۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۷
کد خبر: ۶۷۹۸۶۲
در برنامه ضیافت مطرح شد؛

فتوای میرزای دوم عامل جبهه منسجم علیه انگلیس

فتوای میرزای دوم عامل جبهه منسجم علیه انگلیس
آیت الله صدیقی گفت: بعد از جنگ جهانی اول و شکست دولت عثمانی، علمای شیعه در حمایت از آن فتوا دادند و علیه متفقین متحد شدند و جبهه منسجمی در برابر انگلیس شکل داده شد.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، برنامه شب گذشته ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما به بررسی ابعاد زندگی علمی و مبارزات "آیت الله میرزا محمدتقی شیرازی" معروف به "میرزای دوم" با حضور آیت الله کاظم صدیقی پرداخت.

آیت الله صدیقی، میرزا محمدتقی شیرازی را جزو نوادر علمای شیعه خواند و اظهار داشت: ایشان در یک خانواده علمی، ادبی و معنوی رشد یافته است؛ پدرش مرحوم میرزا محب علی شیرازی انسانی عارف و عالم بود که از محبوبیت زیادی نزد مردم شهر خود برخوردار بوده است.

وی افزود: ایشان مقدمات را در نزد پدرش آموخت. سپس به همراه پدر عازم کربلا شد و دروس سطح را در نزد علمای کربلا فرا گرفت. میرزای شیرازی مرحله کارشناسی یا اجتهاد را در محضر اساتید بزرگی گذراند که باید گفت شخصیت علمی و معنوی وجهادی اش را مرهون شاگردی در مکتب این اساتید برجسته است.

آیت الله صدیقی خاطرنشان کرد: از اساتید نامدار ایشان می‌توان به مرحوم فاضل اردکانی اشاره کرد که نفر اول در فقه شناخته می‌شده و نقل است که پیشنهاد مرجعیت را نمی‌پذیرید به دلیل اینکه به شدت شهرت گریز بوده است؛ اما شالوده اجتهادی میرزای شیرازی مربوط به درک جلسات درس و بحث مرحوم فشارکی است که در علم و زهد جزو تراز اول مجتهدین زمان خودش بوده است؛ سپس میرزا به اتفاق ایشان به سامرا می‌آید و به حلقه درس میرزای شیرازی اول متصل می‌شوند.

فتوای میرزای دوم عامل جبهه منسجم علیه انگلیس

رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور بیان داشت: میرزا محمدتقی با نبوغ فوق العاده اش در درس مرحوم میرزای شیرازی گل می‌کند و خیلی زود به جرگه نام آوران و صاحب نظران علوم دینی وارد می‌شود و نظر مرحوم میرزای اول را جلب می‌کند، به طوری که در زمان حیات میرزای اول، برخی شاگران ایشان در جلسات درس میرزای دوم شرکت می‌کردند که این گرایش بعد از فوت میرزای بزرگ شدت گرفت.

وی با بیان اینکه میرزا محمدتقی شیرازی شاگردان برجسته‌ای نیز تربیت کرد که همگی از عظائم حوزه‌های علمیه و پرچمدار دفاع از اسلام و تشیع بودند، گفت: از میان آن‌ها می‌توان به آیت الله شاه آبادی، استاد حضرت امام (رحمت الله علیه)، مرحوم عبدالکریم حائری موسس حوزه علمیه قم، آیت الله سید جمال الدین گلپایگانی و مرحوم بلاغی که در تفسیر، جزو نقاط عطف حوزه بوده است، اشاره کرد.

آیت الله صدیقی در خصوص فتاوای مهم میرزای دوم در مبارزه با کفار اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی اول و شکست دولت عثمانی، علمای شیعه در حمایت از آن فتوا دادند و علیه متفقین متحد شدند و جبهه منسجمی در برابر انگلیس شکل داده شد.

وی در پاسخ به سوال مجری که اگر مرحوم میرزای شیرازی امروز در قید حیات بود، چه توصیه‌ای به ما داشت، تأکید کرد: حفظ پرچم اسلام، اطاعت از رهبری و قوی شدن در مقابل دشمن قطعا مهمترین توصیه‌های میرزای دوم است.

ارسال نظرات