سند امنیت غذایی در شورای تخصصی حوزوی بررسی شد
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، هفتاد و نهمین جلسه کمیسیون علمی تربیتی شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع «بررسی سند دانش بنیان امنیت غذایی» با حضور کارشناسان حوزوی برگزار شد.
در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد، رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه با اشاره به سخنان رهبر انقلاب اظهار داشت: شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها نباید در سندهایی که تصویب میشود یا میخواهد تصویب شود دخالت کرده و وارد شود؛ بلکه باید به نمایندگی از بخشی از جوامع علمی کشور، تولید مسئله هم داشته باشد.
وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات مهم عرصه کشاورزی در کشور این است که حجم قابل توجهی از نیروهای متخصص انسانی تربیت شده در نظام آموزش عالی در حوزه کشاورزی، در حوزه های خارج از مسائل مربوط به کشاورزی فعالیت می کنند و این نشان از غیر علمی بودن یا عدم دانش بنیان شدن کشاورزی ما دارد .
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه با اشاره به لزوم توجه به محصولات تراریخته و ضرورت دوری از محصولات مضر خاطرنشان کرد: تراریخته بودن غذای مردم و امنیت غذایی امری است که باید بحث آن در سند دانش بنیان امنیت غذایی انجام شده و تدابیر لازم در آن لحاظ شود.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام مهرداد کیانپور مشاور تحقیقات اسلامی نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: با جستجوی ساده در اینترنت می توان متوجه شد که سند دیگری نیز با نام سند تغذیه و امنیت غذایی با محوریت وزارت بهداشت وجود دارد که با نگاه سلامت و تغذیه افراد جامعه نگاشته شده است.
وی در ادامه افزود: تعدد سندهای موجود نشان از آشفتگی در تولید سندها دارد و هر کدام از سند های موجود دارای نقاط مثبت و نقاط ضعف هستند که لازم است مدل مفهومی جامعی تولید شود تا تمام جوانب این سندها به صورت جامع در نظر گرفته و سند مورد نظر تدوین گردد.
حجت الاسلام کیانپور خاطرنشان کرد: لازمه رسیدن به امنیت غذایی این است که باید به سمت رویکرد قدرت غذایی شدن در منطقه و موثر بودن در جهان باشیم تا از این طریق بتوانیم علاوه بر تامین امنیت منطقه ای، امنیت داخلی را نیز به نحو احسن تامین کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: آنچه کمتر در این سند مورد توجه واقع شده بحث توسعه روستایی است؛ درحالی که نمی توانیم رشد کشاورزی و امنیت غذایی را بدون توجه به توسعه روستاها لحاظ کنیم و باید آسیب های روستاها در مسائل مربوطه شناسایی و برطرف شوند.
حجت الاسلام کیانپور درپایان ابراز کرد: آنچه وظیفه شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی می باشد این است که این شورا باید بررسی کند که چگونه می توان در عین حال که توسعه کشاورزی مدرن در ایران اتفاق می افتد، فرهنگ مذهبی آن در این حوزه نیز باقی بماند.
سید تراب موسوی عارف پژوهشگر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه با اشاره به سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب اسلامی درباره سیاست های کلی قانونگذاری کشور اظهار داشت: بند اول و دوم این سیاست گذاری این است که توجه به موازین شرعی به عنوان اصلی ترین منشأ قانونگذاری ذکر شده است و این به این معناست که باید قانونی بنویسیم که نه تنها مغایر با شرع نباشد؛ بلکه منشأ قانون گذاری نیز باشد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: وقتی سندی بالادستی در کشور تدوین می شود، در پایین دستی خود به تمام سیاست گذاری ها نیز تاثیر قابل توجهی می گذارد و وقتی سندی در حوزه اسلامی طراحی و شکل می گیرد، باید از ابتدا متخصصین حوزوی در آن حضور داشته باشند.