دلیل تعطیلی غیرمجاز، دوشغلهبودن برخی نانوایان است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، حدود 2 ماه از اجرای آزمایشی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در استان قزوین میگذرد و طی این مدت تقریباً همه واحدهای نانواییهایی که با آرد یارانهای نوع یک و 2 نان تولید میکردند، به کارتخوانهای هوشمند ویژه این طرح مجهز شدند، با این حال همچنان مشاهدات نشان میدهد که برخی از نانواییهای استان قزوین به مصوبات ستاد تنظیم بازار کالاهای اساسی مبنی بر فعالیت نوبتبندیشده در روزهای تعطیل و بهویژه جمعهها بیتوجه هستند و بهصورت خودسرانه اقدام به تعطیلی نانوایی میکنند، ضمن اینکه برخی گزارشهای مردمی هم حاکی از فعالیت کمتر از مدت قانونی در برخی نانواییهای استان است.
دلیل تعطیلی غیرمجاز دوشغلهبودن برخی نانوایان است
یک شهروند قزوینی هم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تعطیلی گاهوبیگاه نانواییها در محل زندگی خود گفت: متأسفانه در سالیان اخیر بسیاری از افراد در حالی که شغل دیگری داشتند، با پارتیبازی پروانه کسب نانوایی گرفتند و به همین خاطر بسیاری از اوقات در محل کار اصلی خود حضور دارند و درب نانوایی را میبندند.
مسعود حاجیصادقی تصریح کرد: بهاعتقاد ما دولت باید با بررسیهای ماهانه و سالانه پروندهای برای نانواییها تشکیل دهد و نانواییهایی را که بیش از حد تعطیلی دارند یا دیرتر از زمان مقرر واحد نانوایی را باز میکنند شناسایی و پروانه کسب آنها را باطل کند، ضمن اینکه باید بهجای این نانواییها واحدهایی کار کنند که منظم هستند و نسبت به حقوق مردم متعهد.
50 نانوایی متخلف جریمه یا تعطیل شدند
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره تخلفات برخی نانواییها اظهار داشت: یکی از تخلفات عمده نانواییهای استان قزوین همین تعطیلیهای بدون مجوز و غیرقانونی واحدهای نانوایی است که مردم را در طول هفته و بهویژه روزهای جمعه با مشکل تهیه نان روبهرو میکند که برخورد با این تخلف مورد تأکید استاندار قزوین است.
علیرضا حسنپور اضافه کرد: این تخلف بعد از اینکه قیمت آرد صنف و صنعت آزاد شد، تشدید شد، چون خیلی از واحدهای نانوایی متخلف تمایل داشتند که با فروش آرد یارانهای به نانواییهای آزادپز سودهای کلانی را به جیب بزنند، اما بعد از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان میزان این تخلف کمتر شده است.
وی کمفروشی را جزو تخلفات پرتکرار در واحدهای نانوایی استان دانست و ادامه داد: در این تخلف نان با وزن کمتر از میزان مصوب فروخته میشود که البته میزان این تخلف هم بعد از هوشمندسازی یارانه نان کاهش یافته است، با این حال همچنان شاهد پخت نانهای سبک و غیراستاندارد در برخی نانواییهای سطح استان هستیم.
حسنپور با اعلام اینکه "از ابتدای تیرماه تاکنون حدود 50 نانوایی بهخاطر تخلفات یادشده تعطیل یا جریمه سنگین شدند"، تصریح کرد: گرانفروشی نان در استان قزوین کمتر از سایر استانها دیده میشود، اما اندک موردهایی از تخلف در این بخش هم مشاهده شده است.
آرد نانوایان متخلف به سایر نانواییها واگذار میشود
مدیر بازرسی و نظارت بر محصولات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم درباره روند پیشرفت طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: از 1580 نانوایی که باید نان را با نرخ دولتی تولید کنند، حدود 1500 نانوایی به کارتخوانهای ویژه این طرح مجهز شدند که در آن قیمت نان و پلاستیک با نرخ مصوب محاسبه میشود و به همین خاطر امکان گرانفروشی ندارند.
مهدی ورسته افزود: با توجه به اینکه در این طرح میزان نان تولید و فروختهشده از سوی نانواییها باید با میزان آرد تحویل گرفتهشده همخوانی داشته باشد، بنابراین امکان کمفروشی هم تا حدود زیادی از بین رفته است، با این همه در صورت مشاهده تخلف علاوه بر جریمه و تعطیلی سهمیه آرد نانوایی متخلف کاهش پیدا میکند و به نانوایی دیگری واگذار میشود.
وی با ذکر اینکه تخلف تعطیلی نانواییها همچنان در استان دیده میشود، تصریح کرد: در این زمینه بازرسان قرارگاه امنیت غذایی با گزارشهای مردمی که از سوی سامانه 124 به دست ما میرسد، بهسرعت به محل نانوایی مراجعه میکنند و اقدام به جریمه نانوایی یا تشکیل پرونده تعزیراتی میکنند.
ورسته ادامه داد: اجرای طرحهای نظارتی بر نانواییها از اردیبهشتماه تاکنون در کل تاریخ استان بینظیر بوده است و بسیاری از نانواییهایی که به تخلفات عادت کرده بودند، امروز دست از تخلفات برداشتهاند، ضمن اینکه اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان هم خود به خود زمینه برخی تخلفات مثل فروش آرد خارج از شبکه را از بین برده است.
به گزارش تسنیم، گفتههای مسئولان نشاندهنده این است که تعطیلی نانواییها همچنان مهمترین تخلف آنها محسوب میشود و تخلفات دیگر مانند کمفروشی و گرانفروشی کمتر در استان قزوین به چشم میخورد، با این حال تکمیل اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان و رفع اشکالات این طرح میتواند حجم تخلفات در حوزه آرد و نان را به حداقل ممکن برساند.
انتهای پیام/ی+