۲۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۷۱۷۰۶۸

تحول در محیط زیست رودخانه‌های بزرگ خوزستان با افتتاح طرح غدیر

تحول در محیط زیست رودخانه‌های بزرگ خوزستان با افتتاح طرح غدیر
با تکمیل طرح غدیر علاوه بر ارتقای کمیت و کیفیت آب شرب استان خوزستان، تحول در حفظ محیط زیست رودهای کارون و کرخه نیز رقم می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به تدریج با فرا رسیدن سالگرد سفر رئیس‌جمهور به استان خوزستان، زمزمه افتتاح بزرگترین پروژه آبرسانی کشور در استان خوزستان به گوش می‌رسد.

این پروژه عظیم که تامین آب شرب 4.7 میلیون نفر از جمعیت خوزستان را به عهده گرفته است و تا 25 سال آتی این استان عظیم را از منابع آب شرب بی‌نیاز می‌کند، با تغییر کیفیت محسوس آب شرب مردم خوزستان همراه شده و این منبع عظیم را به یکی از باکیفیت‌ترین منابع آبی دنیا متصل خواهد کرد.

* مردم خوزستان صاحب یکی از بهترین منابع آبی خواهد شد

بر اساس آمار، طرح غدیر‌ سالانه کمتر از ۳ درصد از آورد آبی رودخانه دز را برای تأمین آب شرب مردم خوزستان مورد استفاده قرار خواهد داد.

در همین راستا به استناد بررسی محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، براساس نمودار شولر همه متغیرهای مورد بررسی آب دز در «وضعیت خوب» ارزیابی شدند و این محققان از آب سد دز به عنوان یکی از بهترین منابع آب شرب در دنیا نام بردند.

با توجه به اینکه دریاچه سد دز در یک ساختگاه کارستی قرار گرفته و همچنین در بالا دست هیچ منبع آلوده کننده‌ای ندارد، لذا در مردم خوزستان پس از پایان پروژه غدیر صاحب یکی از باکیفیت‌ترین آب شرب دنیا خواهد شد.

 

*یک استاد دانشگاه: مردم خوزستان افزایش کیفیت آب شرب را درک می‌کنند

در همین رابطه، محمد پورحمید، کارشناس حوزه آب و انرژی در پاسخ به سوالی مبنی بر کیفیت آب طرح غدیر، گفت: در طراحی طرح غدیر تامین آب از سه بخش دز، کارون و کرخه دیده شده اما در دولت‌های گذشته به جهت اینکه دستاوردسازی اهمیت داشت، هیچگاه این طرح به طور کامل افتتاح نشد.

این کارشناس حوزه آب و انرژی تاکید کرد: در دولت سیزدهم این طرح به طور کامل افتتاح شده و همین مسئله سبب می‌شود تا مردم علاوه بر کمیت، در کیفیت آب نیز تغییر را احساس کنند.

* تحول در محیط زیست رودخانه‌های بزرگ خوزستان با افتتاح طرح غدیر

به گزارش فارس، طرح غدیر علاوه بر تاثیر قابل توجه در بخش آب شرب مردم، یک تاثیر شگرف دیگر در بخش محیط زیست استان‌های خوزستان نیز دارد.

بر این اساس با توجه به طراحی آبگیرهای طرح غدیر بر روی سه رودخانه کارون، کرخه و دز، بر اساس استانداردهای تامین آب شرب از منابع سطحی، باید کیفیت آب این سه رودخانه در حد قابل توجهی قرار گرفته و برای طرح غدیر مورد استفاده قرار گیرند.

در این راستا، با توجه به اینکه رودخانه دز در بالادست واقع شده، منابع آلوده کننده‌ای را در اطراف خود نمی‌بیند اما در رودهای کارون و کرخه این منابع نظیر زهاب زمین‌های کشاورزی دیده می‌شود.

 

بر این اساس با افتتاح طرح غدیر دیگر اجازه ورود منابع آلوده‌کننده به رودهای کارون و کرخه در پایین دست وجود نداشته و این مسئله به طور غیرمستقیم به تحولی در محیط زیست این دو رودخانه به حساب می‌آید.

در همین رابطه افشین صادقی، کارشناس حوزه محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: تحول در محیط زیست کارون و کرخه یکی از دستاوردهای غیرمستقیم طرح غدیر است که با توجه به تامین آب شرب از این مناطق به دست خواهد آمد.

صادقی تاکید کرد: زهاب از مزارع کشاورزی یکی از مشکلات اصلی رود کارون بود که به خصوص در مزارع نیشکر تشدید می‌شد اما با افتتاح طرح غدیر ورود این زهاب به کارون ممنوع خواهد شد.

به گزارش فارس، پس از سفر رئیس جمهور، فعالیت ساخت این پروژه شامل ۳ ایستگاه پمپاژ اصلی به نام‌های w2، ام‌الدبس و ایستگاه شهید چمران به اضافه تکمیل خطوط انتقال شروع شد و حالا با گذشت کمتر از یک سال از سفر رئیس‌جمهور، شمارش معکوس برای افتتاح این طرح و تحقق وعده آیت‌الله رئیسی به مردم خوزستان مهیا شده است.

انتهای پیام/ ت 2

ارسال نظرات