۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۹
کد خبر: ۷۲۳۳۷۳

شماره 95 فصل نامه علمی پژوهشی«مطالعات راهبردی بسیج» منتشر شد

شماره 95 فصل نامه علمی پژوهشی«مطالعات راهبردی بسیج» منتشر شد
شماره 95 فصل نامه علمی پژوهشی«مطالعات راهبردی بسیج» با 6 مقاله منتشر شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، شماره 95 فصل نامه علمی پژوهشی«مطالعات راهبردی بسیج» به صاحب امتیازی پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج با مدیرمسئولی حسین قدیانی و سردبیری خدابخش احمدی نوده منتشر شد.

این فصلنامه در 6 مقاله منتشر شده و عناوین، نام نویسندگان و چکیده مقالات به شرح زیر است:

طراحی مدل اجرای خط مشی حمایتی و خدماتی مبتنی برسبک مدیریت جهادی(مطالعه موردی بنیاد شهید وامورایثار گران استانهای فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد

سید منصور موسوی؛ حسن سلطانی؛ سیده فاطمه موسوی؛ سنجر سلاجقه؛ سمانه مهدیزاده

چکیده: هدف: طراحی الگوی اجرای خط‌مشی‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران مبتنی بر سبک مدیریت جهادی استان‌های جنوبی کشور است. سؤالهای اصلی چیستی ابعاد و مؤلفه های مدل و رابطه بین آنهاست.این پژوهش از نظر نتیجه ،جزء تحقیقات توسعه ای واز لحاظ هدف ،جزء تحقیقات کاربردی است.

متدولوژی: روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و در دو مرحله کیفی-دلفی و کمّی در دو سطح توصیفی و استنباطی آزمون ضریب همبستگی پیرسون، مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزارهای SPSSوAmos استفاده شده است. داده‌ها با نمونه تصادفی ۳۰۸ نفری ازجامعه۱۴۰۰ نفری کارکنان بنیاد شهیداستانهای جنوبی مورد مطالعه انتخاب گردید.

یافته ها: ابعاد هشتگانه و مؤلفه های بیست و نه گانه مدل استخراج و طبقه بندی شده است. میزان ضریب بتا و ضریب همبستگی بین مؤلفه های سبک مدیریت جهادی و خط مشی های بنیاد شهید، بررسی و اعتبار سنجی گردید.

نتیجه گیری: بالا بودن میانگین پاسخ گویی به گویه های سبک مدیریت جهادی به جزء دو مولفه رهبری و کنترل، از نتایج این تحقیق است. همچنین در سطح معنی داری کمتر از0/5و با دقت 99/0 فرضیه‌های تحقیق پذیرفته شده است. با توجه به مدل نهایی، سبک رهبری مدیریت جهادی با ضریب مسیر۷۲%بر اجرای خط مشی های بنیاد شهید و امور ایثارگران اثر مثبت و مستقیم دارد. در بعد ارزشی- نگرشی ، بیشترین سطح میانگین مربوط به مؤلفه بصیرت مداری و کمترین میانگین مربوط به مولفه آرمان خواهی است.

پیشنهادها: تقویت جانشین‌پروری،تقویت سیستمهای نظارت دوره ای ازواحدهای،تقویت بیشتر معتمدین و شوراهای مشورتی، واگذاری مسئولیت به ایثارگران واجد شرایط، توسعه تفویض اختیار به واحدهای اجرایی

 

ارائه الگوی مدیریتی انقلابی در تراز جامعه اسلامی ازدیدگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی)

علی امیدی؛ سعید یوسف وند

چکیده: هدف اصلی پژوهش: پژوهــش حاضــر بــه طراحــی الگــوی مدیریت انقلابی در جامعــه اســلامی مبتنــی بــر بیانات مقام معظم رهبری از سال 1390 لغایت سال1400 شمسی پرداختــه اســت.

روش پژوهش: روش انجــام ایــن پژوهــش به صــورت کیفــی انجــام شــد؛ اســتخراج داده هــا و مؤلفه هــا بــا روش تحلیل مضمون از اســتخراج مؤلفه هــا می باشد که با استفاده از نرم افزار MAXQDA نســبت بــه ترســیم شــبکه مضامیــن اقــدام شــده است.

یافته ها: با مطالعه عمیق بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العضمی سید علی خامنه ای (مدظله العالی )مضامینی کــه معــرف مدیرانقلابی در جامعــه اســلامی بودنــد، بصورت کدگذاری باز،محوری وگزینشی جمع آوری شدند. نهایتــا کدهای استخراج شده به روش تحلیل مضمون از مجموع 50سخنرانی در قالب 66کد باز ، 50 مضمون پایه و 5 مضمون سازمان دهنده طبقه بندی شدند، حاصــل کار به صــورت الگــوی مدیریت انقلابی در مدیریــت جامعــه اسلامی ارائه شد. که شامل یک مضمون فراگیر بنام مدیر انقلابی و 5 شاخص اعتقادی،سیاسی ، شغلی ، اقتصادی و شخصیتی یک مدیر انقلابی شناسایی شد شــایان ذکر اســت، مدیریــت درست و به موقع ایــن شــاخص ها و نیــز مؤلفه هــای آنهــا منجــر بــه تعالــی جامعــه اســلامی خواهــد شــد کــه شایســته اســت موردتوجــه کلیه خط مش گذاران سیاسی و مدیــران کشــور قــرار گیــرد.

 

طراحی مدلی جهت تبیین عوامل موثر بر نگرش و قصد خرید مصرف کنندگان محصولات ایرانی با تاکید برسیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی

فاطمه آقاجانی گلسفید؛ ابراهیم چیرانی؛ نرگس دل افروز؛ محمدرضا آزاده دل

چکیده:در این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر نگرش و نیات رفتاری مصرف‌کنندگان در انتخاب کالای ایرانی مورد بررسی قرارگرفته است. هدف این مطالعه ارایه یک الگوی بومی- ایرانی با تاکید بر نگرش و قصد خرید مصرف کنندگان به منظور خرید محصولات ایرانی با هدف تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور می باشد. در این راستا از رویکرد پژوهش ترکیبی استفاده شد که در مرحله کیفی از روش نظریه داده بنیاد و در مرحله کمی روش توصیفی- پیمایشی به کار گرفته شده است. اولویت در پژوهش حاضر به یافته های کیفی داده شده و داده های کمی صرفاً برای آزمون مدل طراحی شده در بخش کیفی و بررسی تعمیم پذیری یافته‌ها بوده است. تحلیل داده‌های کیفی طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفته است. در پایان مرحله کیفی مدل مفهومی تحقیق طراحی گردید. مدل مفهومی پژوهش با روش مدل‌یابی معادلات ساختاری و رویکرد کمترین مربعات جزئی بررسی شده و بر اساس نتایج بخش اندازه‌گیری، ساختاری و شاخص‌های برازندگی مورد قضاوت قرار گرفته است. شاخص های برازندگی مدل حاکی از برازش مطلوب داده ها با مدل مفهومی بوده ؛ به عبارتی داده های کمی با مدل پژوهش برازش مطلوبی داشته و مؤید داده های کیفی بوده است.

 

اثربخشی معنویت درمانی اسلامی بر شادکامی دختران نوجوان خانواده‌های از هم‌ گسیخته

احسان رضایی

چکیده: پژوهش حاضر اثر بخشی معنویت ‌درمانی اسلامی را بر شادکامی دختران نوجوان خانواده‌های ازهم‌گسیخته به شیوه نیمه‌ آزمایشی و با طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه کنترل بررسی می‌کند. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر متوسطه اول شهرستان اسلامشهر در سال 99-98 هستند که از میان آنان، 30 نفر به روش نمونه ‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شده‌اند. ابزار اندازه‌گیری پرسشنامه شادکامی آرگیل و کروسـلند (1987) است. پس از اعمال مداخله پس‌ آزمون و بعد از 4 ماه، آزمون پیگیری انجام شد. داده‌ها با استفاده از آزمون کوواریانس تک متغیره (آنکوا) و کوواریانس چند متغیره (مانکووا) و با نرم‌افزار Spss تجزیه و تحلیل شدند. نتایج آماری حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد که معنویت ‌درمانی اسلامی بر شادکامی در دختران نوجوان خانواده‌های از هم‌ گسیخته اثربخشی معنادار دارد. همچنین میانگین نمره گروه آزمایش در پس ‌آزمون بیشتر از گروه کنترل و به لحاظ آماری معنی‌دار است و به ترتیب امتیازات مقیاس‌های رضایت خاطر، رضایت از زندگی، بهزیستی فاعلی، حرمت خود و خلق مثبت شرکت‌کنندگان از نظر عضویت در گروه (آزمایش و کنترل) در مرحله پس‌ آزمون تفاوت معنی‌داری دارند (01/0P<). بنابر این روش معنویت ‌درمانی اسلامی بر شادکامی به طور معناداری مؤثر و این روش جهت بالا بردن میزان شادکامی نوجوانان دختر خانواده‌های ازهم‌گسیخته کاربردی است.

 

تاثیرات شیوع کووید 19 بر پس‌انداز افراد در مشهد با تمرکز بر اقتصاد مقاومتی

مصطفی سلیمی فر؛ احمد سیفی؛ حسین مشک آبادی

چکیده: با توجه به گستردگی اثرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی پیش‌بینی و بحث‌هایی وجود دارد که وضعیت کووید19 ممکن است در کشورهای با درآمد متوسط و پایین‌تر، که سیستم‌های بهداشت عمومی در آن‌ها ضعیف‌تر است، بدتر باشد، بنابراین هدف اصلی مقاله بررسی آثار کووید 19 بر میزان پس انداز افراد است که نقش فراوانی در سرمایه گذاری و رشد اقتصادی دارد و با استفاده از ایده اقتصاد مقاومتی که اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور ماه سال 1389 مطرح گردید، به دنبال ارائه راه‌کاریست تا ضمن مقاوم‌سازی اقتصاد در برابر شوک‌های شدید اقتصادی، رشد و شکوفایی کشور را تضمین نموده و از منافع ملی در آشفتگی‌های پدید آمده دفاع نماید. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، پیمایشی است و از پرسشنامه به عنوان ابزار پژوهش برای پاسخ به سوالات مقاله استفاده شده است. پرسشنامه تحقیق بر اساس کارهای چی بوکاری و همکاران (2020)، کانسیم و همکاران (2020) و شرستا و همکاران (2020)، تهیه و تنظیم شده است. جامعه آماری این تحقیق را افراد ساکن در مناطق مختلف درآمدی مشهد تشکیل می‌دهد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به صورت آنلاین جمع-آوری گردید و پس از بررسی ضریب همبستگی بین متغیرها و اطمینان از ارتباط بین آن‌ها، با استفاده از مدل رگرسیون پروبیت تاثیر عوامل جمعیت شناختی و چند متغیر دیگر از قبیل طبقه اقتصادی - اجتماعی و دریافت وام بر میزان تغییرات پس انداز بعد از دوران کرونا نسبت به قبل از آن مورد سنجش قرار

 

شناسایی و اولویت‌بندی مولفه‌های شایستگی‌های مدیریت منابع انسانی بر اساس رویکرد تحلیل سلسله مراتبی(AHP) (مطالعه موردی: یکی از مجموعه های سازمان بسیج مستضعفین)

حسین قدیانی؛ کاوه قدمی؛ مسلم پیری زمانه

چکیده: این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی مولفه های شایستگی مدیریت منابع انسانی بر اساس رویکرد تحلیل سلسله مراتبی از دیدگاه کارکنان یکی از اقشار سازمان بسیج مستضعفین انجام شده است. از نظر روش شناسی، تحقیق حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی است و از نظر هدف کاربردی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش، مدیران و کارکنان یکی از اقشار سازمان بسیج مستضعفین در شهر تهران و روش نمونه گیری در این پژوهش به علت خاص بودن عنوان پژوهش و استفاده از نظرات خبرگان به صورت غیر احتمالی و قضاوتی است. روش تجزیه و تحلیل داده ها: در گام اول با استفاده از بررسی ادبیات نظری پژوهش، معیارها کلی و اولیه احصاء کردید و در گام بعدی با استفاده از تحلیل فازی نسبت به شناسایی و اولویت‌بندی معیارها از دیدگاه جامعه مورد مطالعه اقدام شد. نتایح و یافته ها: با بررسی مبانی نظری مربوط به مولفه های شایستگی مدیران از میان 25 معیار 18 معیار به عنوان شاخص کلیدی در سازمان مورد مطالعه شناسایی گردید و در نهایت با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی و نرم افزارهای Expert Choice و Excel ، توانایی کشف، جذب و نگهداشت استعدادها بالاترین رتبه را در میان این 18 عامل از آن خود کرد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره فصل نامه علمی پژوهشی«مطالعات راهبردی بسیج» می توانند به تهران، انتهای بزرگراه شهید صیاد شیرازی، میدان سپاه، خیابان پادگان ولیعصر عج ا...، پلاک 3، ساختمان اقشار و متخصصین بسیج، طبقه هشتم، پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج با شماره تلفن 74146868-021 یا به نشانی اینترنتی این فصلنامه به آدرس http://www.bsrq.ir/ مراجعه کنند یا تماس بگیرند.

 

ارسال نظرات