توحش جنسی صهیونیستها
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، مسئله تجاوز جنسی به زنان و کودکان در حال حاضر یک مشکل فراگیر اروپا و غرب شده است. در مقام تجسم، تجاوز جنسی در غرب در حال حاضر تبدیل به یک حیوان وحشی و درندهخویی شده است که هر موجود زندهای را طعمه خود میبیند و به سمت آن حملهور شده و آن را میدرد. در این میان استثنائیترین موردی که میتوان از آن نام برد و با قاطعیت مقام پیشتازترین جامعه در موضوع تجاوز جنسی را به آن داد، جامعه صهیونیستها است.
اگر مسئله تجاوز جنسی در غرب را به یک حیوان وحشی تشبیه کنیم، مسئله تجاوز جنسی در جامعه صهیونیستها را قطعاً باید یک هیولای درندهخوی عجیبالخلقه دانست!
کسانیکه که امروز خود را شهروند اسرائیلی و صاحب سرزمینهای اشغالی فلسطین مینامند، جمع بزرگی از مهاجران با هویت، فرهنگ، زبان، ملیت و پیشینه متفاوت هستند که هیچ شالوده مشترک فکری و هویتی با یکدیگر ندارند. این مسئله برای جامعه رژیم صهیونیستی از بدو تشکیل غیرقانونی آن، دارای پیامدهای بسیار قابلتوجهی بود که یکی از مهمترین آن، شکلگیری یک اجتماع فوقالعاده ناامن و خطرناک برای زنان و کودکان صهیونیستی بود.
نتیجه مهاجرت گروههای مختلف قومی و فرهنگی به سرزمینهای اشغالی پس از تشکیل غیرقانونی رژیم صهیونیستی، چیزی بهجز یک اجتماع بیهویت، سست، متلاطم و سرشار از معضلات اجتماعی نبوده و نیست. با رصد اخبار حوادث در وبسایتهای صهیونیستی، متوجه خواهید شد روزی نیست که در صفحات خبری عبری زبان، خبر و گزارش جدیدی از یک یا چند مورد تجاوز جنسی به چشم نخورد!
وضعیت جامعه صهیونیستی زمانی فاجعهآمیزتر میشود که مقوله تجاوز جنسی محدود به زنان نیست و ما در جامعه صهیونیستها شاهد موارد متعدد تجاوز مردان به مردان، زنان به زنان، تجاوز زنان و مردان به کودکان و تجاوز نوجوانان به نوجوانان هستیم!
وضعیت بهگونهای است که هیولای تجاوز جنسی در جامعه صهیونیستها، تبدیل یه یک پدیده غیرقابلکنترل شده و تقریباً هیچکس نمیتواند مطمئن باشد که روزی توسط یک شخص، چه مرد و چه زن، مورد تجاوز جنسی قرار نخواهد گرفت. نگاهی به آمار و ارقام و بخشی از گزارشهای منتشرشده در این رابطه، میتواند مؤید این سخن باشد.
آمار منتشرشده از تجاوز جنسی در اسرائیل
نمیتوان بهصورت دقیق آمار تجاوز جنسی در سرزمینهای اشغالی را اعلام کرد، چراکه به گفته رسانههای صهیونیستی، تمام جرائم و گزارشهای منتشرشده از تجاوزات جنسی تنها بخش کوچکی هستند که در آن قربانیان تصمیم به افشاء آن گرفتهاند و در عمل چیزی در حدود ۹۰ درصد از جرائم جنسی صورت گرفته در سرزمینهای اشغالی گزارش نمیشود و در صورت گزارش نیز معمولاً رسیدگی نمیشود.
البته آمارهایی نیز در رابطه با این مسئله منتشرشده است که دریکی از این آنها، آمار و ارقام قابلتوجهی ذکرشده است. باید به این موضوع توجه داشت که وسعت سرزمینهای اشغالی تحت تسلط صهیونیستها ۲۲٬۱۴۵ کیلومتر مربع است، مساحتی کمتر از استان بوشهر، اما علیرغم این وسعت نهچندان بزرگ سرزمینهای اشغالی، اگر فقط میزان و آمار آن دسته از جرائم جنسی که افشا و رسیدگی شده است را در نظر بگیریم، به نسبت وسعت ناچیز سرزمینهای اشغالی، میزان تجاوزات جنسی یک رقم بسیار بالا و تعجبآور محسوب میشود.
بر اساس تخمینهای وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، از هر سه زن، یک زن در طول زندگی خود مورد تجاوز جنسی قرار میگیرد، یعنی ۸۴۰۰۰ زن در هر سال مورد تجاوز واقع میشوند. این بدان معناست که تخمین زده میشود در اسرائیل روزانه حدود ۲۳۰ مورد تجاوز جنسی رخ میدهد.
همچنین بر اساس شاخص خشونت ملی، که توسط این وزارتخانه سالها قبل منتشر شد، میزان جرائم خشونت جنسی در اسرائیل ۱۰ درصد بیشتر از میانگین نرخ کشورهای توسعهیافته است.
در یک مطالعه گسترده که در اسرائیل بهعنوان بخشی از پروژه «Triana» انجام شد، مشخص شد که ۱۸.۳ درصد از دختران قبل از رسیدن به ۱۶ سالگی مورد تجاوز جنسی قرارگرفتهاند. بر اساس این مطالعه، میزان تجاوز جنسی با افزایش سن افزایش مییابد:
۱۴ درصد از دانش آموزان کلاس ششم و ششم تجاوز جنسی را گزارش کردند.
۲۰ درصد از دانش آموزان کلاس هشتم تجاوز جنسی را گزارش کردند.
۲۴ درصد از دانش آموزان پایه دهم و دهم تجاوز جنسی را گزارش کردند.
همچنین طبق مطالعه پروژه «Triana»، حدود یکسوم (۲۹.۷٪) از تجاوزات جنسی در میان پسران و دختران یهودی تا سن ۱۶ سالگی توسط محارم و خانواده شخص قربانی رخداده است. همچنین بر اساس مطالعات پروژه «Triana»، تنها شش درصد از تجاوزات جنسی به مقامات گزارششده است!
همچنین سایتهای عبری زبان و مؤسسات اسرائیلی که بهمنظور کمک به قربانیان تجاوزات و جرائم جنسی ایجادشدهاند، در دوران قرنطینه کرونا از افزایش ۲۴ درصدی تجاوزات جنسی خبر دادهاند. در رابطه با جامعه رژیم صهیونیستی این اعتقاد وجود دارد که این آمارها و ارقام اعلامشده قطعاً نمیتواند تمام آنچه را که در سرزمینهای اشغالی در جریان است را نشان دهد و آمارهای واقعی قطعاً چیزی فراتر از حد تصور است.
مقصر اصلی تجاوز جنسی به زنان در اسرائیل خودشان هستند، چراکه یک زن هستند!
مسئله دیگری که متوجه زنان در سرزمینهای اشغالی است، نوعی نگاه جبرگرایانه به زنان است. صهیونیستها معتقدند که وقتی مردها یک زن را میبینند نمیتوانند خودشان را کنترل کنند و غریزه جنسیشان فعال میشود و این تقصیر مردان نیست، بلکه مشکل زنان است! درواقع اگر علیه یک زن تجاوز جنسی صورت بگیرد، اینیک موضوع طبیعی است.
اخیراً یک دختر اسرائیلی به نام گالیا که به دلیل مورد تجاوز جنسی واقعشدن به یک پناهگاه فرستادهشده بود تا تحت درمان و محافظت قرار بگیرد، در همان پناهگاه نیز مجدداً مورد تجاوز و آزار اذیت قرار گرفت! این دختر اسرائیلی در این رابطه به شبکه ۱۲ اسرائیلی گفته است از روز اولی که به پناهگاه رسید، موارد خشونت زیادی را تجربه کرده است. هیچکس سعی نکرد به وی کمک کند و حتی مسئول پناهگاه او را سرزنش کرده و به وی گفته است که مردان نمیتوانند غریزه و تمایلات جنسی خود را کنترل کنند و مقصر این موضوع خود آن دختر است!
تجاوز جنسی با کمترین میزان مجازات؛ اسرائیل بهشتی برای مجرمان جنسی
بدبختیهای زنان اسرائیلی به اینجا ختم نمیشود و مشکل دیگری در این رابطه نمایان میشود. بسیاری از فعالان زنان در سرزمینهای اشغالی، اسرائیل را بهشتی برای مجرمان جنسی میدانند. بررسی و نگاه به سوابق برخورد با مجرمان جرائم جنسی در اسرائیل این موضوع را روشن میسازد. درواقع کسانیکه در سرزمینهای اشغالی مرتکب جرائم جنسی میشوند، با حداقلترین مجازات و جریمههای ممکن روبهرو میشوند و حتی دوران محکومیت خود را نیز بهصورت کامل نمیگذرانند.
هاگیت پیر، کارشناس اسرائیلی در رابطه با وضعیت مجرمانی که دست به تجاوز جنسی زدهاند، میگوید که سه مجرم جنسی، موشه ایوگی، رونن بیتی و بهتازگی آلون کَستیل، همگی از مجرمان محکومشدهاند و هیچیک از آنها محکومیت و مدت حبس خود را تا پایان کامل نکردهاند. پرونده این سه شخص مربوط به همین چند وقت اخیر است. در پرونده هر سه مورد، کمیته آزادیهای مشروط، منفعت مجرمان محکوم را بر منفعت قربانیان زن ترجیح داد.
این کارشناس زن با انتقاد از تسامح در قبال مجرمان جنسی میگوید وقتی دادستانی اسرائیل حتی به خود زحمت نمیدهد که با این احکام مخالفت کند و مجرمان جنسی را مجبور نمیکند که مجازات خود را کامل بگذرانند، چرا باید تعجب کرد که بسیاری از زنان اسرائیلی از حق شکایت خود در رابطه با تجاوز و آزار اذیتهای جنسی صرفه نظر میکنند؟ کاملاً قابلدرک است که چرا آنها این کار را میکنند، آنهم در شرایطی که مرد متجاوز فردی قوی، ثروتمند، مشهور و محبوب عموم باشد. آن زن بهخوبی میداند که از آن لحظه به بعد در شبکههای اجتماعی مورد فحاشی و تحقیر قرار میگیرد. در اسرائیل سال ۲۰۲۲، شکایت از تجاوز جنسی یک مسئله طبیعی نیست و باید این حقیقت تلخ را گفت.
وبسایت معاریو در این رابطه نوشت است که بر اساس گزارش انجمن مراکز کمک به قربانیان تجاوز جنسی که در ۲۳ نوامبر ۲۰۲۰ منتشر شد، ۹۲ درصد از پروندههای تجاوز جنسی در سال ۲۰۱۹ بدون کیفرخواست بسته شدند. در سال ۲۰۱۴، میزان موارد تجاوز جنسی که بدون کیفرخواست بسته شدند، ۸۶.۳٪ بود و از آن زمان بهطور پیوسته این رقم افزایش یافت. بسیاری از پروندههای تجاوز جنسی بدون ارائه کیفرخواست علیه مظنونان بسته میشوند، درحالیکه در مواردی که کیفرخواست تنظیمشده است، توافقات متعددی با متهمان برای تخفیف دادن به آنها انجام میشود. آیا باوجوداین مسائل میتوان با متخلفان و آزاردهندهها و متجاوزان جنسی مبارزه کرد؟
همچنین وضعیت زنان اسرائیلی بهگونهای است که گزارش دادن در رابطه با تجاوز جنسی صورت گرفته علیه آنان، نهتنها باعث مجازات طرف مقابل نمیشود، بلکه باعث از دست دادن موقعیت و شغل خود قربانی تجاوز جنسی میشود. در جدیدترین گزارش منتشرشده در این رابطه، وبسایت اسرائیلی "وای نت" از آمار بالا و گسترده تجاوز جنسی و آزار اذیت پزشکان و پرستاران زن در اسرائیل و سکوت آنها دراینباره نوشته است پزشکان زنی که در محیط کار مورد آزار و اذیت و تجاوز مردان قرارگرفتهاند، از ترس مشکلاتی که به شغل آنها آسیب میزند ترجیح دادهاند در این رابطه سکوت کنند. دهها زن که در سیستم بهداشتی اسرائیل کار میکنند، ازجمله کارورزان، پزشکان ارشد و دانشجویان پزشکی که در ابتدای شروع کار خود هستند، شهادت دادهاند که توسط پزشکان ارشد مرد مورد آزار و اذیت یا تجاوز جنسی قرارگرفتهاند و پاسخ و درمان مناسبی برای آسیب خود از سوی سیستم بهداشتی دریافت نکردهاند. آنها میگویند که مکانیسم واقعی و مؤثری برای از بین بردن این پدیده در اسرائیل وجود ندارد، چیزی که باعث شده برخی از زنان ترجیح دهند سکوت کنند.
میریام شلر، فعال حوزه زنان در رابطه با مسئله تجاوز جنسی در اسرائیل و سکوت در مقابل آن میگوید چگونه است که درباره گستردهترین پدیده در جامعه اسرائیل، که در میانهمه اقشار جامعه مشترک است، سکوت شده است؟ شکاف بین این پدیده هولناک و آزاردهنده و شناخت جامعه از ابعاد و پیامدهای آن، شکاف بزرگی است.
از مسائل ذکرشده میتوان وضعیت بغرنجی که متوجه زنان اسرائیلی است را متوجه شد. در اسرائیل زنان در وهله اول باید منتظر باشند تا روزی مورد تجاوز جنسی و آزار اذیت قرار بگیرند و سپس خودشان سعی کنند با مشکلات روحی و روانی ناشی از اتفاقی که برایشان رخداده است، کنار بیایند و بهمنظور حفظ شغل و موقعیت خود در رابطه با اتفاقی که برایشان رخداده است، سکوت کنند و اگر هم شکایت کردند، نباید انتظار داشته باشند که سازمان دادستانی اسرائیل با اشخاصی که به آنها تجاوز کردهاند، برخورد جدی انجام دهد، همچنین مقصر حادثهای که برایشان رخداده خودشان هستند، چراکه یک زن هستند و مردان اسرائیلی در هنگام دیدن آنها نمیتوانند خود را کنترل کنند!
متجاوزان جنسی در اسرائیل، کوچک و بزرگ نمیشناسند
سرزمینهای اشغالی تنها برای زنان بزرگسال یک مکان رعبانگیز و وحشتناک نیست، بلکه برای کودکان و نوجوانان اسرائیلی نیز یک جامعه فوقالعاده خطرناک محسوب میشود. گزارشهای منتشرشده از اخبار مرتبط با تجاوز جنسی به کودکان در اسرائیل تکاندهنده است. بر اساس گزارش رسانههای عبری زبان، میزان تجاوز و آزار جنسی کودکان در اسرائیل بهصورت سرسامآوری بالا و شدید است.
طبق آمارهای منتشرشده، تجاوز جنسی به کودکان در اسرائیل بیشتر توسط اعضای خانواده! و اشخاصی که آشنای کودک هستند، رخ میدهد. همچنین در اسرائیل شاهد پدیده تجاوز کودکان به کودکان نیز هستیم!
کارمیت کاتز، پروفسور اسرائیلی در رابطه با تجاوز جنسی به کودکان در اسرائیل میگوید که از هر پنج کودک در اسرائیل، یک کودک مورد تجاوز جنسی قرار میگیرد، اما در اسرائیل در این رابطه سکوت کردهاند. به گفته وی بیش از ۸۰ درصد تجاوزات جنسی توسط فردی که برای کودک آشنا بوده و کودک به آنها وابسته است یا اشخاص موجهی هستند، صورت گرفته است ازجمله پدر و مادر، پدربزرگ، خاخام، معلم یا مشاور. این پروفسور صهیونیست موارد تجاوز جنسی علیه کودکان را اینگونه توصیف میکند: "تجاوز جنسی به کودکان در اسرائیل زیاد و تکاندهنده و آمار آن شدید، ترسناک و غیرقابلتحمل است".
این پروفسور اسرائیلی میگوید که در این رابطه صدها شهادت وحشتناک از کودکان شنیده است و او دولت اسرائیل را مقصر این اتفاقات وحشتناک میداند، دولت اسرائیل (رژیم صهیونیستی) کودکان را موضوعی نمیداند که باید موردحمایت قرار بگیرند، و این نگاه در مورد همه دستگاههای دولتی، ازجمله دستگاههای آموزشی، بهداشتی، رفاهی و قضایی اسرائیل صدق میکند. وی افزود دولت اسرائیل در حمایت از کودکانی که تجاوزات جنسی را تجربه کردهاند بهشدت شکستخورده است.
به گفته کاتز، در اکثریت قریب بهاتفاق، سن قربانیان تجاوز جنسی از هشتسالگی به بالا است و در یکچهارم موارد، کودکان قبل از ۵ سالگی قربانی تجاوز جنسی میشوند. یک کودک به عمویش اطلاع داده بود که معلمش به او تجاوز کرده است، اما عموی وی پاسخ داد: "تو بچه زیبایی هستی، عادت کن که همه بخواهند تو را لمس کنند".
کاتز به این مسئله نیز اشاره میکند که این کودکان معمولاً تا سالها به اتفاقی که برایشان افتاده است اعتراف نمیکنند و اگر درباره این مسئله چیزی هم بگویند، در اکثر موارد کسی حرف آنها را باور نمیکند یا آنها را بچههای درغگو خطاب میکنند. پروفسور اسرائیلی یادآوری میکند که بخش اندکی از کودکانی که مورد تجاوز واقعشدهاند، موفق به دریافت کمک از سوی دولت میشوند، اما بیشتر شواهد نشان میدهند که حتی زمانی که تحت درمان یا کمک قرار میگیرند، تجربهای سخت و آسیبزا را پشت سر میگذارند، درواقع آنها با رفتار تحقیرآمیز و شرمآور از سوی سیستم مواجه میشوند که آنها را دروغگو یا بیمار روانی نامیده و درنتیجه باعث آسیب بیشتر به کودکان میشود.
تجاوز جنسی به کودکان و نوجوانان در اسرائیل صرفاً از سوی بزرگسالان صورت نمیگیرد و در پروندههای تجاوز جنسی به کودکان، ردپای متجاوزان کودک و نوجوان نیز به چشم میخورد! بهعنوانمثال روزنامه اسرائیل هیوم در وبسایت خود نوشت دو کودک ۱۲ و ۱۳ ساله، مظنون به تجاوز جنسی به یک دختر ۱۱ ساله هستند. کودکانی که در این اقدام شرکت داشتند مورد بازجویی پلیس قرار گرفتند اما به دلیل سن کم مدتی بعد آزاد شدند و حتی به مدرسه بازگشتند. اما دختری که مورد تجاوز واقع شد از آن زمان به مدرسه بازنگشته است و در حال حاضر در یک مرکز بهداشت روان بستری است. در مورد دیگر، رسانههای صهیونیستی خبر از وقوع تجاوز دست جمعی دانش آموزان اسرائیلی به یک کودک در شهر حولون سرزمینهای اشغالی را دادند. شبکه عبری زبان کان نیز در گزارش خود اعلام کرد یک نوجوان ۱۳ ساله مورد تجاوز جنسی شش نوجوان همسن خود قرار گرفت و آنها اقدام به تهیه فیلم و عکس در هنگام آزار جنسی وی کردند. تجاوز جمعی و گروهی به زنان و کودکان موضوعی است که در اسرائیل بهکرات تکرار میشود.
سطح جرائم جنسی در اسرائیل بیوقفه در حال افزایش است و هیچ مکان امنی برای زنان وجود ندارد!
وبسایت اسرائیلی واللا در رابطه با مسئله آزار و اذیت جنسی زنان در سرزمینهای اشغالی نوشت امسال تعداد مؤسسات دانشگاهی اسرائیل که گزارشهایی مبنی بر موارد آزار جنسی زنان را دادهاند، نسبت به سالهای گذشته افزایشیافته است. ۱۴۲ موسسه از ۱۵۲ موسسه دانشگاهی اسرائیل در این رابطه گزارش دادهاند!
زنان اسرائیلی در همه اقشار و سطوح در معرض تجاوز جنسی قرار دارند. کادر درمانی زن، سربازان زن، کارمندان دولتی، دانشجویان و دختران کم سن سال در مدارس و غیره. بر اساس یک آمار منتشرشده از مرکز آمار اسرائیل، ۸۱ درصد از سربازان زن اسرائیلی در یگانهای نظامی ارتش مورد تجاوز و آزارهای جنسی قرار میگیرند، بر اساس این آمار، از میان هشت سرباز زن در ارتش اسرائیل یک سرباز از سوی افسران ارشد مورد تجاوز قرار میگیرد.
سطح تجاوز و آزار جنسی در اسرائیل به حدی رسیده است که اگر موسسه، اداره و یا سازمانی آمار و گزارشی از یک شکایت جنسی ندهد، کسی نمیتواند باور کند که هیچ تجاوز و یا آزار جنسی در آن مکان صورت نگرفته است! عائده توما سلیمان، نماینده کنست اسرائیل دراینباره گفته است تعدادی از مؤسسات آموزشی اسرائیل، علیرغم اینکه هزاران نفر در آنها تحصیل میکنند، هیچ گزارشی درباره آزار و اذیت جنسی نداده و یا فقط چند مورد محدود گزارش دادهاند، چیزی که باعث ایجاد شک و سؤال است. بعید است که در آن مؤسسات نیز آزار و اذیتهای جنسی صورت نگرفته باشد!
متجاوزان جنسی از نوع خاخام
مسئلهای که در رابطه با تجاوزات جنسی در چند سال اخیر بسیار پررنگ شده است، افزایش متهمان خاخامی است که مرتکب جرائم جنسی شدهاند. بارها گزارششده است که خاخامهای اسرائیلی به زنانی که برای انجام مناسک دینی نزد آنها آمدهاند، تجاوز کردهاند.
بر اساس گزارش اخیر رسانههای عبری زبان، خاخام موشه یزدی، به جرم تجاوز به زنان دستگیر شد، او به زنان پیرو خود گفته بود که قدرت معنوی خاصی دارد و برای اصلاح معنوی آنها، میتواند از طریق رابطه جنسی به آنها کمک کند و از این طریق به هفت زن تجاوز جنسی کرده بود. او همچنین دست به کلاهبرداری نیز زده است. در مورد دیگر، شبکه ۱۳ اسرائیل در یک گزارش از تجاوز یک خاخام به کودکان یک مهدکودک خبر داد، شبکه ۱۳ گزارش داد وی علیرغم اقداماتی که مرتکب شده است، آزاد شد! مادر یکی از کودکان گفته است که وی به پسرش تجاوز کرده و سپس او را تهدید کرده که اگر چیزی دراینباره بگوید او را خواهد کشت.
از دیگر پروندههای تجاوز جنسی خاخامها میتوان به عزرا شینبرگ اشاره کرد، وی خاخام برجسته و بانفوذ شهر اشغالی سافد بود که به ۱۳ مورد آزار جنسی زنانی که برای طلب دعا و برکت نزد او آمده بودند، متهم شد.
حال روز فعلی جامعه رژیم صهیونیستی، نتیجه ارزش و تفکرات فرهنگی غربی
جامعه صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی، یک جامعه تشکیلشده از مهاجرین مختلف با عقاید و ارزشهای گوناگون و متعارض از نقاط مختلف دنیا است، مسئلهای که اجتماع شکلگرفته صهیونیستها را تبدیل به یک اجتماع بیاصالت، بیهویت و توخالی کرده است، جامعهای که اساس و بنیان فرهنگی ثابت و یکپارچه نداشته و بهتبع آن هیچگونه اصول اخلاقی مشترکی برای افراد تشکیلدهنده آن نمیتواند وجود داشته باشد. در جامعهای که اصول و تعهد اجتماعی و اخلاقی مشترک میان اعضای آن وجود نداشته باشد، نتیجهای جز وضعیت اسفناک و هولناک جامعه صهیونیستها نمیشود.
این مشکل اسرائیل جایی پیچیدهتر میشود که بر چنین جامعه بیهویتی و بدون ارزشهای اخلاقی، تفکرات و ارزشهای ولنگاری ایجادشده از سوی کشورهای غربی حاکم شود. نگاه و بررسی دستاوردها و نوع عملکرد کشورهای غربی در حفظ ارزشهای اخلاقی و انسانی یک جامعه، میتواند این واقعیت را روشن کند که ارزشهای جوامع غربی، نهتنها یک الگوی مناسب برای ترویج در یک جامعه نیست، بلکه نسخهای خطرناک و مسموم است که میتواند یک جامعه را به تباهی کشاند. وضعیت فاجعهبار جامعه بیهویت رژیم صهیونیستی که در آن برای تجاوز جنسی و انواع فسادهای اخلاقی یک رقابت تمامعیار وجود دارد، قطعاً نتیجه دیدگاههای ولنگارانِ جوامع غربی است که بهصورت مشهودی در سرزمینهای اشغالی به نمایش درآمده است.