۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶
کد خبر: ۷۲۸۷۷۰
توصیه های آیت الله اعرافی به حوزویان درباره بیانیه گام دوم؛

بیانیه گام دوم انقلاب تبدیل به ماده درسی حوزه شود

بیانیه گام دوم انقلاب تبدیل به ماده درسی حوزه شود
آیت الله اعرافی در نامه ای به همه اقشار حوزه از آنان خواست به کاروان معرفتی، اجتماعی، فرهنگی و انقلابی بیانیه گام دوم بپیوندند.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی در نامه ای به همه مسئولان، مدیران، کارگزاران، استادان، فضلا و طلاب حوزه‌های علمیه و روحانیت از آنان خواست به کاروان معرفتی و اجتماعی و فرهنگی و انقلابی بیانیه گام دوم انقلاب بپیوندند و در آن مساهمت ورزند.

متن نامه به این شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

مسئولان، مدیران،کارگزاران، استادان، فضلا و طلاب گرانقدر حوزه‌های علمیه و روحانیت ارجمند(دامت معالیهم)

با سلام و تحیت

اعیاد خجسته رجب الاصبّ و ایام حیاتبخش دهه مبارک فجر و سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی را تبریک و شادباش می‌گویم و بر اهتمام فزاینده نسبت به ادامه و تعمیق جهاد تبیین و روشنگری تأکید مجدد و ضرورت خلق حماسه‌ای نو و فراتر از انتظار در دهه فجر و بویژه راهپیمایی بیست و دوم بهمن ماه را یادآوری می‌نمایم.

همزمان با ماه رجب، ماه پرفروغ معنوی و خودسازی، و ماه بهمن، ماه رهایی و آزادی و استقلال و نجاتبخش، برنامه راهبردی و تمدنی خوانش بیانیه گام دوم در حوزه‌های علمیه سراسر کشور آغاز شده است، این برنامه حلقه‌ای از زنجیره برنامه‌های بصیرتی و آشنایی با متون و منابع و تاریخ انقلاب اسلامی و نیازمند اهتمام فزاینده حوزه است، این زنجیره حاوی آشنایی با تاریخ حوزه و روحانیت و انقلاب اسلامی و وقوف بر اندیشه‌های امام راحل (ره) و رهبری گرانقدر (مدّظله) و بزرگان انقلاب و مراجع و متفکران اسلامی و منشورهای انقلاب اسلامی و مواریث انقلاب و دفاع مقدس و محور مقاومت و شهدای عالیقدر است و یکی از قله‌های آن بیانیه گام دوم بشمار می‌آید و اکنون گامی در این مسیر و برای جریان‌سازی و گفتمان‌پروری بیانیه آغاز شده است،

متواضعانه از همه دوستان در سراسر کشور می‌خواهم به این کاروان معرفتی و اجتماعی و فرهنگی و انقلابی بپیوندند و در آن مساهمت ورزند.

این بیانیه وزین و فاخر از یکسو حاوی معارف اساسی انقلاب اسلامی و جمع‌بندی تاریخ و درسهای تاریخی انقلاب اسلامی و از سوی دیگر پنجره‌ای به آفاق پیش روی انقلاب و گشاینده دروازه‌ای به سوی آینده گفتمان اسلام و انقلاب اسلامی در ایران و جهان است، این متن استوار با خامه شخصیتی رقم خورده است که در بیش از شصت سال در همه فراز و فرودهای انقلاب حضور داشته و در عرصه‌های گوناگون آن نقش‌آفرین بوده است.

بیانیه گام دوم منشور حرکت آینده گفتمان انقلاب اسلامی و ترسیم‌گر مسیر ملت شریف ایران است. این نوشتار اصیل و استوار، تحلیلی دقیق و جامع از حوادث انقلاب اسلامی است؛ بیانیه گام دوم، منشور انقلاب اسلامی و روشنگر مسیر آینده و نشانگر راه پیشرفت و شکوفایی است. در بیانیه قواعد و سنت‌های حاکم بر راه گذشته انقلاب اسلامی و ضوابط رشد و بالندگی و پیشرفت و اصول اصلاح و ترمیم کاستی ها تبیین شده است. از این رو عموم مردم و جوانان عزیز و بویژه نهادهای علمی و فرهنگی و بخصوص حوزه‌های علمیه باید برای آشنایی با اندیشه‌های امام راحل(ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی) به این بیانیه اقبال نشان دهند و آن را در متن برنامه‌ها و فعالیتهای خویش بگنجانند و در آغاز همه حوزویان با تفسیر آن آشنا و سپس در در ترویج و تبیین آن کوشا باشند.

همه مدیران و کارکنان و استادان و طلاب عزیز باید در این زمینه همراهی و همکاری نمایند و بویژه در ماه بهمن، ساعاتی را از برنامه‌های مدارس و مراکز به این برنامه و ماده درسی اختصاص دهند و مسابقاتی را برای تثبیت و تعمیق آگاهی به بیانیه تدبیر نمایند.

امیدوارم در برنامه سراسری خوانش بیانیه گام دوم همه مراکز، مدارس، مؤسسات، مجتمع ها و مجامع حوزوی و روحانی، حضور و مشارکت یابند و برای تداوم و تعمیق و گفتمان‌سازی آن برنامه‌ریزی و اقدام نمایند و ستاد مرکزی تحقق بیانیه گام دوم در مدیریت حوزه‌های علمیه به پیشبرد این برنامه اهتمام ورزد.

صمیمانه از همه دوستان ستاد بیانیه و همه مساهمت‌کنندگان در سراسر کشور سپاسگزار و متشکرم.

علی رضا اعرافی
مدیر حوزه‌های علمیه
۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱
۸ رجب المرجب ۱۴۴۴

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
عاشورا و گام دوم انقلاب اسلامی

انقلاب اسلامی یک انقلاب به تمام معنا و همه‌جانبه بود؛ انقلابی در همه ابعاد زیست فردی و اجتماعی و تمدنی.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیانیه گام دوم، گام دوم انقلاب اسلامی را به عنوان «گام دوم فردسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی» نامیدند.

برخلاف پندار برخی از روشنفکران مثل جناب دکتر سروش که گمان می‌کنند با فرهنگ حسینی نمی‌توان جامعه را مدیریت کرد، بدون تردید عاشورا و مکتب و فرهنگ حسینی، ظرفیت‌های بی‌نظیری برای تحقق اهداف و آرمان‌های گام دوم انقلاب اسلامی دارد. البته اصطیاد و استخراج این ظرفیت‌ها نیازمند نگاه فردسازانه، جامعه‌پردازانه و تمدن‌سازانه به قیام حسینی است.

اگر از این منظر به مطاله رسالت حسینی و پیام‌ها و خطبه‌ها و نامه‌های آن حضرت بپردازیم خواهیم دید که چه ظرفیت عظیم و احیاناشده‌ای در مکتب حسینی و قیام عاشورا برای «فرد‌سازی»، «جامعه‌پردازی» و «تمدن‌سازی» وجود دارد.

به عنوان نمونه، به یکی از سخنان آن حضرت که در مکه مکرمه و در جمع گروهی از علمای بلاد اسلامی ایراد شده است، اشاره می‌کنم. (تحف العقول، ص۱۷۰) آن حضرت در این سخنان بسیار مهم‌، خط‌مشی کلی جریان عاشورا و عاشوراییان را در سراسر تاریخ بیان کردند:
اللَّهُمَّ إِنَّكَ تَعْلَمُ أَنَّهُ لَمْ يَكُنْ مَا كَانَ مِنَّا تَنَافُساً فِي سُلْطَانٍ‏ وَ لَا الْتِمَاساً مِنْ فُضُولِ الْحُطَامِ؛ خدایا! تو می‌دانى که آنچه از ما صورت گرفت، رقابت در حکومت یا دستیابی به ثروت نبود؛

وَ لَكِنْ (بلکه هدف ما آن است که)
1. لِنُرِيَ الْمَعَالِمَ مِنْ دِينِكَ؛ نشانه‌های دین تو را آشکار کنیم؛
2. وَ نُظْهِرَ الْإِصْلَاحَ فِي بِلَادِكَ؛ اصلاح و درستی را در همه سرزمین‌ها نمایان کنیم؛
3. وَ يَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مِنْ عِبَادِكَ؛ بندگان مظلوم تو آسودگی یابند؛
4. وَ يُعْمَلَ بِفَرَائِضِكَ وَ سُنَنِكَ وَ أَحْكَامِكَ. و به فرایض و سنت‌ها و احکام تو عمل شود.

همانطور که ملاحظه می‌کنید امام حسین(ع) در این سخنان، درست همچون پدرشان امام علی(ع) [نهج‌البلاغه، خطبه ۱۳۱] به صراحت فلسفه قیام خود را بیان می‌کند. در اینجا اساساً هیچ سخنی درباره حکومت یزید بن معاویه، مردم مدینه، مردم شام یا مردم کوفه و بصره و امثال آن نیست. نگاه یک نگاه جهانی و تمدنی است. سخن از نمایاندن پرچم‌ها و نشانه‌های دین در سراسر گیتی است. سخن از اصلاح «همه» بلاد و سرزمین‌ها است. سخن درباره دفاع از مظلومان و پابرهنگان عالم است؛ سخن از عملی کردن آموزه‌های دینی و الهی است.

در گام دوم انقلاب اسلامی نیازمند تقویت این نوع نگاه به عاشورا و فرهنگ حسینی و نیازمند استخراج و استنباط آموزه‌های فردسازانه، جامعه‌پردازانه و تمدن‌سازانه از معارف حسینی هستیم.
0
0