اعزام رایگان هزار زائر به مرز تمرچین
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از خبرگزاری تسنیم از ارومیه، افزوده شدن مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی به لیست مرزهای مجاز سفر زیارتی اربعین حسینی، در نتیجه دیدار و مذاکرات فشرده مدیران عالی دولتی و به ویژه استاندار آذربایجان غربی اتفاق افتاد که همراهی مسئولان عراق موجب رقم خوردن این امر شد.
این مرز که پیش از این به عنوان یکی از مبادی رسمی کشور با کشور عراق بود، با استقبال و اقبال عمومی نه چندان مناسبی همراه میشد و بیشتر مختص تردد اتباع اقلیم کردستان عراق به شمار میرفت. اما اکنون با تغییر جدی در استفاده از آن و نیز بالا بردن سطح خدمات عمومی، شاهد بهرهگیری از ظرفیت مرز برای عبور و مرور زائران اربعین حسینی هستیم.
اما آنچه در این میان مهم است و باید به صورت جدی مورد توجه باشد، دلایل انتخاب مرز تمرچین به عنوان یکی از مبادی تردد زائران اربعین حسینی و نیز معیارهای مدنظر مسئولان برای این انتخاب است. موضوعی که در گفتوگوی خبرنگار تسنیم با سخنگوی ستاد اربعین حسینی استان آذربایجان غربی به طور مشروح پاسخ داده شد.
«علی رزازی» در این گفتوگو با اشاره به نحوه انتخاب مرز تمرچین به عنوان یکی از مرزهای اعزام زائران اربعین اظهار داشت: مذاکرات فشرده، پیگیریها و ممارست استاندار آذربایجان غربی موجب شد تا استفاده از مرز تمرچین در ایام اربعین به نتیجه برسد و آمادهسازی این مرز نیز با تمام توان انجام شد.
وی افزود: تمام دستگاههای خدمترسان و مجموعههای مرتبط با تجهیز و بهبود وضعیت مسیر و پایانه مرزی تمرچین از چندی پیش در حال انجام امورات مربوط به آمادهسازی مرز بودند که خوشبختانه این اتفاق رقم خورد و امروز تمام امکانات اعم از بهداشتی و خدماتی در مرز تمرچین مستقر شده است.
هیچ مشکلی در استفاده از مرز تمرچین وجود ندارد
مشاور امور هماهنگی و رسانه استاندار و سخنگوی ستاد اربعین حسینی استان آذربایجان غربی، با بیان این نکته تمام الزامات مورد نیاز برای استفاده از مرز تمرچین اندیشیده شده و مشکلی در این مورد نداریم، عنوان کرد: امنیت این مسیر در داخل و خارج کشور تأمین شده و بر اساس مذاکرات با مسئولان طرف مقابل، تمام اقدامات تأمینی نیز در مسیر تردد زائران انجام شده است.
بیشتر بخوانید
فاصله مرزهای ایران تا شهرهای عراق چقدر است؟
وی ادامه داد: مسیر تمرچین از نظر آب و هوایی دارای تفاوت زیادی با دیگر مسیرها دارد و با توجه به معتدل بودن این مسیر، میتواند راحتی بیشتری برای زائران داشته باشد. همچنین استقرار مواکب و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در این مسیر با تدابیر اندیشیده شده، افزایش بسیاری خوبی داشته است.
رزازی، به آغاز سفرهای زائران از مرز تمرچین از روز 14 شهریورماه اشاره و خاطرنشان کرد: عوامل اجرایی در مرز تمرچین آمادگی دارند به صورت روزانه 20 هزار زائر اربعین حسینی را بدرقه کنند و به همین دلیل یکی از مرزهای دارای سهولت سفر به شمار میرود.
اعزام رایگان هزار زائر به مرز تمرچین
وی، اعزام رایگان هزار نفر از زائران اربعین حسینی همزمان با آغاز فعالیت مرز تمرچین را یکی از خدمات ارائه شده به زوار دانست و گفت: همزمان با روز 14 شهریورماه، یکهزار نفر از زائران از پایانه مسافربری ارومیه به مقصد مرز تمرچین به صورت رایگان اعزام میشوند و در مسیر پیادهروی اربعین قرار میگیرند.
سخنگوی ستاد اربعین حسینی استان آذربایجان غربی، مزایای مرز تمرچین در سمت کشور عراق را نیز برشمرد و گفت: هزینه حمل و نقل پایینتر نسبت به سایر مرزها و نیز داشتن خدمات عمومی در مسیر تردد از جمله مزایایی است که با هماهنگی کشور عراق مهیا شده و بر همین اساس نیز زائران میتوانند مرز تمرچین را به عنوان مرز مبدأ خود انتخاب کنند.
وی در خصوص بازه زمانی فعالیت مرز تمرچین هم بیان داشت: این مرز از 14 تا 31 شهریورماه فعالیت میکند. ساعت کاری نیز برای زائران خروجی از کشور، از ساعت 7:30 صبح تا 18 عصر بوده و زائران بازگشتی نیز به صورت 24 ساعته میتوانند از مرز استفاده کنند.
چگونه باید به مرز تمرچین رفت؟
مرز تمرچین در محدوده شهرستان پیرانشهر بوده و با تدبیر مسئولان، از کلیه شهرستانهای آذربایجانغربی برای عزیمت به این شهرستان اتوبوس مهیا است.
در جریان حرکت زائران اربعین، مستفران پس از عبور از مرز تمرچین، با عبور از مسیر حاج عمران، اربیل، کرکوک و در نهایت به بغداد میرسند. البته عزیمت از مرز تمرچین تا بغداد بصورت خودرویی است و از بغداد هم کلیه امکانات بصورت سراسری مهیا شده و در اختیار زائران قرار دارد.
انتهای پیام/؛