تنها محرومیت معیشت ندارند بلکه در دسترسی به رسانهها و بیان مشکلات نیز محروم هستند.
وی تصریح کرد: پروژههایی در مناطق محروم رها شده است که اگر در شهرهای بزرگ بود تاکنون بارها به سرانجام رسیده بود، این کار نمایندگان است که به مناطق محروم کمک و به آنها رسیدگی کنند، نباید نظارت نمایندگان تنها به شهرهای بزرگ و مناطق برخوردار معطوف باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات محرومیتزدایی آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: بر اساس حکم رهبر معظم انقلاب آستان قدس رضوی رسیدگی به مناطق محرومی از کشور که در آنها موقوفه دارد، مناطق محروم حاشیه مشهد و توجه به زائران محروم و نیازمند را وظیفه خود میداند.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه بخشی از عواید موقوفات مناطق محروم را صرف نیازمندان آن مناطق خواهیم کرد، گفت: حاشیه شهر مشهد از جمله مناطق محرومی است که آستان قدس رسیدگی به آن را به میزان توان و امکانات وظیفه خود میداند، بنده چه پیش از مفتخر شدن به خادمی حضرت رضا(ع) و چه پس از آن بارها از حاشیه شهر مشهد بازدید و بطور مُفصل وضعیت آن را بررسی کردهام.
آستان قدس رسیدگی به حاشیه مشهد را وظیفه میداند
وی با اشاره به سکونت یک و نیم میلیون نفر از جمعیت مشهد در حاشیه این شهر، افزود: موضوع رسیدگی به حاشیه شهر مشهد همواره از دغدغههای مقام معظم رهبری بوده است، لذا وظیفه خودمان میدانیم به میزان توان و امکانات برای محرومیت زدایی از این منطقه تلاش کنیم؛ در این راستا اخیرا با همکاری بسیار خوب شهرداری مشهد، اجرای ۱۲ پروژه بزرگ شهری با هدف ساماندهی حاشیه مشهد آغاز شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه آستان قدس رضوی برای اجرایی شدن این پروژه حدود 28 هکتار زمین را در اختیار مدیریت شهری قرار داده است، گفت: آستان قدس به میزان امکانات و توان هیچ تعللی در همکاری با مسئولان و کمک به آنان برای رفع مشکلات مردم ندارد.
وی ضمن اشاره به اقدامات آستان قدس رضوی در دوران شیوع ویروس کرونا برای رسیدگی به نیازمندان، ابراز کرد: در این دوران آستان قدس رضوی صد میلیارد تومان برای رسیدگی به نیازمندان و محرومان هزینه کرده است، همچنین با اعزام هیئتهایی به تمام بیمارستانهای درگیر کرونا کشور و اهدای بستهها و غذای متبرک به بیماران و کادر درمانی از آنها دلجویی کرده است، همچنین در این دوران رواق امام خمینی(ره) به پایگاهی برای بسته بندی ارزاق غذایی توسط خدام برای نیازمندان مبدل شد.
تولیت آستان قدس رضوی در پایان از نمایندگان مجلس خواست که با وضع قوانینی از فرهنگ وقف و استنقاذ حقوق موقوفه حمایت کنند.
گفتنی است، در ابتدای این دیدار سید احسان قاضیزاده هاشمی رییس فراکسیون محرومیتزدایی و گروههای جهادی مجلس شورای اسلامی به بیان گزارشی از فعالیتهای این فراکسیون پرداخت و در ادامه تعدادی از اعضا این فراکسیون به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند./864/د102/ب1